22.1 C
București
duminică, 2 iunie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: ANAF și Antena 3, Blandiana, BVB și revelionul

REVISTA PRESEI: ANAF și Antena 3, Blandiana, BVB și revelionul

Ce face ANAF cu sediul in care functioneaza Antena 3, la cinci luni de la condamnarea lui Voiculescu: A "demarat procedurile in vederea adoptarii unei solutii", titrează Hotnews. „Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) afirma, marti, ca a luat o serie de masuri pentru recuperarea prejudiciului de 60 de milioane de euro cauzat de omul de afaceri Dan Voiculescu si alti faptasi in dosarul privatizarii frauduloase a Institutului de Cercetari Alimentare (ICA), insa in privinta cladirilor grupului Grivco aflate sub contracte de inchiriere, inclusiv cel inchiriat postului Antena 3, ANAF sustine ca "nu are instrumentele legale in vederea administrarii acestor imobile".

Ana Blandiana, scriitoare: „Societăţile postcomuniste au păstrat din comunism dispreţul faţă de lege şi au învăţat din capitalism lăcomia“, citim în Adevărul. „Printre altele, (tinerii – n.red.) trebuie să înţeleagă de unde vin şi cum au trăit părinţii lor. Este foarte important să nu îţi fie ruşine de părinţii tăi. Istoria a fost aşa cum a fost, fără să ne întrebe. Acum există libertatea, tinerii nu se mai confruntă cu imposibilitatea de a alege. De ei va depinde modul în care vor merge lucrurile de acum înainte.”

Gândul a făcut HARTA PETRECERILOR DE REVELION 2015. Unde poţi sărbători Anul Nou în marile oraşe. „Concerte ce aduc pe scenă cei mai în vogă artişti din România, trupe invitate din străinătate, muzică populară şi focuri de artificii la miezul nopţii – asta au pregătit primăriile din Bucureşti şi din marile oraşe din ţară pentru noaptea dintre ani. Dacă locuitorii Capitalei au de ales între trei evenimente cu acces gratuit – în Piaţa Constituţiei, Parcul Titan şi Drumul Taberei -, braşovenii, sibienii, timişorenii, clujenii şi ieşenii pot petrece Revelionul în pieţele centrale din oraşele lor.” 

Din Evenimentul Zilei aflăm cum arăta Ultimul REVELION al lui Nicolae CEAUŞESCU pe care românii nu au mai apucat să-l vadă. Vanghelionul e inspirat din ideea DICTATORULUI pentru 1989. Ce program TV vedeau românii, dacă nu avea loc Revoluţia. „Petrecerea de sfârșit de an din 1989 a presupus o adevărată desfășurare de forțe din partea celor mai în vogă artiști ai momentului. Evenimentul zilei” a descoperit la Arhivele Naționale programul de la TVR din 1989, care a fost aprobat de Elena Ceaușescu după îndelungi selecții. Revelionul avea debutul la ora 21.00, sub genericul „Țară frumoasă, țară bogată”, pe muzica lui Vasile Vasilache.”

Cristi Borcea şi-a dat mama în judecată. Omul de afaceri vrea să-şi recupereze banii împrumutaţi, aflăm din Puterea. „Dacă pe plan personal, Cristi Borcea e în al nouălea cer de când a aflat că va fi din nou tătic, lucrurile nu merg la fel de bine în privinţa afacerilor. Omul de afaceri şi-a dat în judecată mama, sau mai bine spus compania controlată de Elena Borcea, SC Crimbo Gas SRL.”

Despre Cinismul sistemului care nu salveaza citim pe Ziare.com. „Secretarul de stat Raed Arafat a comunicat ca a fost realizata o simulare a situatiei din filmul prezentat de toate televiziunile in care se aud strigatele de ajutor ale unei presupuse victime a accidentului. 
"La experimentul cu persoana in apa si cu strigatele de ajutor din punctul in care a cazut elicopterul, nu s-a auzit sunetul", a declarat Raed Arafat.”

Și o veste bună din Ziarul Financiar: Bursa de la Bucureşti a închis 2014 pe verde cu o creştere anuală de 9%. „Bursa de Valori Bucureşti a încheiat ultima şedinţă de tranzacţionare din 2014 cu un plus de aproape 1%, indicele de referinţă BET, al celor mai lichide zece acţiuni listate, marcând un avans de peste 9% pentru întregul an. Evoluţia de acest an a indicelui de referinţă este aproape de previziunile unora dintre brokeri şi analişti, care estimau la începutul anului un avans de circa 10-15% a indicelui BET în 2014.”

Cele mai citite

Netanyahu spune că nu poate exista o încetare permanentă a focului în Gaza până când Hamas nu va fi distrus

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a declarat că nu va exista o încetare permanentă a focului în Gaza până când capacitățile militare și de guvernare...

Guvernul Ciolacu Prelungește Plafonarea Prețurilor la Energie până în 2025

Protecția Consumatorilor Români În Fața Volatilității Pieței Energetice Creșterea prețurilor la energie a fost una dintre principalele cauze ale inflației în multe țări. România a...

De azi încep sancțiunile pe e-Factura

Nerespectarea termenului-limită de 5 zile lucrătoare pentru transmiterea facturilor în sistemul naţional RO e-Factura se sancţionează conform Legii 296/2023, iar amenzile variază între 1.000...
Ultima oră
Pe aceeași temă