30.2 C
București
marți, 16 aprilie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Creditul Ioanei Băsescu a fost aprobat de reprezentanţii USL la...

REVISTA PRESEI. Creditul Ioanei Băsescu a fost aprobat de reprezentanţii USL la CEC

Adevărul prezintă, vineri, un reportaj de la Atena: ”Ca să ajungă la Mondiale, România se bate cu o ţară învinsă, scârbită de barajul de vineri”.

”România joacă astăzi, la Atena, unul dintre cele mai importante meciuri ale echipei naţionale din ultimul deceniu. E prima şansă reală de a ne întoarce la un campionat mondial, după barajul cu Slovenia pe care l-am pierdut în 2001. O şansă cu atât mai mare cu cât întâlnim o naţională a Greciei fără fotbalişti cu renume şi fără prea mare susţinere.

Grecia nu arată deloc bine după criza financiară pe care a traversat-o în ultimii ani. Exceptând „Acropola“, unde se găsesc impresionantele vestigii ale Greciei antice, Atena s-a transformat într-o capitală cenuşie, cu oameni împovăraţi, care încă se mai chinuie să înţeleagă ce li se întâmplă. Străzile sunt pline de rable, terasele sunt aproape goale, iar locuri precum Piaţa Omonia, un punct central al oraşului, te fac să te simţi ca în Bucur Obor. Trotuarele sunt încărcate de tarabe improvizate în care se vând mărgele, borsete, şosete flauşate şi sacoşe de rafie la trei euro bucata. Prin ganguri, bine înveliţi în plăpumi, stau cuibăriţi, unii peste alţii, tot felul de boschetari, iar gurile de intrare la metrou sunt înconjurate de câini vagabonzi. Patrupede de rasă ajunse pe străzi, care privesc derutate către trecători, aşteptându-şi în zadar stăpânii care nu şi-au mai putut permite nici măcar un animal de companie”, scrie Adevărul.

”Şova îşi face propriul minister. Documentul care arată o MIZĂ URIAŞĂ”, titrează Evenimentul Zilei.

”Ministerul delegat, Dan Şova, cel care conduce Departamentul pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine, vrea să fie ordonator principal de credite pentru proiectele de infrastructură de importanţăa naţională, în ceea ce priveşte investiţiile publice, şi ordonator secundar de credite, în ceea ce priveşte activitatea proprie. Ministrul delegat mai vrea să aibă doi secretari de stat şi un secretar general, adică exact cum există la orice minister.

Pe motiv că instituţia pe care o conduce Şova nu poate funcţiona, ministrul delegat şi-a creionat o nouă organigramă care seamănă cu un minister. Potrivit surselor EVZ, Dan Şova aspiră să aibă propiul minister, iar primul pas l-a făcut: vrea secretar general şi încă un secretar de stat.Mai mult, acesta vrea să aibă dreptul să închirieze spaţii sau imobile. Şova a semnat un proiect de Hotărâre de Guvern în acest sens, iar el se află acum pe masa premierului Victor Ponta”, scrie EVZ.

Gândul scrie despre campania ziarului britanic The Guardian, care îi invită pe români să spună de ce le place în ţara lor: ”WHY DON’T YOU COME OVER. Să le răspundem britanicilor. Ziarul The Guardian ne provoacă din nou: Spuneţi de ce NU VREŢI SĂ PLECAŢI NICIODATĂ DIN ROMÂNIA”.

Capital, scrie, vineri, despre împrumutul acordat CEC fiicei preşedintelui: ”Creditul Ioanei Băsescu a fost aprobat de reprezentanţii USL la CEC”.

”Prin debarcarea preşedintelui CEC, Radu Graţian Gheţea, înainte de expirarea mandatului, guvernul riscă o plată compensatorie care poate fi foarte consistentă şi poate atrage sancţiuni din partea Curţii de Conturi. Oficialii guvernamentali care acuză intervenţia preşedintelui pentru menţinerea lui Gheţea în funcţie ştiu acest lucru, după cum ştiu şi că telefonul dat de Traian Băsescu a fost dat la o lună după ce fiica sa, Ioana Băsescu, a obţinut un credit CEC, aprobat de altfel chiar de reprezentanţii PNL şi PSD în conducerea băncii”, scrie Capital.

Curentul titrează, vineri: ”Jurnalul erotic al amantei minore i-a adus şase ani de puşcărie lui Gregorian Bivolaru”.

