13.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Barometru: Numărul românilor care se tem de un război a...

REVISTA PRESEI. Barometru: Numărul românilor care se tem de un război a crescut

Adevărul prezintă, luni, un barometru INSCOP care arată că românii se tem tot mai mult de un război,în contextul crizei ucrainene.

”Astfel, dacă în iulie 2013 doar 1,4 la sută dintre români se temeau de un război în zonă, în februarie anul acesta procentul a ajuns la 4,1 la sută, pentru ca în luna mai nu mai puţin de 9,9 la sută să se teamă de un conflict armat. 24,5% dintre români sunt îngrijoraţi de creşterea preţurilor (29,5% erau îngrijoraţi în iulie 2013), 22,7% de pierderea locului de muncă (comparativ cu 28,6% în iulie 2013), 16% de diminuarea veniturilor (comparativ cu 17,5% în iulie 2013), 17% de înrăutăţirea stării de sănătate (comparativ cu 15,3% în iulie 2013), 9,9% de posibilitatea unui conflict/război în zonă (comparativ cu 1,4% în iulie), 2,6% de producerea unor calamităţi naturale (comparativ cu 2,8% în iulie 2013), 2,4% de deteriorarea mediului înconjurător, 3,7% de alte probleme (comparativ cu 1,4% în iulie 2013). 1,1% nu ştiu sau nu răspund la această întrebare”, notează Adevărul.

În Evenimentul Zilei citim, luni, despre arestarea fostului șef al CJ Cluj, Horea Uioreanu: ”Dragnea a aprobat fondurile cerute de șpăgarii din „Rețeaua Uioreanu”.

”Ancheta procurorilor anticorupție a scos la iveală faptul că ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice (MDRAP), condus de Liviu Dragnea, a alocat fonduri pentru diferite lucrări publice, cerute de afaceriștii care l-au mituit pe baronul PNL”.

În Gândul citim,luni, un reportaj despre un elev nevăzător din Capitală,care urmează cursurile unei școli normale și care are un câine ghid: ”POVESTEA EMOŢIONANTĂ a unui tânăr care nu se opreşte, deşi „în România lucrurile nu merg aşa cum ar trebui”.

”Dacă într-o dimineaţă te-ai întâlni pe strada Lăstărişului cu Ştefan şi câinele lui, nimic nu ţi-ar da de bănuit că el este nevăzător, iar labradorul lui îl conduce la liceul Constantin Brâncoveanu din Bucureşti. A avut ambiţia să înveţe într-o şcoală normală, şi nu numai că a reuşit, dar este unul dintre cei mai buni elevi din clasă câştigând astfel respectul colegilor şi profesorilor săi. Tânărul de 18 ani nu vrea să se oprească însă aici. Îşi doreşte să devină avocat şi să apere drepturile persoanelor ca el. De mai bine de un an şi jumătate, şi-a găsit şi un partener care să-l însoţească şi să-i arate drumul spre visul său: labradorul Klint”, scrie Gândul.

”Bancherii au liber să scoată din bilanţuri neperformantele recunoscute ca pierdere”, titrează, luni, Ziarul Financiar.

”Credite neperformante de 6 mld. lei (1,3 mld. euro) care au fost integral provizionate şi de la care nu mai există aşteptări rezonabile de recuperare vor putea fi scoase în ur­mătoarele luni din bilanţurile băn­cilor în urma declanşării de către BNR a planului de acţiuni pentru reducerea pon­derii neperformantelor din sistemul bancar, agreat cu FMI şi Comisia Europeană”, notează ZF.

 

 

Cele mai citite

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...

Scandalul Sanimed/Hideg: Dezvăluiri, Denunțuri și Dinamica Justiției în România

Recentele dezvăluiri din presă, generate de denunțul spontan al omului de afaceri Cătălin Hideg împotriva unei prestigioase case de avocatură din România, precum și...

Pachetul de 61 de miliarde pentru Ucraina sau despre cum “era păcii s-a încheiat în Europa”

Congresul american a adoptat un pachet de 90 de miliarde de dolari pentru acordarea de ajutor militar Ucrainei, Israelului și Taiwanului. Fiindcă o reacție...
Ultima oră
Pe aceeași temă