12.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Băsescu a procdat bine punctând vinovăția Rusiei

REVISTA PRESEI: Băsescu a procdat bine punctând vinovăția Rusiei

Adevărul prezintă concluziile analiștilor cu privire la declarațiile președintelui Băsescu despre implicarea Rusiei în situația din Ucraina. Specialiştii contactaţi de „Adevărul“ au pus sub lupă afirmaţiile contondente făcute de preşedintele României, luni seară, la adresa Kremlinului. Ei au explicat şi ce câştigă şeful statului în pe urma acestor grave afirmaţii.

Hotnews dezvăluie ce s-a discutat Duicu din biroul premierului de la Guvern. Stenograma pe larg a presupusului trafic de influenta care ar fi avut loc in "biroul oval" indica, cel putin in versiunea prezentata de Adrian Duicu, faptul ca seful IGP, Petre Toba, avea cunostinta despre cazul Ponea, baronul PSD incercand sa aranjeze un post in Parchetul General pentru sotia sefului IJP Mehedinti cat si pentru seful IJP Mehedinti intr-un post de conducere in MAI. Duicu afirma ca Toba "o stie bine", "stia unde vrea sa se duca" sotia lui Ponea, iar acestuia ii comunica telefonic: "tie ti-a rezervat director adjunct la Ordine Publica". Discutia capata accente comice cand Duicu ii spune lui Ponea de mai multe ori ca este "dubios", dupa cate i-a spus Toba, iar Ponea ii raspunde: Aha. Sunt suspicios".

Capital.ro scrie despre cele mai bune împrumuturi ipotecare în lei. Dobânzile împrumuturilor ipotecare în lei au scăzut chiar și la jumătate față de anul trecut, ajungând, în cazul câtorva bănci, mai „ieftine“ decât cele în euro. Pentru cine dorește astăzi să își cumpere o locuință, apelarea la un credit în monedă națională are și avantajul unui avans mai mic.

Gândul arată ce cred parlamentarii români din grupul de prietenie cu Rusia despre atacul asupra avionului de pasageri din estul Ucrainei. În Parlamentul României există un grup de prietenie cu Federaţia Rusă din care fac parte 15 deputaţi şi senatori. Între ei senatorul Alexandru Pereş, care spune că, din dovezile prezentate până la acest moment, Rusia este responsabilă pentru avionul doborât în Ucraina, pentru că ”livrează armament softisticat şi foarte periculos. Nu poţi să dai la nişte mercenari un asemenea armament, care a dus la moartea aproape 300 de cetăţeni nevinovaţi”, consideră acesta. Colegul său de grup, senatorul PSD, Nicolae Moga, nu vrea “să se hazardeze în declaraţii foarte dure” pentru că România nu trebuie să intre în conflict cu Rusia. “Eu nu-mi doresc să se rupă relaţii cu Rusia pentru că e vecinul nostru, aşa ni l-a dat Dumnezeu, nu ni l-am ales noi”.

Ziarul Financiar arată că prețul grâului românesc ascăzut la nivelul minim al ultimilor 4 ani. Preţul grâului a coborât sub 150 euro/tonă la jumătatea lunii iulie, cel mai mic nivel al acestei perioade în ultimii patru ani.

Evenimentul Zilei arată că România este țara cu jumătate din diagnosticeșe medicale eronate. Un raport din 2010 arăta că 40% din diagnosticele românilor sunt puse greșit. Alături de infecțiile intraspitalicești, fenomenul bolilor greșite e motivul pentru care tot mai mulți români caută o a doua opinie în străinătate. Lipsa metodelor de diagnostic din spitalele de stat, dar și neatenția doctorilor conduc la situații aberante în care pacienți sănătoși sunt operați sau tratați degeaba pentru boli grave, rămânând cu sechele pe viață. Pacienții nedreptățiți au însă șanse să primească daune.

Ziare.com tratează problema unui viitor război și terorismul lui Putin. E o ironie fara margini a timpurilor moderne ca astazi avem toate legile, institutiile si premisele economice, stiintifice si tehnologice pentru a construi o lume din care sa excludem razboiul si foametea, dar tot ceea ce putem face este sa crestem atat numarul celor care mor de foame, dar si sa extindem zonele si numarul tarilor care sunt macinate si distruse de conflicte armate.

Sport.ro anunță că Steaua negociază pentru un golgheter din Liga 1. Steaua negociaza transferul unui atacant din Liga I, dupa ce antrenorul Costel Galca i-a transmis patronului ca are nevoie de intariri pentru a putea lupta in toate competitiile si pentru a spera la calificarea in grupele Ligii Campionilor.

Cele mai citite

De ce să montezi panouri fotovoltaice acasă?

În condițiile în care prețurile energiei electrice au crescut vertiginos în ultimii ani, fiind din ce în ce mai impredictibile, te întrebi justificat: ce...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...
Ultima oră
Pe aceeași temă