14.1 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Cum a ajuns Raluca Prună propunerea lui Cioloș la Justiție

REVISTA PRESEI. Cum a ajuns Raluca Prună propunerea lui Cioloș la Justiție

În ziarele de miercuri, citim despre cum a ajuns Raluca Prună să fie propusă pentru portofoliul Justiției, dar și despre clubul Colectiv, care, în două săptămâni, ar urma să fie dat înapoi patronilor de la platforma Pionierul. Ziarele scriu și despre situația paradoxală din fotbal, legenda conform căreia parcarea pe trotuar este legală, dacă rămâne un metru pentru pietoni, și despre programele de calificare desfășurate de Ford la Craiova. 

În Adevărul, citim despre propunerea Ralucăi Prună la Ministerul Justiției: ”În numai 12 ore, premierul Dacian Cioloş a schimbat trei candidaţi pentru Ministerul Justiţiei. Cristina Guseth a avut o prestaţie lamentabilă la audieri, Mihai Selegean a fost în cărţi pentru numai o oră şi jumătate, apoi a fost preferată Raluca Prună.  Potrivit unor surse politice, premierul Dacian Cioloş a sunat-o pe Raluca Prună în jur de ora 9.00 şi a convins-o să preia ministerul Justiţiei după o discuţie de 30 de minute. La audieri, Prună s-a lovit şi ea de Şerban Nicolae. „Care este concepţia dvs. despre raportul MCV, o ruşine naţională după părerea mea?“, a întrebat Nicolae. „Nu sunt eu în măsura să răspund cu privire la observaţiile critice dintr-un raport tehnic“, a răspuns Prună. 

Evenimentul Zilei scrie despre clubul Colectiv, care va fi dat înapoi patronilor de la platforma Pionierul, conform unor surse judiciare: ”Potrivit surselor Evenimentul zilei, procurorii urmează să extindă urmărirea penală și asupra firmei de pirotehnie Golden Ideas Fireworks Artists SRL, responsabilă pentru efectele focului de artificii, în urma căruia a izbucnit incendiul din Clubul Colectiv, în seara zilei de 30 octombrie.Conform surselor EVZ, în maximum două săptămâni, anchetatorii vor ridica sigiliul pus la locul tragediei. „Cel mai probabil, locația va fi returnată patronilor Platformei Pionierul”, ne-au spus surse judiciare”. 

Hotnews titrează: ”Parcarea pe trotuar este ilegala, chiar daca se lasa un metru liber pentru pietoni. Politia Rutiera interpreteaza eronat legea, contrar deciziilor justitiei”. Astfel, legea interzice parcarea pe trotuar, în lipsa unor marcaje și panouri care să permită explicit acest lucru, deși mulți șoferi abuzează de prevedere.  Poliția Rutieră, de asemenea, interpretează greșit legea: ”In raspunsurile oferite cetatenilor, interpreteaza eronat legea si incurajeaza practic parcarea pe trotuar: “Cat timp se lasa un metru liber, e legal”. 

Ziarul Financiar scrie despre fabrica Ford de la Craiova, care nu mai face disponibilizări și a început să deruleze programe de training: „Investim constant în personal deoa­rece aceştia sunt cel mai im­por­tant asset al companiei, motiv pentru care îi încurajăm să se dezvolte. Vom continua să le oferim posibilităţi de dezvoltare, iar atunci când uzina va creşte, oportuni­tăţile vor urma“, a spus Rob Ardley, direc­torul de resurse umane al Ford România. 

Din Gazeta Sporturilor aflăm despre situația paradoxală în care se găsește fotbalul românesc: ”Nu avem nici o echipă în cupele europene, calitatea campionatului intern a scăzut mult, s-a diminuat și numărul de formaţii din Liga 1, iar prezenţa spectatorilor pe stadioane s-a prăbușit efectiv în acest sezon. În plus, stadioanele fie s-au închis din cauza lipsei tuturor autorizaţiilor de securitate, fie din alte motive. În ciuda tuturor acestor probleme, fotbalul românesc atrage cei mai mulţi  bani, din sponsorizări și alte surse, din ultima perioadă”.

Cele mai citite

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...

Eclipsată de Rareș Bogdan, Iulia Albu ar putea da găina pe păun, pentru a se apropia de coloritul batistuțelor europarlamentarului

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Criticul de modă Iulia Albu a ajuns să fie extrem de invidioasă pe europarlamentarul Partidului Național Liberal (PNL) Rareș Bogdan. Coloratele batistuțe...
Ultima oră
Pe aceeași temă