9.5 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Cine este personajul-cheie din spatele noilor descoperiri de petrol ale...

REVISTA PRESEI: Cine este personajul-cheie din spatele noilor descoperiri de petrol ale Petrom

Gândul arată care au fost ”argumentele” ce i-au convins pe parlamentari să voteze în unanimitate proictul de lege privind reducerea CAS. În timpul discuţiilor de la Cotroceni, pe tema reducerii CAS, premierul Victor Ponta îi spune la un moment dat preşedintelui Traian Băsescu, în absenţa răspunsurilor pe care le cerea şeful statului: „o să lucrăm la toate”. Argumente similare se pot găsi şi în expunerea de motive a legii pe care parlamentarii români au votat-o în unanimitate.

Capital prezintă topul celor mai mari șantiere din București. Numărul macaralelor active din Bucureşti a crescut comparativ cu anul trecut, semn că investitorii imobiliari şi-au recăpătat încrederea în piaţă sau că nu mai au altă soluţie decât aceea de a merge mai departe cu proiectele planificate în timpul bulei imobiliare.

Hotnews explică cum își dă România cu stângul în dreptul la nominalizarea comisarului european. Romania il sustine declarativ pe Dacian Ciolos la postul de comisar european pentru Agricultura in viitoarea Comisie Juncker, ca niciodata si premierul Ponta si presedintele Basescu au cazut de acord pe viitorul nume de comisar insa noul motiv de disputa intre palate poate subrezi pozitia de negociere a tarii. Cine are dreptul sa faca propunerea: presedintele sau premierul? Basescu a plecat la Consiliul European care va discuta formarea viitoarei Comisii Juncker, insa in tara Guvernul si Parlamentul nu au reusit pana acum sa indeplineasca procedurile legale interne in vederea niminalizarii comisarului european din partea Romaniei.

Ziarul Financiar dezvăluie cine este personajul-cheie din spatele noilor descoperiri de petrol ale Petrom. Compania a anunţat ieri o nouă descoperire de petrol, la mică adâncime, în Marea Neagră. Sonda de explorare Marina 1 are un potenţial de 2.000 de barili pe zi, adică 0,2 mil. do­lari zilnic. Lucrările din zo­nă vor continua, iar inves­ti­ţia totală ar putea ajunge la 100 mil. euro.
Gabriel Selischi, 47 de ani, românul care din septembrie anul trecut are pe mână cea mai mare comoară din porto­fo­liul Petrom, activitatea de explorare şi producţie, spune că pariul Petrom cu Marea Neagră va continua, aceasta fiind zo­na cu un potenţial bun de noi descoperiri.

Adevărul anunță că ruta cea mai scurtă spre Grecia, prin Vama Makaza, e redeschisă de joi după-amiază traficului. Blocat de o viitură puternică, în urmă cu aproape o lună, cel mai scurt şi mai rapid drum spre Grecia, care trece prin vama Makaza-Nimfea, va fi redat circulaţiei. Cei 375 de kilometri ai drumului Ruse-Makaza, care leagă România de Grecia, se parcurg în aproximativ 5 ore.

Wall-Street arată cum ar fi evoluat salariile sefilor marilor companii listate din Romania daca ar fi fost platiti ca in vest. Salariile managerilor si directorilor generali ai marilor companii straine sunt de cele mai multe ori publice si adesea evolueaza in functie de performanta financiara a companiei, dar mai ales in functie de pretul actiunilor. O serie de schimbari in acest sens ar putea avea loc in curand si in Romania, startul urmand sa aiba cel mai probabil loc la Romgaz si Nulclearelectrica, unde actionarii au cerut ca salariile sefilor sa varieze in functie de cotatia de pe Bursa a actiunilor.

Ziare.com scrie despre cum hranesc niste tineri sarmanii din Cluj. Goana zilnica pentru supravietuire ne face pe multi sa uitam de semenii nostri mai putin norocosi. Exista insa si romani care isi dedica existenta celor mai napastuiti, oameni care traiesc pentru a-i ajuta pe altii.

Sport.ro anunță care sunt posibilele aversare ale Stelei înainte de play-off. Steaua a reusit sa castige in Norvegia cu 1-0 in fata celor de la Stromsgodset si se poate gandi deja la urmatorul adversar din turul 3 al preliminariilor Ligii Campionilor. Daca Steaua se califica si nu se intampla alta minune in turul asta, in turul urmator, Steaua ar putea pica cu NK Maribor, Legia, Varsovia, Partizan, Debrecen, Slovan Bratislava, Aktobe, Ventspils, Garabag Agdam, Helsinki, Aalborg.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă