15 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Cine va câștiga Cupa Mondială la Fotbal?

REVISTA PRESEI: Cine va câștiga Cupa Mondială la Fotbal?

Adevărul prezintă topul celor mai populate 10 orașe din România. Datele publicate de Institutul Naţional de Statistică (INS) cu ocazia Zilei Mondiale a Populaţiei arată că România are din ce în ce mai puţini locuitori şi va înregistra o scădere de cel puţin 7 milioane de persoane până în 2060. Capitala rămâne oraşul cel mai populat din ţară, urmată de Craiova, Cluj şi Braşov.

Gândul vorbește despre noua Lege a educației. Cu toate că sunt în vacanţă, senatorii pregătesc o nouă lege a educaţiei. O parte din membrii comisiei de Educaţie de la Senat vor lucra pe timpul verii la un nou concept pentru învăţământul din România. La finalul lunii lui august, senatorii se vor întâlni pentru a discuta modificările la care s-au gândit, iar la începutul sesiunii parlamentare vor conveni asupra unui nou text de lege pentru învăţământ.

Capital ne spune cum să alegem polița de asigurare a casei. Asigurarea pentru locuinţă, obligatorie plus facultativă, astfel încât să acopere toate riscurile, diferă foarte mult ca preţ, de la companie la companie. De ce am alege un contract scump, dacă piaţa ne oferă şi variante ieftine?

Evenimentul Zilei deschie pagina electronică cu un interviu acordat de premierul Victor Ponta. Premierul Victor Ponta a acordat un interviu pentru Evenimentul zilei, în care a vorbit despre candidatura sa la alegerile prezidenţiale din luna noiembrie, despre înregistrările apărute în presă, cu preşedintele CNA, Laura Georgescu, dar şi despre situaţia din Guvern cu UDMR.

Hotnews arată cine sunt semnatarii Hotararilor de Guvern in baza carora s-au cumparat licente Microsoft din 2003 pana in prezent. Corpul de Control al primului ministru a sesizat DNA in mai 2013 in legatura cu "utilizarea licentelor educationale Microsoft fara temei legal sau contractual" incepand cu decembrie 2009, in epoca ministrilor PDL Daniel Funeriu si Valerian Vreme, dar procurorii DNA au extins cercetarile asupra intregii proceduri de incheiere a contractelor.  Un document inregistrat la Departamentul pentru Relatia cu Parlamentul in luna aprilie 2014, in care actualul ministru al comunicatiilor, Razvan Cotovelea, ii raspunde unui deputat PDL in problema Windows XP, arata ca istoria acestor contracte incepe in timpul Guvernului Adrian Nastase.

Fiarul Financiar scrie despre ultima sută de metri înainte de prelualrea Millennium Bank de către OTP. Cel mai mare grup financiar din Ungaria ar câştiga o cotă de piaţă de 0,7% într-un sistem bancar românesc extrem de aglomerat, neprofitabil şi plin de credite neperformante.

Ziare.com vorbește despre surpriza dreptei la prezidențiale. Cercetarile sociologice pentru alegerea candidatului PNL vor fi gata in 10-12 zile, insa, indiferent de rezultatul lor, decizia finala va fi una politica, a conducerii liberale, si ea ar putea sa nu coincida cu rezultatul sondajelor, a declarat secretarul general adjunct al PNL.

Prosport prezintă un interviu cu Deaconu, ”încă şef al CCA”. Înainte de finalul campionatului trecut, s-a speculat că Alexandru Deaconu (42 de ani), şeful Comisiei Centrale a Arbitrilor (CCA), va fi schimbat din funcţie. S-au vehiculat numele lui Cornel Sorescu, al lui Marius Beudean sau chiar al lui Nicolae Grigorescu. Vineri va avea loc o şedinţă la Casa Fotbalului care ar putea oficializa numirea lui Kyros Vassaras în locul lui Deaconu. Deaconu a abordat joi, pentru ProSport, o serie de teme care ard la foc mocnit în arbitrajul românesc.

Iar gsp.ro a lansat un sondaj cu privire la finala Cupei Mondiala la Fotbal. Argentina a eliminat Olanda după loviturile de la 11 metri, 2-4, şi a ajuns în finala Campionatului Mondial, unde va juca cu Germania.

Cele mai citite

NATO a exersat trimiterea rapidă a trupelor în România

Conducerea NATO a verificat capacitatea de a-și trimite rapid trupele în România, prin Slovenia și Ungaria, în cadrul unui exercițiu care s-a numit Eagle...

Rusia susține că va avea “ținte legitime” în Polonia, dacă această țară va găzdui arme nucleare americane

"Instalațiile relevante" din Polonia vor deveni "ținte legitime" pentru Rusia, dacă această țară va primi pe teritoriul ei arme nucleare ale Statelor Unite. Acest avertisment...

FINS: numărul tinerilor participanți la IUF, interesați de finanțarea studiilor, a crescut anul acesta cu 30%

FINS a înregistrat anul acesta o creștere de 30% în rândul tinerilor interesați de finanțare pentru studiile în străinătate, în cadrul participării la IUF...
Ultima oră
Pe aceeași temă