13.1 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Cota la casele de pariuri pentru scorul corect în meciul...

REVISTA PRESEI: Cota la casele de pariuri pentru scorul corect în meciul Germania – Brazilia

Sport.ro deschide revista presei de miercuri cu un material în care arată care era cota la casele de pariuri pentru scorul corect în meciul Germania Brazilia.
Ce-i drept, nimeni nu putea sa anticipeze un asemenea scor. Nici macar cel mai optimist german. Cat despre cosmarurile brazilienilor, nici ele nu puteau trimite la asa ceva.
Doar unele case de pariuri au luat inaintea partidei in considerare un astfel de scor, insa poate doar pentru a satisface "nebunia" unor microbisti dornici de imbogatire.
Cota pentru un rezultat de 1-7 final era, inaintea meciului, de 105. Adica suma pariata se multiplica de 105 de ori.

Evenimentul Zilei publică un interviu exclusiv în care Ana Blandiana povestește cum l-a parodiat pe Ceaușescu.
A fost privită la început ca o femeie superbă, ceva între serie mică şi unicat, apoi a intrat în galeria de aur a poeziei româneşti, definitiv. De multe ori a fost percepută drept o dizidentă. Să vedem ce mai face.

Hotnews arată de ce vrea Constantin Nita sa inhame statul la preluarea Arpechim.
De cateva luni incoace, ministrul economiei Constantin Nita tot anunta ca negocierile cu OMV Petrom pentru preluarea rafinariei Arpechim de catre stat sunt in stadiu avansat sau se apropie de final. Spune ca statul trebuie sa preia rafinaria pentru a o vinde la pachet cu Oltchim. Insa se pune o problema despre care ministrul nu vorbeste deloc public: De ce ar ar prelua statul o rafinarie inchisa, a carei repornire si operare ar costa circa 250-300 de milioane de euro, si in conditiile in care doar o foarte mica parte (circa 15%) din activitate ar folosi combinatului Oltchim, potrivit datelor detinute de HotNews.ro. Care sunt argumentele economice pe care le foloseste Nita pentru a promova preluarea Arpechim?

Ziarul Financiar prezintă topul sistemului bancar la sfârşitul lunii mai și spune că într-o industrie care nu-şi găseşte direcţia, chiar şi menţinerea cotei de piaţă devine o mare victorie.
Jumătate din băncile din top 10 au reuşit să-şi crească uşor cotele de piaţă în primele cinci luni ale anului. 
BCR, Banca Transilvania, Raif­feisen, ING şi Alpha Bank aveau la sfârşitul lunii mai cote de piaţă după active mai mari faţă de nivelurile la care încheiaseră 2013, însă numai Raiffeisen a avansat în clasament, ocupând locul al patrulea în locul UniCredit Ţiriac Bank.
Cea mai mare bancă de pe piaţă, BCR, a câştigat 0,3 puncte procentuale la cota de pia­ţă după cinci luni din 2014, revenind la 17,8%, însă efectele relansării producţiei de cre­dite de retail ar putea fi înghiţite de pro­cesul de curăţenie accelerată la nivelul porto­fo­liului de neperformante. BRD încă pati­nea­ză după efortul de restructurare şi pro­vi­zio­nare de anul trecut, în timp ce Banca Tran­silvania a bifat şi pragul de 9% cotă de piaţă.

Gândul dezvăluie cine este discretul parlamentar român cu 70 de terenuri şi 12 case.
Peste 22 de milioane de euro are în conturi cel mai bogat parlamentar, în timp ce un alt deputat se laudă cu 70 de terenuri. La capitolul case, parlamentarul cu cel mai bogat portofoliu imobilar spune că are 15 astfel de locuinţe. Gândul a analizat declaraţiile de avere ale tuturor aleşilor din Parlamentul României. Vă prezentăm, mai departe, cele mai interesante topuri care au reieşit din această analiză.
Deputatul PSD Zisu Stanciu este parlamentarul cu cele mai multe terenuri. Nici mai mult, nici mai puţin de 70 de terenuri a declarat pesedistul că deţine, cele mai multe fiind în judeţele Ilfov, Ialomiţa şi Dâmboviţa. Zisu Stanciu nu stă rău nici la capitolul "Clădiri", potrivit declaraţiei sale de avere având 12 astfel de imobile (11 apartamente în Bucureşti şi un spaţiu comercial) şi poziţionându-se astfel pe locul trei în topul imobiliar al parlamentarilor. În conturi însă, doar 104.000 de euro.

