11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Cum a ajuns Dragnea să-l acuze pe Cioloş de prostiile...

REVISTA PRESEI. Cum a ajuns Dragnea să-l acuze pe Cioloş de prostiile lui Ponta

Ziarul Adevărul încearcă să explice “cum a ajuns Dragnea să-l acuze pe Cioloş de prostiile lui Ponta”. Concret, este vorba despre așa-zisul impozit pentru veteranii de război.

“Însă, în primul rând, nu e vorba de veterani, ci de soţiile lor, şi, în al doilea rând, nu e vorba de o măsură luată de Guvernul Cioloş, ci de Codul Fiscal elaborat de Guvernul Ponta şi asumat de PSD”, explică Adevărul.

Evenimentul Zilei relatează, în schimb, cum Traian Băsescu își continuă vechiul lui război cu Tăriceanu, ”Este un om slab! Este tipul politicianului mărunt!”, spune fostul șef al statului despre fostul său prim-ministru. Anterior, Tăriceanu îl acuzase pe Băsescu de faptul că ”este responsabil pentru tot ce se întâmplă acum”, iar instituțiile statului sunt ”scăpate de sub control”.

Ziarul Libertatea anunță că “se înființează Banca de haine și încălțăminte. Românii vor putea dona articole vestimentare nevoiașilor”.

În schimb, ziarul Capital lansează un avertisment: “Comerţul internaţional cu electricitate s-a prăbuşit la jumătate. România a redevenit importator de energie”.

Exporturile din primele şase luni 2016 au fost de 4,21 TWh, în timp ce importurile au contabilizat 2,65 TWh. În aceeaşi perioadă din 2015, exporturile totalizau 5,35 TWh iar importurile 2,3 TWh.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă