16.8 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Cine era românul ucis în atacul terorist din Paris

REVISTA PRESEI. Cine era românul ucis în atacul terorist din Paris

În ziarele de marți, citim că românul ucis în atacul terorist era nepotul marelui duhovnic ortodox Gheorghe Calciu-Dumitreasa, explicația chirurgului plastician Ioan Lascăr despre cum a reacționat sistemul sanitar la situația de criză generată de incendiul din clubul Colectiv, dar şi ce marjă de profit au cele mai mari baruri, cluburi şi cafenele din Bucureşti.

Evenimentul zilei prezintă explicația chirurgului plastician Ioan Lascăr despre cum a reacționat sistemul sanitar la situația de criză generată de incendiul din clubul Colectiv, de ce răniții au fost atât de greu de ținut în viață, de ce medicii nu i-au trimis direct în clinici din străinătate și de ce nu funcționează noua secție inaugurată în primăvară. „Într-o arsură gravă, numai bunul Dumnezeu știe cine scapă!”, a spus specialistul.

În Ziarul Financiar citim că cele mai mari baruri, cluburi şi cafenele din Bucureşti au afaceri de 42 mil. lei şi marjă de profit de 22%. „În România există aproape 12.700 de companii care şi-au declarat codul CAEN <<Baruri şi alte activităţi de servire a băuturilor>> (5.630), iar dintre acestea doar 9.000 aveau businessul mai mare ca zero anul trecut. De departe, Bucureştiul este cea mai importantă piaţă, în condiţiile în care oraşul găzduieşte peste două milioane de oameni, salariul mediu este cu 40% peste media naţională de 380 de euro, iar rata şomajului este minimă”, au scris jurnaliştii.

Ziarul Adevărul scrie că românul ucis în atacul terorist, Ciprian Calciu, era nepotul marelui duhovnic ortodox Gheorghe Calciu-Dumitreasa. Familia se pregătea de sărbătoare în acest an, căci Alexandru (26 ani), unul dintre fraţii gemeni ai lui Ciprian, urma să se însoare. Dar la 28 iunie, tatăl lor a decedat, astfel că toate planurile de nuntă au fost amânate. În capitala Franţei au rămas fraţii şi mama lui Ciprian, mama partenerei lui de viaţă, Lăcrămioara, şi cei doi copii: micuţul Kevin şi fata de 11 ani dintr-o relaţie anterioară a Lăcrămioarei.

Prosport scrie că cel mai important jucător italian care evoluează în Liga I pronostichează o victorie a Italiei în amicalul de marţi seara şi spune că italienii văd actuala echipă naţională în fazele finale la Euro. “Davide Petrucci vorbeşte despre diferenţele de percepţie a suporterilor şi a presei, privind naţionala, în cele două ţări. Acesta spune că naţionala Italiei nu a fost criticată nici după victoria cu doar 1-0 în faţa Maltei. Petrucci spune că încă visează la o convocare în naţionala Italiei, pentru care a jucat până la nivelul echipei de tineret”, au scris jurnaliştii.

În Capital citim că sistemul bancar revine pe profit anul acesta, iar faptul este vizibil după rezultatele primelor trei bănci din sistem în primele nouă luni ale anului, când au adunat un total de 3,58 miliarde lei. Astfel, la nivel de bancă, profitul BT a fost de doar 313 milioane lei, dar câștigul total s-a ridicat la 2,3 miliarde lei. BCR a obținut cel mai mare profit net, de 904 milioane lei, iar BRD a adunat un rezultat net de 380 milioane lei.

În Wall Street citim că McCann PR, cea mai mare agenție de pe piață după cifră de afaceri, ar putea deveni agenție full service de comunicare, compania urmând să ofere pe lângă PR și servicii de creație ori media, potrivit  Imolei Zoltan, managing director al businessului cu venituri de 3,5 milioane de euro anul trecut.

Cele mai citite

Ciolacu laudă candidații PSD la funcții de primar. Au “ambiția de a face lucruri”

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță candidații PSD la funcții de primar în municipiul București, lăudându-i pentru faptul că au "ambiția de a face lucruri". Este...

NATO a exersat trimiterea rapidă a trupelor în România

Conducerea NATO a verificat capacitatea de a-și trimite rapid trupele în România, prin Slovenia și Ungaria, în cadrul unui exercițiu care s-a numit Eagle...

Dotează eficient și igienic spațiile sanitare ale afacerii tale!

Atunci când gestionezi o afacere este important să acorzi o atenție deosebită și spațiilor sanitare. Acestea nu trebuie să fie doar curate, ci și...
Ultima oră
Pe aceeași temă