9.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Câți bani câștigă companiile de taximetrie de pe urma șoferilor

REVISTA PRESEI. Câți bani câștigă companiile de taximetrie de pe urma șoferilor

În ziare citim, vineri, despre sumele de bani pe care firmele de taximetrie le câștigă de pe urma șoferilor, dar și cât au câștigat firmele din contracte publice încheiate online.

Adevărul scrie despre sumele de bani încasate de firmele de taxiuri.

„Una dintre marile companii de taximetrie din Bucureşti anunţă, pe site-ul propriu, că are 850 de maşini în circulaţie, iar despre aceasta este cunoscut în piaţă că le percepe şoferilor un plan zilnic de 100 de lei, ceea ce ar însemna încasări de cel puţin 25 de milioane de lei pe an. Dacă ne uităm, însă, în bilanţul depus la Ministerul Finanţelor, acolo apare o cifră de afaceri mai mică de 6,5 milioane de lei şi – atenţie – puţin peste 100 de angajaţi. O altă mare companie afişează în oferta comercială mai mult de 1.000 de maşini în circulaţie şi percepe 90 de lei pe zi per maşină, deci încasările sale numai din planul zilnic ar trebui să treacă de 40 de milioane de lei pe an. În raportările bilanţiere de la Finanţe apare, însă, o cifră de afaceri mai mică de 15 milioane de lei, cu puţin peste 260 de angajaţi”, scrie Adevărul.

Din HotNews.ro aflăm că 20 de firme au câștigat, în ultimii doi ani, peste 23,5 miliarde lei fără TVA (peste 5,3 miliarde de euro)  din contracte publice încheiate online.

 

„Primele 20 de firme, care au făcut cei mai mulți bani din contracte publice câștigate prin proceduri online sau licitații electronice în ultimii 2 ani, și-au adjudecat contracte în valoare de peste 23,5 miliarde de lei fără TVA (peste 5,3 miliarde de euro), potrivit datelor comunicate HotNews.ro de către Agenția pentru Agendă Digitală a României. În top trei se află mari distribuitori de medicamente: Farmexpert (902,9 milioane de euro), Mediplus Exim (703,4 milioane de euro) și Polisano (590,8 milioane de euro). De remarcat că Lukoil, firmă rusească implicată într-un uriaș dosar de evaziune fiscală în România, a câștigat peste 732 milioane de lei de la instituții ale statului român, fiind pe locul 9 în top”, scrie HotNews.ro.

În Evenimentul Zilei citim despre acoperișul Arenei Naționale, care ar putea fi dărâmat.

„Luni (n.r.- 14 martie) se va ști exact dacă se va dărâma porțiunea de acoperiș care nu este pe placul unora. ISU a cerut pentru emiterea autorizației de securitate la incendiu un document. Documentul se cheamă agrement tehnic. Vine în completarea acelui test la foc făcut și în laboratoarele din România, și din Italia. La noi a picat testul, iar la italieni a fost luat cu brio”. Potrivit aceluiași reprezentant al Primăriei Generale, dacă la începutul săptămânii viitoare nu se ajunge la o înţelegere, se ia în calcul chiar scoaterea acelui plastic, iar costurile vor fi suportate ori de municipalitate, ori de constructorul stadionului”, scrie Evz.

ZF scrie despre sectorul construcțiilor, care înregistrează o evoluție, comparativ cu ultimii ani.

„Construcţiile, care în criză au pierdut 250.000 locuri de muncă, încep să-şi revină, crescându-şi anul trecut partici­pa­rea la PIB cu peste un procent. Construcţiile au adus anul trecut PIB-ului aproape 53 de miliarde de lei, cu 11 miliarde de lei peste 2014. O astfel de contribuţie anuală nu a mai fost întâlnită din 2011, un an atipic în lunga cădere pe care sectorul construcţiilor a înregistrat-o constant din 2008 încoace. Anul trecut, contribuţia sectorului de construcţii la formarea produsului intern brut a fost de 7,4%, iar contribuţia la creşterea economică fost de 0,6%, la un PIB de 710 mld. lei, în creştere cu 3,7% faţă de 2014.”, scrie ZF.

