17.8 C
București
miercuri, 15 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Cine sunt noii sclavi ai Europei

REVISTA PRESEI. Cine sunt noii sclavi ai Europei

Deși suntem în secolul XXI, există cetățeni cărora li se încalcă flagrant drepturile, iar ei se complac în această situație, avertizează jurnaliștii.

Evenimentul Zilei scrie despre noii sclavi ai Europei – șoferii din transportul de mărfuri.

“Potrivit percepției publice, un șofer de tir care prinde curse în străinătate câștigă mii de euro. Însă condițiile inumane de trai la care sunt supuși, hrănindu-se pe drum, dormind în cabine, îmbolnăvindu-se în afara țării fără posibilitatea de a apela la ajutor medical, nu de puține ori, sfârșind prin a fi „fentați” de firmele care îi angajează, încât pierd și vechimea la pensie, spulberă mitul unei vieți bănoase”, explică jurnaliștii.

Ziarul Libertatea scrie despre o propunere legislativă care ar putea reduce vârsta de pensionare pentru localnicii din regiuni poluate.  

“O inițiativă legislativă a câtorva aleși ar putea scădea vârsta de pensionare cu până la doi ani pentru românii care sunt expuși poluării din jurul marilor combinate chimice. Există totuși o condiționalitate în lege care spune că aceasta se aplică numai celor care au locuit cel puțin 30 de ani în zonele respective.

Ziarul Adevărul scrie despre sportiva  Diana Bulimar, una dintre principalele componente ale lotului de gimnastică al României. 

“Lotul feminin de gimnastică, ce se află în plină pregătire pentru Campionatele Europene de la Berna, programate între 1 şi 5 iunie, a suferit o nouă lovitură, prin accidentarea Dianei Bulimar, una dintre piesele de bază ale formaţiei tricolore.  Având în vedere că se impune o perioadă mai lungă de tratament recuperatoriu, această accidentare o scoate din circuit pe Diana Bulimar”, scrie Adevărul.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Dintre atâția ciocoflenderi politruci îngrijorați de soarta lui Piersic, în campanie, care va rămâne Buză umflată?

Ilustrație: Marian Avramescu Starea de sănătate a actorului Florin Piersic a devenit subiect arzător pentru ciocoflenderii aflați la putere, în aceste timpuri de campanie...

Reporterul Pro Tv Marius Buga condamnat pentru sex cu doi minori instituționalizați

Jurnalistul Marius Buga a fost condamnat la doi ani şi opt luni de închisoare pentru sex cu doi minori instituţionalizaţi, conform deciziei luată marţi...

Marcel Ciolacu, vizită în Turcia

Premierul Marcel Ciolacu a comunicat miercuri că intenționează să efectueze săptămâna viitoare o vizită oficială în Turcia. În cadrul acestei vizite, în conformitate cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă