10.3 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Cine a fost principalul colaborator al lui Oprea în Ministerul...

REVISTA PRESEI. Cine a fost principalul colaborator al lui Oprea în Ministerul de Interne

Ziarele de marți aduc noi informații despre aventurile demnitarilor români, cu sau fără coloană, dar și despre viața oamenilor simpli.

Evenimentul Zilei aduce noi dezvăluiri în scandalul coloanelor oficiale ale demnitarilor români. Cristina Maria Manda, fosta consilieră a lui Gabriel Oprea pe când acesta era ministru de Interne, a fost persoana care a avizat protocolul dintre MAI și Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție. Coloanele oficiale erau aprobate după normele vechiului Cod Rutier, abrogat acum șapte ani.
Și Patriarhul României a fost transportat cu escortă ofi cială, în baza aceluiași Cod. Manda a mai fost consiliera fostului ministru al Justiției Mona Pivniceru, a ex-ministrului de Interne Radu Stroe, a fostului secretar de stat Ilie Botoș și chiar a președintelui interimar al României, Crin Antonescu. În prezent, a fost „moștenită” de ministrul de Interne Petre Tobă.

Ziarul Capital aduce o veste neplăcută pentru toți șoferii. S-a mărit prețul motorinei. Ruşii de la LukOil au majorat preţul celei mai ieftine motorine vândută în staţiile proprii cu 4 la sută. Preţul motorinei standard vândută în staţiile din Odorheiu Secuiesc, cele mai ieftine din ţară, au urcat cu 16 bani într-o noapte. Toţi distribuitorii de carburanţi din ţară au scumpit motorina, ca urmare a aprecierii cu 30% a cotaţiilor barilului de ţiţei de săptămâna trecută.

Dar nu prețul carburantului e singura problemă a transporturilor din România. Ziarul Libertatea relatează că o femeie care se afla într-un autobuz din Constanţa s-a rănit uşor, după ce şoferul mijlocului de transport în comun a uitat să închidă uşile.

Aflată în mijlocul autobuzului, femeie s-a dezechilibrat şi a căzut, în momentul în care şoferul a plecat dintr-o staţie.

În urma acestui incident, pasagera, în vârstă de 57 de ani, s-a rănit, dar este în afara oricărui pericol. Şoferul autobuzului este cercetat acum pentru vătămare corporală din culpă.

Ziarul Adevărul prezintă modul cum evoluează criza refugiaților în Europa. România devine, pe nesimţite, ţară de tranzit pentru migranți.

România începe să simtă tot mai mult presiunea valului de migraţie care a creat haos în mai multe ţări europene. Gardurile ridicate de unguri la frontiere pune practic România în calea refugiaţilor. În comparaţie cu prima lună din anul trecut, numărul imigranţilor prinşi intrând ilegal în ţară a crescut de şapte ori.

Hotnews abordează situația românilor care pleacă să muncească în alte țări, prezentând cinci “mituri” despre situația acestora. Primul mit (contrazis de Hotnews) este că România s-a confruntat cu un exod al creierelor, care a lăsat țara fără specialiști în diferite domenii, mai ales în medicină.

Ziarul ProSport aduce o veste bună pentru cei pasionați de istoria fotbalului românesc. George Boroi, şeful CSA Steaua, îi caută pe componenţii echipei de fotbal Steaua din anul 1986, pentru a organiza gala “30 de ani de la Sevilla”.

Clubul Steaua va aniversa, pe 7 mai 2016, 30 de ani de la câştigarea Cupei Campionilor Europeni la Sevilla, 2-0 cu FC Barcelona. Golurile au fost marcate de Marius Lăcătuş şi Gabi Balint. Clubul Sportiv al Armatei încearcă să realizeze un eveniment special.

 

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Lamborghini va construi o ediție limitată a variantei Huracan

Lamborghini a prezentat o ediție specială a modelului italian, cu patru vopsele deosebite, stil camuflaj. Au fost produse doar 12 exemplare, toate fiind deja...

Taiwanul anunță că a detectat 21 de avioane militare chineze în jurul insulei

21 de avioane militare chineze au fost detectate în jurul Insulei Taiwan începând cu ora locală 8:15 (0:15 GMT), a anunţat sâmbătă Ministerul Apărării...
Ultima oră
Pe aceeași temă