18.7 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Cine mănâncă banii de autostrăzi

REVISTA PRESEI: Cine mănâncă banii de autostrăzi

Din Adevărul afăm Unde a greşit Ramona Mănescu în cazul tragediei aviatice din Apuseni. La două săptămâni de la accidentul aviatic din Munţii Apuseni, ministrul Transporturilor, Ramona Mănescu, a prezentat un raport prin care a încercat să scuze neimplicarea ministerului pe care îl conduce în operaţiunea de găsire şi salvare a victimelor. Din acest raport, aflăm că Ramona Mănescu nu a convocat Comitetul ministerial pentru situaţii de urgenţă pentru că nu au fost îndeplinite o serie de condiţii necesare. Ramona Mănescu face referire la un Ordin de ministru din 2012, semnat de Ovidiu Silaghi, pentru organizarea şi funcţionarea Comitetului ministerial pentru situaţii de urgenţă.

Constituţia, revizuită la mişto. Aleşii au nesocotit opinia specialiştilor, mai scrie Adevarul. Încă de la debutul lucrărilor Comisiei de revizuire a Constituţiei, preşedintele forului, Crin Antonescu, a ţinut să îşi asigure liniştea şi i-a anunţat pe membrii PDL că va ignora orice propunere de amendare a textului venită din partea Opoziţiei.

Evenimentul zilei scrie despre Concluzii ruşinoase despre operaţiunea de salvare a supravieţuitorilor accidentului aviatic. Toată lumea vrea să ştie cine a greşit în operaţiunile de căutare şi salvare, ce instituţii erau obligate de lege să acţioneze şi cine le-a coordonat. Curiozitatea opiniei publice este normală fiindcă ceea ce am aflat că s-a întâmplat după aterizarea forţată a avionului şi cum au murit doi oameni denotă cît de haotic şi neprofesionist au acţionat oamenii din instituţiile cu atribuţii în gestionarea situaţiilor de urgenţă în cazul unui accident de aviaţie civilă. Acest ultim aspect e important de reţinut, deoarece există altă lege – L15/2005 – care operează în cazuri de cutremure, incendii, inundaţii, alte calamităţi şi alţi responsabili.

Contracte de zeci de milioane de euro, pierdute din cauza autorităţilor dezvăluie Evz. În 2013, 33 de firme din industria sticlei şi a ceramicii, care numără peste 6.000 de angajaţi, au câştigat 120 de milioane de euro în urma comenzilor primite la târg. Dacă nu participă la expoziţie, firmele nu au cum să facă rost de clienţi noi, deci să asigure un loc stabil de muncă angajaţilor.

Actorul Hugh Grant şi Alastair Campbell, fost purtător de cuvânt al lui Blair, susţin restabilirea adevărului despre români, scrie Gândul.info.  Actorul britanic Hugh Grant şi fostul purtător de cuvânt al lui Tony Blair, Alastair Campbell, se numără printre personalităţile care au promovat, recent, pe Internet ancheta realizată de gândul şi de jurnalistul englez Jon Danzig, prin care am dezvăluit neadevărurile publicate de tabloidul Daily Mail cu privire la „invazia iminentă” a muncitorilor români.

Tot din Gândul aflăm Cine mănâncă banii de autostrăzi. Raport exploziv al Curţii de Conturi: Prime şi sporuri ilegale, plăţi nejustificate şi investiţii “considerabil supraevaluate” la CNADNR. Curtea de Conturi a găsit mai multe nereguli la CNADNR, între care “premisele prejudicierii companiei cu 70.008 mii lei” în cazul încheierii unui contract cu firma franceză Colas sau “plăţi nejustificate” mascate sub contracte de „asanare a şantierului de orice muniţii”, pentru care instituţia de audit a sesizat organele de cercetare penală, potrivit Raportul public pe 2012 realizat de Curtea de Conturi. Cu toate acestea, raportul nu precizează exact care sunt faptele pentru care a sesizat Parchetul General.

Propunere legislativă adoptată de Parlamentul European, în primă lectură: Pasagerii avioanelor întârziate sau deviate, mai multe şanse să primească compensaţii, scrie Cotidianul. Pasagerii avioanelor întârziate sau deviate vor avea mai multe şanse sa primească compensaţii, iar companiile aeriene vor primi instrucţiuni clare despre cum să răspundă plângerilor pasagerilor, conform propunerii legislative votate marţi, în primă lectură, de Parlamentul European, reunit în sesiune plenară la Strasbourg.

Curentul scrie despre Asociaţia consilierului prezidenţial Iulian Chifu – sponsorizată din banii penalului Gruia Stoica. Ieri am sunat la Cotroceni şi am întrebat pe acolo dacă ştie cineva că au un coleg de instituţie ce primeşte bani de la Gruia Stoica, penalul.
Nu se ştia de asta nimic, mi s-a cerut să trimit un fax, un mail ceva cu probe şi după aia să aştept răspunsul în termenul cerut de lege. Probele sunt în ziar, nu cred că mai e nevoie de fax, preşedinţia are abonament la Curentul. O imagine spune mai mult decât o mie de cuvinte. Proba finanţării lui Iulian Chifu de către Gruia Stoica se găseşte la vedere chiar în buletinul său informativ, editat de ONG-ul său personal, menţionat atât în declaraţia de avere cât şi în cea de interese, ONG ce pretinde că face super mega analize de politică internaţională, naţională, regională, comunală, sătească etc. Mare de tot se lăfăie precizarea chiar din primele pagini ale publicaţiei Centrului Centrul de Prevenire a Conflictelor & Early Warning din data de 27 ianuarie – 2 februarie: ”Buletin susţinut de Grampet – Grup Feroviar Roman”.
Gruia Stoica şi a sa companie s-au aflat încă de anul trecut în atenţia concentrată a Preşedinţiei.

Revista Capital publică Topul oraşelor cu cele mai accesibile apartamente. În august 2013, când s-a lansat varianta în lei a programului de creditare Prima Casă, o familie cu venituri medii interesată deachiziţia unui apartament vechi cu două camere, în suprafaţă de 50 mp, trebuia să accepte un grad de îndatorare de peste 30% în toate oraşele reşedinţă de judeţ din ţară.

Măsurile guvernului sunt inutile dacă nu revine încrederea oamenilor în economie, arată Ziarul Financiar. Intenţia guvernului de a stimula consumul prin noile măsuri fiscale – înjumătăţirea ratelor la credite pentru populaţia cu venituri mici şi susţinerea salariilor pentru firmele care creează noi locuri de muncă – este bine pri­mită, dar dacă nu revine încrederea oamenilor în eco­nomie, eforturile autorităţilor riscă să fie zadarnice.

 

 

 

 

Cele mai citite

3 criterii esențiale pentru alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși

Alegerea unui scaun de masă pentru bebeluși este o decizie importantă pentru orice părinte, influențând direct siguranța, confortul și buna dezvoltare a copilului în...

EXCLUSIV. Decizia lui Nicușor Dan de a elimina linia STB 336, fiasco în trafic. Locuitorii din Militari, rămași fără autobuz care să-i ducă la...

Locuitorii din cartierul bucureștean Militari au rămas fără singurul autobuz care îi transporta până în fața Spitalului Universitar. Decizia lui Nicușor Dan de a...

Bătălia pentru Sectorul 1: imperativa coaliție anti-Clotilde

Se ascute lupta, odată cu nominalizarea lui Sebastian Burduja și a Gabrielei Firea, candidați separați ai coaliției PSD-PNL, pentru funcția de primar general al...
Ultima oră
Pe aceeași temă