Din Wall Street aflăm câte femei conduc troleibuze și tramvaie în Capitală.

„RATB avea în luna februarie 2016 un număr total de 10.021 de salariați, dintre care 3.751 de conducători de tramvaie și șoferi de autobuze și troleibuze. Din total, 873 sunt încadrați în meseria de conducător tramvai (vatman), iar 83 sunt femei. De asemenea, 2.878 sunt șoferi, dintre care 2.303 sunt încadrați în meseriile de conducător autobuz, iar 575 sunt conducători de troleibuze. Din totalul șoferilor, doar 20 sunt femei”, scrie Wall Street.

ProSport scrie despre Federația Română de Șah, care a fost înștiințată de Agenția Națională Anti-Doping că meldonium este o substanță interzisă.

„În sediul Federaţiei Române de Şah se aflau câţiva funcţionari, în momentul în care pe o adresă de email a instituţiei a intrat un mail nou. Era o avertizare bizară. Sub antetul Guvernul României, Agenţia Naţionale Anti-Doping (ANAD), federaţia de şah era informată că, începând cu 1 ianuarie 2016, Meldonium – substanţa care avea să devină celebră peste doar câteva ore – a intrat pe lista neagră  a Agenţiei Mondiale Anti-Doping (WADA), la capitolul S4. Adică hormoni şi modulatori metabolici. Mesajul semnat de preşedintele ANAD, Graţiela Elena Vâjială, a produs hohote de râs în sediu. Sportivii care îşi deformează coloana vertebrală, stând ore întregi pe un scaun de pe care mută pe o tablă de lemn nişte piese de lemn cântărind fiecare în jur de 30 de grame, sunt avertizaţi că ar putea să fie prinşi dopaţi dacă folosesc o substanţă utilizată de sportivii din spaţiul ex-sovietic pentru mărirea rezistenţei la efort. Comicul situaţiei a fost complet. Cine ar lua Meldonium pentru a da mat unui rege de lemn? „A venit hârtia asta, dar e o situaţie caraghioasă. Cum se ne dopăm la şah? Ok, se mai trotilează câte unul la un concurs, dar chiar să luăm substanţe care ajută la efort nu am mai pomenit. Serios acum, singura noastră problemă este că la concursuri au apărut sportivi care folosesc tot felul de device-uri electronice. Calculatoarele în şah sunt din ce în ce mai bune şi unii vor să trişeze folosind inteligenţa artificială”, a declarat antrenorul federal Constantin Ionescu, citat de ProSport.

Din GSP aflăm că Ionel Dănciulescu a criticat dur evoluția dinamoviștilor, care au pierdut meciul cu Chiajna, în turul semifinalei Cupei Ligii, cu 0-3.

 

“S-a întâmplat ce nu trebuia să se întâmple. Astăzi am făcut o partidă slabă și trebuie să o uită cât mai repede. A fost evoluție jenantă a echipei, iar rezultatul refletcă ceea ce a fost în teren. Se poate spune că era un entuziasm după meciurile cu Steaua, dar uite că nu suntem așa valoroși cum credeam. Jucătorii noștri i-au tratat de sus pe adversari, deși nea Mircea i-a avertizat pe jucători. Nu știu dacă aceștia l-au luat în serios. Sperăm să câștigăm în retur”, a spus Ionel Dănciulescu, citat de GSP.

Cele mai citite

Deficitul bugetar al României, conform Eurostat, a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează Drulă

Deficitul bugetar real al României în anul 2023 a fost 6,6 la sută din PIB, avertizează deputatul Cătălin Drulă, președintele USR. Liderul USR precizează că...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești a luat titlul de vicecampioană mondială la Campionatul Mondial de Robotică de...

Echipa de robotică RO2D2 a Colegiului Național „ Mihai Viteazu” din Ploiești s-a încununat de succes, prin obținerea titlului de vicecampioni mondiali din cadrul...

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...
Ultima oră
Pe aceeași temă