15.5 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Ce spun locuitorii comunei Osica despre seiful unde și-a ascuns...

REVISTA PRESEI: Ce spun locuitorii comunei Osica despre seiful unde și-a ascuns Vâlcov șpaga

În ziarele de joi, citim un antreprenor care vrea să introducă o alternativă la iOS și Android, ce spun locuitorii din Osica de Sus, unde procurorii DNA au descoperit un seif în care Vâlcov ar fi ascuns diverse bunuri, dar și despre companiile aeriene low cost și cât de sigure sunt. 

Gândul prezintă povestea lui Kirt McMaster, antreprenorul care doreşte să “extermine” sistemul de operare Android.  Kirt McMaster şi-a cumpărat un Samsung Galaxy S3 şi a fost deranjat de faptul că cea mai nouă versiune de Android, Jelly Bean, nu era disponibilă pentru terminalul respectiv. McMaster a şters Android şi a instalat CyanogenMod, care, datorită programatorilor ambiţioşi, avea deja instalat update-ul Jelly Bean. Atunci i-a venit ideea genială de a personaliza complet sistemul de operare. “Înseamnă că poţi face orice cu acel dispozitiv”, spune McMaster. iOS şi Android controlează 96% din piaţa globală a sistemelor de operare. Antreprenorul McMaster vrea să ofere o a treia opţiune, şi anume Cyanogen, un sistem de operare vechi de şase ani, care reprezintă, de fapt, o versiune personalizată a Android-ului, dezvoltată în afara ecosistemului de la Google.

În Adevărul citim despre locuitorii din Osica de Sus, judeţul Olt, care sunt indignați de când s-a aflat că procurorii DNA au găsit într-o casă un seif unde Darius Vâlcov ar fi ţinut ascunsă o avere. Procurorii au identificat într-o locuinţă din Osica de Sus un seif în care se aflau mai multe bunuri materiale, printre care trei lingouri de aur, un tablou semnat de Renoir şi mai mulţi bani „gheaţă“. “Păi, mamaie, noi ştim doar ce am văzut la televizor, că, cică, ar fi fost aci la noi un seif – parcă aşa îi zice, cu bani mulţi şi aur în el. Păi, vă daţi seama cum ar fi să stai într-o casă şi să ştii că ai aşa ceva acolo? Io, maică, nu aş putea dormi, de ce să zic că aş putea sta liniştită că nu e aşa, nu aş putea pune geană peste geană, m-aş gândi numai la ce e înăuntru”, a spus una dintre locuitoarele orașului.

Evenimentul Zilei scrie despre neregulile care continuă la spitalul de plămâni. Astfel, Blocul Operator are legătură directă cu mediul exterior, prin geamuri termopan care dau într-o parcare! În consecință, nu de puține dăți medicii au inspirat gaze de eșapament în timp ce „deschideau” pacienții cu bisturiele.

Capital prezintă câți bani mai au românii în conturile pentru pensii, dar și unde aleg să își depoziteze banii. Repoziționare Sumele investite de cele șapte fonduri de pensii private obligatorii rămase în România au crescut considerabil în 2014. O singură formă investițională, depozitele bancare, a înregistrat un regres, în timp ce „vedetele“ anului au fost acțiunile listate la Bursa de Valori București, care au atras 3,66 miliarde de lei de la administratorii de fonduri, cu peste 170% mai mult decât în 2013, potrivit Capital. De asemenea, sumele medii deținute de cei peste 6 milioane de cotizanți la fondurile de pensii obligatorii administrate privat se apropiau, la sfârșitul anului trecut, de 4.500 de lei, cu aproape 35% mai mult decât în 2013, arată datele Autorității de Supraveghere Financiară. 

Ziarul Financiarul arată dacă companiile aeriene low cost au devenit mai puțin sigure. Compania aeriana Germanwings s-a plasat anul trecut pe locul trei în topul celor mai bune low-cost-uri europene, după Norwegian şi easyJet. Marți, un avion de la Germanwings, s-a prăbușit cu 150 de persoane la bord, în Alpii Francezi. Regulile de siguranţă aeriană din Europa sunt la fel de stricte pentru operatorii tradiţionali şi pentru cei low-cost, potrivit ZF. 

Pro Sport prezintă un interviu cu atacantul român Florin Andone. Atacantul a marcat deja patru goluri în Primera Division şi unul în Cupa Spaniei pentru echipa sa şi a atras atenţia unor echipe importante din prima ligă spaniolă, precum Malaga. ”Dacă nu aş avea intensitate, dacă nu aş munci pe teren, poate că nu aş juca nici în Liga a doua din România. Eu sunt un jucător muncitor. Fiecare jucător are atributele lui. Mie, de exemplu, fostul meu antrenor, Djukic, mi-a cerut să joc cu intensitate, să fiu rău, să bag piciorul! Să dau totul pe teren, indiferent cât joc, fie 50, 80 sau 90 de minute. În Primera sunt două echipe care pot să te învingă prin calitate, Real Madrid şi Barcelona. În rest, dacă te uiţi la celelalte echipe, Sevilla, Valencia, Atletico Madrid… toate aleargă foarte mult. Au şi jucători de calitate, dar muncesc şi foarte mult”, spune Andone. 

Cele mai citite

Klaus Iohannis a efectuat o vizită la complexul industrial Doosan Enerbility din Changwon, Republica Coreea

Președintele României, Klaus Iohannis, a efectuat miercuri, 24 aprilie 2024, o vizită la complexul industrial Doosan Enerbility din Changwon, Republica Coreea. Din delegația care...

Rusia – Ucraina, ziua 770: Biden vrea să trimită arme Kievului chiar de săptămâna această

Preşedintele american, Joe Biden, a afirmat că Statele Unite vor "începe să trimită arme şi echipamente în Ucraina chiar din această săptămână", după ce...

Vizită importantă la București. Comisarul european pentru parteneriate internaționale vine în România

Vizita comisarului european pentru parteneriate internaționale, Jutta Urpilainen, la București în perioada 24-25 aprilie, marchează un moment important în dialogul dintre Uniunea Europeană și...
Ultima oră
Pe aceeași temă