9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Dragnea şi americanii

REVISTA PRESEI. Dragnea şi americanii

Ziarele de marţi scriu despre ce crede Liviu Dragnea despre implicarea oficialilor despre ocean în politica românească, dar şi despre dezvăluirile unui înalt ofițer din serviciile secrete despre o mită uriașă care a plecat din România spre președintele Republicii Centrafricane, Michel Djotodia. 

Adevărul titrează “Dragnea şi americanii. Cum se raportează liderul PSD la relaţia cu SUA şi ce spunea acesta după alegerile prezidenţiale din 2014” şi scrie că liderul PSD a negat că oficialii de peste ocean ar fi interesaţi de susţinerea unui anume politician pentru funcţia de premier, în timp ce în urmă cu doi ani, potrivit unor surse poltiice, îi vedea pe americani drept responsabili de eşecul lui Victor Ponta la prezidenţiale.

Evenimentul Zilei scrie despre “Alianţa Turcia-ISIS contra kurzilor din nordul Siriei. Jihadişti ai Statului Islamic luptă cot la cot cu rebelii sprijiniţi de armata turcă”, iar Gândul propune “Trei analize de extremă urgenţă de care Cioloş ar trebui să ştie, înainte să le mai ceară o dată”: “Premierul Dacian Cioloş vrea ca până la sfârşitul mandatului să aibă pe masă documentele în care se arată ce măsuri au fost luate la nivelul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă pentru îmbunătăţirea capacităţii de reacţie şi pentru clarificarea rolului şi responsabilităţilor sale, afirmând că are cunoştinţă şi despre existenţa unor programe privind rezolvarea problemei dotărilor din cadrul acestei instituţii. Aceste date au fost deja făcute publice, fiind incluse în proiectul privind Strategia de consolidare şi dezvoltare a Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) 2016-2025 scrie negru pe alb că dotările sunt insuficiente, dar şi ce măsuri propune această strategie pentru rezolvarea acestor probleme”.

Cotidianul se întreabă de ce afirmă americanii că “Moldova nu este România” şi scrie “Nu credeam că vom fi treziţi atât de brusc la realitate de principalul nostru aliat militar şi strategic. Declarațiile ambasadorului american la Chişinău nu vin decât să confirme dezastrul politicii externe românești. Faptul că reprezentantul SUA spune că Moldova nu este România, că are o istorie proprie, și că ar trebui să-și urmeze un destin propriu sunt niște afirmații de o gravitate fără precedent”.

Jurnalul Naţional scrie despre dezvăluirile făcute un înalt ofițer din servicii, în prezent patronul unei companii de securitate, despre o mită uriașă care a plecat din România spre președintele Republicii Centrafricane, Michel Djotodia. “Bianca Nae a vorbit, la Sinteza zilei, de la Antena 3, despre dezvăluirile făcute de Gheorghe Rizea, fost şef al Secţiei Contraterorism SPP, despre șpăgi și contracte de peste 50 de milioane de dolari.

Colonelul Gheorghe Rizea a făcut mai multe denunțuri la Parchetul General și la DNA în care a reclamat că mai mulți afaceriști cunoscuți în România l-au escrocat, folosindu-se de expertiza lui, fără să îl plătească. Printre aceste nume se numără și cel al unui consilier prezidențial al lui Traian Băsescu. Potrivit unui interviu acordat Antena 3, Gheorghe Rizea a povestit că afacerea de peste 50 de milioane de dolari a pornit de la un telefon primit din partea lui Stelian Nistor, care i-a cerut expertiza pentru securizarea unui aeroport din Tanzania”.

 

Cele mai citite

Fântânile arteziene din Sectorul 4, pregătite pentru zilele călduroase de vară

Sectorul 4 al Capitalei este o comoară ascunsă pentru cei care își doresc să exploreze frumusețea orașului. Printre numeroasele sale atracții, cum ar fi...
Ultima oră
Pe aceeași temă