11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Beția Ordonanțelor de Urgență

REVISTA PRESEI. Beția Ordonanțelor de Urgență

Ziarele de joi scriu despre proiectul de modificare a Codului Fiscal, dar şi despre Cât costă să devii ambasador al Statelor Unite.

Adevărul titrează “Ambasadorul Klemm, prins la mijloc între orgoliul românesc şi Ţinutul Secuiesc. Cum traduc specialiştii în politică externă gestul americanului” şi detaliază “Politicieni şi foşti miniştri de Externe consideră că nu ar trebui dată prea multă importanţă fotografiei, cu toate că şi ambasadorul american ar fi trebuit să fie mai atent. „Pur şi simplu, a fost în ungurime, iar acolo pe toate clădirile administrative este şi tricolorul, şi steagul secuiesc, pentru că permite legea. Nu văd de ce am face o problemă. Ce putea să facă? Să ceară să mute steagul, să ceară să nu se fotografieze?“, a declarat, ironic, fostul preşedinte Traian Băsescu. Acesta a subliniat şi un alt aspect. Fiind diplomat de carieră, Hans Klemm nu ar avea abilitatea de a aborda întâlnirile cu o anumită doză de viclenie tipică politicienilor”.

Evenimentul Zilei scrie despre “Beția Ordonanțelor de Urgență”, iar Ion Cristoiu crede că “Dezvăluirile făcute de Gabriel Biriș, autorul Proiectului de modificare a Codului Fiscal, sub imboldul revoltei de a se vedea sacrificat prin spălare de mîini de tip cioloșist, confirmă un adevăr de beton: Guvernul Dacian Cioloș voia să modifice Codul Fiscal prin Ordonanță de Urgență. Așa cum a procedat cu  alte două Documente de importanță crucială pentru România, Codul Penal și Codul de Procedură Penală, cărora li s-au adus, prin Ordonanță de Urgență dată pe șest nu mai puțin de 150  modificări.

Puțin a lipsit ca 200 de modificări să fie aduse Codului Fiscal printr-un act  arbitrar al unui Guvern ilegitim din punct de vedere electoral. O mare parte dintre aceste modificări fiind practic satisfacerea unor grupuri de interese dintre cele care pilotează activitatea Guvernului Dacian Cioloș. Dacă n-ar fi fost intervenția dură și neașteptată a PNL, sută-n sută Codul fiscal era modificat prin Ordonanță de urgență”.

Cotidianul a aflat “Cât costă să devii ambasador al Statelor Unite”, la o practică dusă la un nivel record de administraţia Obama, în vreme ce Gândul scrie despre “Filmul cu proşti al DIICOT a lărgit distribuţia, introducând astăzi un personaj nou. Spionaşii de la Black Cube, care acum se află în arest la domiciliu (?!), au fost angajaţi de un fost ofiţer de rang înalt al SRI, care în 2013 a părăsit instituţia, în 2015 a fost trimis în judecată de DNA, iar în 2016 s-a gândit să se răzbune. Cum? Hard. De aici ideea de a spage mailuri cu ranga – ale Procurorului Şef Kövesi şi ale apropiaţilor – convins că trebuie să găsească ceva compromiţător în ele. Lent-colonelul în rezervă Dragomir ar fi putut să se răzbune mai ieftin, dar a ales varianta de un milion de lire sterline”.

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Tendințe de Culori și Materiale pentru 2024: O Privire Asupra Designului Interior

Anul 2024 aduce o schimbare notabilă în preferințele de culori și materiale în lumea designului interior, reflectând o nevoie crescândă de confort, sustenabilitate și...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă