17.2 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Autostrada A1, Pasajul Ciurel, Pasajul Piața Presei Libere, incluse în...

REVISTA PRESEI: Autostrada A1, Pasajul Ciurel, Pasajul Piața Presei Libere, incluse în bugetul Capitalei pe 2015

În ziarele de marți, citim despre costurile umane ale construirii Casei Poporului, Transfăgărășanului și Canalului Dunăre Marea Neagră, bugetul Primăriei Capitalei și principalele investiții, recuperarea prejudiciului din ”Dosarul ICA”, dar și despre profilul candidaților pentru un loc de muncă. 

În Adevărul citim mărturiile celor care au lucrat la construirea Casei Poporului, Transfăgărăşan, la Canal, dar și la complexele hidroenergetice de la Porţile de Fier, Bicaz sau Vidraru. Astfel, aflăm că Canalul Dunăre-Marea Neagră a fost construit de către deținuți, dintre care mulți au murit, fie în accidente de muncă, fie de la epuizare. Corneliu Coposu a fost închis în cea mai grea colonie, de la Capul Midia, între 1950 şi 1952. Aici era comandant Liviu Borcea, torţionar cunoscut. Ca să fie sigur că printre deţinuţii morţi nu se ascund unii care disimulează, Borcea se plimba printre cadavre cu o ţăpuşă lungă din fier pe care o înfigea în trupurile neînsufleţite. 

Hotnews prezintă bugetul Primăriei Capitalei și unde se vor face investițiile principale în 2015. Bucureștiul are la dispoziție pentru 2015, 4,2 miliarde de lei. Proiectele care vor fi finanțate sunt și: drumul expres spre Autostrada A1 și  Pasajul de la Ciurel – 80 milioane lei, Pasajul subteran de la Piața Presei Libere – 45 milioane de lei, lărgirea Șoselei Prelungirea Ghence – 70 milioane de lei și lărgirea străzii Fabrica de Glucoză – 55 milioane lei. Pentru pasajul pietonal de la Piața Romană au fost alocate 100 milioane de lei, banii provenind dintr-un credit finanțat de Banca Mondială. 

În Evenimentul Zilei aflăm că statul a început să facă primii pași pentru scoaterea la vânzare a imobilelor confiscate în ”Dosarul ICA” și pentru a recupera prejudiciul produs. În acest dosar, omul de afaceri Dan Voiculescu a fost condamnat la închisoare. Însă demersurile sunt dificile. 

Ziarul Financiarul prezintă declarațiile decanilor de la facultățile de IT din București care susțin că prin investiția în sistemul de educație preuniversitar, România poate ajunge la 1 milion de informaticieni. ”Cred că ar trebui creată o formă de învăţământ care să formeze tinerii printr-un program de învăţământ de scurtă durată, echivalent cu doi ani de facultate, de exemplu. Astfel, se pot crea programatori care să nu fie nea­părat ingineri de calculatoare. Nivelul de competenţă al unui IT-ist care repară din când în când trei calculatoare la un oficiu poştal din provincie nu tre­buie să fie atât de ridicat“, a spus Adina Magda Florea, decanul Facultăţii de Automa­ti­că şi Calcula­toare din Uni­ver­sitatea Politehnică din Bucureşti, instituţie de învăţământ care „livrează“ circa 500 de absolvenţi în fiecare an.

Capital arată care este proiectul inedit demarat de Norvegia, țara care a refuzat să facă parte din Uniunea Europeană. Norvegia va construi un tunel maritim de 1,7 kilometri lungime, săpat în rocă, pentru nave de croazieră, pe coasta de nord-vest a ţării, astfel încât să evite trecerea dificilă prin apele din jurul peninsulei Stad. Construcţia, în valoare de 115 milioane euro, va avea o înălţime de 37 de metri, astfel încât chiar şi cele mai mari nave ale liniei expres zilnice de pasageri şi marfă Hurtigruten vor putea străbate acest tunel. 

Wall Street prezintă o analiză a profilului unui candidat la un loc de muncă, din România. Candidații din ”noua generație” se mai numesc și Millennials și sunt mai puțin timizi și pregătiți să își negocieze salariul. ” Candidații din „noua generație” sunt mai puțin timizi în ceea ce privește discuțiile despre salariu și sunt foarte pregătiți să negocieze. De asemenea, sunt mai atenți la posibilitățile de dezvoltare oferite, par mult mai deschiși către o carieră internațională, punând, de asemenea, foarte mare accent pe certificările pe care le pot obține în cadrul unei companii. O altă particularitate constă în faptul că procesul de recrutare implică și un parteneriat a€“ nu numai compania alege candidatul potrivit, ci și candidatul își alege compania într-o măsură mult mai mare decât în trecut”, a spus, pentru wall-street.ro,  HR managerul Schneider Electric, companie de echipamente electrice, Miriana Matei.

Pro Sport arată cronologia meciului de luni seara dintre Petrolul și Pandurii care s-a încheiat cu scorul de 0 – 1. Aceasta este a treia înfrângere pe teren propriu pentru Petrolul. De asemenea, în timpul meciului, Teixera a ieșit de pe teren în timp ce era huiduit de public. Mai mult, nici Geraldo, căpitanul Petrolului, nu va putea juca în meciul cu Steaua deoarece a primit al patrulea cartonaș galben din sezon. 

Cele mai citite

VIDEO. Dinamo – Csikszereda 2-0. „Câinii roșii” visează la rămânerea în prima ligă după „dubla” lui Politic

Dinamo este foarte aproape de evitarea retrogradării în liga secundă, după ce a învins-o pe teren propriu pe FK Csikszereda Miercurea Ciuc cu scorul...

Nicuşor Dan promite înlocuirea a 280 de km de reţea de termoficare, reabilitarea a 5 poduri şi pasaje şi achiziţionarea de noi tramvaie

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, şi-a prezentat luni priorităţile pentru un al doilea mandat, printre care se numără înlocuirea a 280 de kilometri de reţea...

Expert Forum: Până pe 16 mai, partidele au cheltuit 11 milioane lei, pentru campania la alegerile europarlamentare şi peste 3,8 milioane lei pe campania...

Potrivit raportului Expert Forum, pentru europarlamentare, până la data de 16 mai au fost raportate venituri de 40 de milioane de lei, din care 14 milioane de lei...
Ultima oră
Pe aceeași temă