”Condamnarea lui Gregorian Bivolaru la şase ani de închisoare pentru relaţii sexuale cu mai multe minore s-a bazat pe o serie de declaraţii ale unor martori, ale părţilor vătămate, dar şi pe probele ridicate de procurori la percheziţiile din 2004, la ashramurile locuite de adepţi, când a început ofensiva autorităţilor împotriva MISA. Vibratoare, bile, casete porno­gra­fice, afrodisiace şi tot felul de jucării sexuale au stat aproape zece ani în camera de corpuri delicte, până ce Instanţa Supremă a luat o decizie definitivă în cazul lui Gregorian Bivolaru. Procurorii, iar apoi judecătorii Curţii de Casaţie care l-au condamnat pe Bivolaru, au inventariat probele ridicate la percheziţii, iar după analizarea acestora, parcurgerea transcrip­telor interceptărilor convorbirilor telefo­nice şi audierea martorilor, au stabilit că Gregorian Bivolaru întreţinea constant relaţii sexuale cu fete minore, susţinând că doar în acest mod ele îşi pot ”arde karma” şi pot scăpa de păcatele din vieţile anterioare”, scrie Curentul.

Wall-Street. ro, scrie, vineri, despre decizia eMag de a organiza Black FRiday mai devreme: “Organizam Black Friday pe 22 noiembrie pentru a putea livra toate comenzile pana pe 1 decembrie, deci inainte de Ziua Nationala si inainte de Mos Niculae. Mai mult, nu vrem ca angajatii nostri sa trebuiasca sa munceasca in perioada aceea”, a declarat Iulian Stanciu, general manager al eMag.ro si Flanco”.

”Paradoxal: economia creşte peste aşteptări, dar veniturile bugetare sunt sub estimări şi angajările nu cresc”, scrie, vineri, Ziarul Financiar.

”Economia României a crescut cu 4,1% în trimestrul al treilea, luând prin surprindere pe toată lumea. România a avut în T3 cea mai puternică creştere economică din Uniunea Europeană faţă de trimestrul al doilea, de 1,6%. Anul agricol de ex­cep­ţie şi industria au contribuit din plin la creşt­erea economică surprin­ză­toare de 4,1% din al treilea trimestru, aceasta fiind cea mai mare ascensiune a PIB de când a început criza mondială, comparabilă cu cea din T3 2011.

Deşi activitatea economică se revigorează, impactul nu se resimte foarte mult la nivel fiscal deoarece avansul economiei se bazează pe exporturi şi o agricultură care este nefiscalizată, în timp ce consumul stagnează, ceea ce se vede la nivelul încasărilor din TVA. Ritmul de creştere a veniturilor bugetare a fost în primele nouă luni la jumătate faţă de creşterea anuală bugetată, evoluţia încasărilor bugetare reflectând doar parţial ascensiunea economiei”, scrie ZF.

Gazeta Sporturilor prezintă, vineri, componenţa echipei naţionale a României în meciul cu Grecia: ”Selecţionerul a renunţat la Torje şi a optat pentru o linie de 3 mijlocaşi ofensivi formată din Nicoliţă, Maxim şi Tănase. Marica va juca vîrf, iar Bogdan Stancu şi Cociş rămîn variante de rezervă.

Deşi n-a avut evoluţii foarte bune la naţională, Alexandru Maxim, cel mai în formă stranier român, primeşte credit de la Piţurcă pentru partida tur cu elenii lui Fernando Santos. Cum era de aşteptat, în lipsa lui Chiricheş şi Pintilii, accidentaţi, vor intra din start Gardoş şi Costin Lazăr. Tătăruşanu a fost recuperat la timp, s-a antrenat şi azi şi îşi va lua locul între buturi”, scrie GSP.

”Iacov dezvăluie de ce a pierdut Dragomir: “A fost trădat cu o oră înaintea votului” Fostul şef de la FC Naţional îl apără pe Ponta: “Nu s-au dat bani publici”, scrie ProSport.

Cele mai citite

Partidul Democrat din Italia lansează un manifest pentru alegerile europene

Opoziția italiană încearcă din răsputeri să se impună într-un ciclu electoral în care partidele de dreapta aflate la putere în țară speră să obțină...

Vești bune despre economie. S&P reconfirmă ratingul suveran al României și perspectiva stabilă

Agenţia de rating S&P a reconfirmat, în data de 12 aprilie, ratingul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A3 pentru datoria pe termen lung...

Rotiri gratuite la cazino. Chiar sunt gratuite? Cum le activezi și ce câștiguri poți obține

Rotirile gratuite fac parte din campaniile promoționale pe care operatorii de cazino online din țara noastră le desfășoară constant. Ele oferă utilizatorilor posibilitatea să...
Ultima oră
Pe aceeași temă