19.6 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Pro-americani versus pro-europeni

REVISTA PRESEI. Pro-americani versus pro-europeni

Ziarul Adevărul publică, miercuri, un comentariu care ne anunță posibile evoluții politice internaționale: “Pro-americani versus pro-europeni: o alegere pentru care trebuie să ne pregătim”.

“Evoluţiile curente la nivel global şi european arată tot mai mult că se apropie un moment dificil, pe care nu ni l-am fi dorit niciodată ca români: alegerea strategică între SUA şi UE. În toate strategiile româneşti, programele electorale, declaraţiile de politică externă (multe dintre ele pe care le-am scris personal pentru diferiţi beneficiari) peste tot apare triada SUA, NATO, UE”.

Evenimentul Zilei ne prezintă o dezvăluire din domeniul justiției: “Judecătorii din penal sunt avertizați să pronunte doar hotărâri de condamnare în procesele instrumentate de DNA, pentru că sunt urmăriți de SRI!”.

“O judecătoarea de la Tribunalul din Botoșani, Lăcrimioara Axinte pune în discuție independența reală a justiției, dreptul la un proces echitabil, prezumția de nevinovăție și modul în care sunt supuși presiunilor SRI și DNA judecătorii. Totul pentru a da sentințe favorabile DNA”.

Gazeta Sporturilor ne aduce o veste bună din fotbalul feminin: “Mergem la baraj! România a învins la scor Grecia, dar Rusia ocupă ultimul loc care aduce calificarea directă”.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Preşedintele CJ Prahova, Iulian Dumitrescu, încă 60 de zile de control judiciar

Procurorii anticorupţie au prelungit cu încă 60 de zile măsura preventivă a controlului judiciar faţă de preşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Prahova, Iulian Dumitrescu, au...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...
Ultima oră
Pe aceeași temă