Wall-Street spune că revenirea consumului pică pe umerii populației.
Statul nu pune umarul la relansarea consumului. Depozitele la banci ale autoritatilor publice (centrale si locale) au sporit cu peste 40% in ultimul an, in timp ce plasamentele nerezidentilor s-au contractat cu nu mai putin de 25% in perioada similara, in contextul in care dobanzile la depozite au cazut. Totusi, daca statul incurajeaza economisirea, iar depozitele populatiei se mentin si ele pe trend crescator, revenirea consumului ar putea fi dificila si lenta.
In pofida reducerii substantiale a dobanzilor la depozite in ultimul an, de la o medie de 4,43% la plasamentele in lei, pana la nivelul de, 2,55% consumatorii romani isi mentin in continuare dorinta de a economisi.

Aevărul explică ce arată notele de la Bacalaureat şi spune povestea elevei de 10 de la Vianu.
Lumea a început să înţeleagă că eforul de a obţine o diplomă e prea mare pentru avantajele. Pot să se angajeze şi fără diplomă. Noi în continuare vrem ca 100% să ia Bac-ul, dar ei nu mai vor, noi cam asta facem acum, îi forţăm, în toate felurile să ia Bac-ul, dar ei nu mai vor. Cei care iau 10 ştiu foarte bine ce vor, dar din punct de vedere statistic sunt foarte puţini, doar vârfuri, dar ce facem cu media? Ei nu vor, dar noi tragem de ei, aşa cum ei au fost obligaţi să intre la liceu, deşi poate era mai bine să meargă la profesională. E o paradigmă, o mentalitate a părinţilor care trebuie schimbată.
În mod clar, gradul de dificultate a scăzut. Procentul de 59% de acum pune în aceeaşi oală liceele tehnologice cu cele teoretice. Se spune că cele teoretice au 85-95% rate de promovare, fiind mai mici la tehnologice. Vrem procente mari cu orice preţ şi nu e corect. Nu vrem să vedem realităţi total distincte.

Capital anunță că BNR ajută băncile cu o jumătate de miliard de euro.
BNR a decis să ajute băncile comerciale prin reducerea rezervelor minime obligatorii în valută cu două puncte procentuale, ceea ce înseamnă că băncile pot trimite acasă suma de 500 milioane euro.
Banca Națională a României (BNR) a decis, la ultima ședință a Consiliului de Administrație, păstrarea dobânzii de politică monetară la același nivel, de 3,5%, însă a hotărât să reducă rata rezervelor minime obligatorii (RMO) aplicabile pasivelor în valută ale băncilor.

Ziare.com scrie despre ”taxi gratis”, un proiect umanitar pentru oamenii cu probleme financiare.
Goana zilnica pentru supravietuire ne face pe multi sa uitam de semenii nostri mai putin norocosi. Exista insa si romani care isi dedica existenta celor mai napastuiti, oameni care traiesc pentru a-i ajuta pe altii.
Noi le-am spus "flori de colt" si am decis sa le scriem povestile impresionante.
De ce flori de colt? Pentru ca floarea de colt este o raritate in Romania, fiind intalnita pe stancile aproape inaccesibile omului. Extrem de rara si delicata, floarea de colt este protejata prin lege si infloreste in iulie si august.

Cele mai citite

Accident rutier pe DN2-E85, în județul Buzău. Două femei au ajuns la spital

Două femei în vârstă de 32 de ani şi 39 de ani au fost transportate de urgenţă la spital vineri, în urma unui accident...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă