17 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Care sunt politicienii în care au încredere românii

REVISTA PRESEI: Care sunt politicienii în care au încredere românii

În ziarele de joi, citim despre nivelul încrederii românilor în personalitățile politice și care politiceni se bucură de cea mai mare încredere, o analiză Stratfor privind legătura dintre Ucraina, Grecia și Iran, localitățile din România care există în baza oficială de date a statului deși nu mai au niciun locuitor, dar și despre o posibilă schimbare a regimului actual de vize pentru SUA.

Adevărul prezintă un sondaj INSCOP referitor la încrederea populației în personalitățile politice. Astfel, președintele Klaus Iohannis se află pe primul loc la mare distanță de guvernatorul BNR Mugur Isărescu. Pe locul trei în topul încrederii românilor se află premierul Victor Ponta, urmat îndeapropae de primarul Capitalei Sorin Oprescu. Sondajul a fost realizat în perioada 5-10 februarie 2015. Volumul eşantionului a fost de 1065 persoane şi este reprezentativ pentru populaţia României de 18 ani şi peste 18 ani.

Hotnews arată localitățile din România care există pe hartă, dar care nu au niciun locuitor. 1 % din localitățile din țara noastră nu mai există în realitate. Fie nu mai au nici un locuitor potrivit ultimului Recensământ, fie în realitate se află acum pe fundul unui lac de acumulare sau au dispărut complet de pe fața Pământului, însă ele există în baza de date oficială a țării.  

Evenimentul Zilei prezintă un portret al lui Radu Nemeș, poreclit ”Regele Motorinei”, în prezent arestat, după ce a fost dat în urmărie generală de SUA și de DNA. Adept al Școlii de Iluminare a lui Ramtha, care susține principiul că „Dumnezeu trăiește în fiecare dintre noi”, afaceristul "dematerializa" dosarul său de la DNA și se ruga pentru creșterea prețului aurului, pentru ca afacerile sale să fie profitabile și mandatele de arestare să fie anulate. Nemeș și soția lui sunt trimiși în judecată într-un dosar de evaziune fiscală cu motorină, care a produs un prejudiciu de 56 de milioane de euro.

În Capital, citim despre posibilitatea ca SUA să restrângă regimul de călătorie fără viză dinspre Europa. Senatoarea democrată Dianne Feinstein a anunțat, într-o scrisoare trimisă cotidianului „Washington Post”, că pregătește un proiect de lege care va înăspri condițiile de călătorie dinspre Europa spre SUA.  Această inițiativă are diectă legătură cu atentatele teroriste din Franța și din Belgia, dar și Danemarca.Proiectul este sprijinit atât de democrați cât și de republicani. 

Wall Street prezintă analiza Stratfor privind legătura dintre țările care se confruntă cu cele mai mari crize în acest moment: Ucraina, Grecia și Iran. Tentativele diplomatice de a încheia actualele crize geopolitice au arătat că realitatea de pe teren poate contrazice acordurile dintre oamenii politici, cum a fost cazul acordului de la Minsk între liderul rus și cel ucrainean. Conflictul dintre Grecia și zona euro a fost însa aplanat temporar, dupa ce liderii de la Bruxelles au eliminat posibilitatea unui Grexit, iar Iran ar putea ajunge la o înțelegere cu Statele Unite pentru stoparea programului nuclear, conform specialiștilor de la Stratfor. 

ProSport prezintă cum sunt cotați jucătorii de handbal din lume conform clasamentului realizat de Federația Internațională de Handbal pe anul 2014. Astfel, handbalista Cristina Neagu este a doua jucătoare a lumii în anul 2014 cu 25,8 % din voturi. n perioada 13-20 februarie, peste 55.000 de fani din întreaga lume au avut ocazia de a vota superlativele anului 2014 în handbal. În sectorul feminin, între cele 5 jucătoare nominalizate, experţi din lumea handbalului le-au nominalizat de Cristina Neagu (Buducnost, România), Eduarda Amorim (Gyo, Brazilia), Heidi Loke (Gyor, Norvegia), Marta Mangue (Fleury, Spania) şi Isabelle Gullden (Viborg, Suedia).

Cele mai citite

Fostul președinte Ion Iliescu, audiat acasă de procurori, în dosarul Mineriadei

O echipă de anchetatori de la Parchetul General a mers, vineri dimineaţa, la locuinţa lui Ion Iliescu, pentru a-l anunţa pe fostul preşedinte că...

Astăzi începe vacanța de Paște. Când se întorc la școală elevii

Elevii vor intra de vineri în vacanţă, după finalizarea cursurilor, şi se vor întoarce în şcoli miercuri, 8 mai, potrivit calendarului aprobat de Ministerul...

Cultură de canabis, descoperită într-o comună din Călărași. Un bărbat a fost reținut de procurorii DIICOT

Un bărbat a fost reţinut, joi, de procurorii DIICOT, după ce ar fi iniţiat şi dezvoltat, într-o comună din judeţul Călăraşi, două culturi de...
Ultima oră
Pe aceeași temă