9.6 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Cum a fost posibilă privatizarea terorismului

REVISTA PRESEI. Cum a fost posibilă privatizarea terorismului

În ziarele de luni, citim despre lupta Occidentului cu terorismul, dar și despre orașul cu o stradă, în care un apartament costă puțin peste 4.000 de euro, precum și despre ieșirea oamenilor în stradă, în urmă cu un an, când cereau să-și ia țara înapoi, dar și despre plângerea penală a fizicienilor contra ministrului propus la Educație, precum și despre apariția, pe listele Oficiului pentru Jocuri de Noroc, a numelor antrenorilor Flavius Stoican și  Nicolo Napoli. 

Adevărul scrie despre evoluția terorismului și de ce Statul Islamic a devenit atât de activ: ”finanţat de statele bogate din jur precum Kuweit, Qatar sau Arabia Saudită în faza iniţială, Statul Islamic a devenit acum o franciză, reuşindu-se practic “privatizarea terorismului”. ISIS face în jur de două milioane de dolari pe zi, bani din care se autofinanţează şi asigură infrastructura necesară în zonele cucerite. Cum a fost posibilă apariţia subită a acestui nou tip de terorism, o nouă molimă globală care se extinde cu o repeziciune fantastică? Ei bine, fenomenul nu a fost chiar atât de subit şi a fost favorizat de câţiva factori”. 

Evenimentul Zilei titrează, luni: ”Orașul cu o singură stradă, în care un apartament costă 4.600 de euro”. Jurnaliștii descriu Aninoasa veche, o localitate din județul Gorj. 

Gândul scrie, luni, despre campania ”Ne-am luat țara înapoi”, derulată în urmă cu un an, care prezenta candidații la prezidențiale, le analiza șansele și îndemna oamenii să iasă la vot și să-și exprime opțiunile politice. 

În Ziarul Financiar citim despre ieftinirea carburanților cu peste 10% în primele nouă luni ale lui 2015, dar și despre răspunsul pieței, care a crescut cu 10 procente: ”Înjumătăţirea preţulului bari­lului de petrol a dus carburanţii chiar sunt pragul de 5 lei pe litru la începutul anului, astfel că preţul mediu al primelor nouă luni din an este cu peste 10% mai mic faţă de perioada similară a anului trecut.”

Ziarul Curentul notează, luni, că ministrul propus pentru portofoliul Educației este acuzat de cercetători că ar fi fraudat fonduri,după ce a respins finanțarea fizicienilor români. Ei au depus și o plângere penală la DNA împotriva lui Adrian Curaj. 

Gazeta Sporturilor scrie despre doi tehnicieni din Liga I, care se află pe listele Oficiului Național pentru Jocurile de Noroc, pe care instituţia le are în vedere spre a aplica sancţiuni clienţilor ce au pariat pe site-uri interzise: ”Gazeta Sporturilor dezvăluie astăzi că printre cei intraţi în vizorulONJN ar fi și antrenorul lui CSMS Iași, Nicolo Napoli. Al doilea nume vehiculat pe listele negre ale ONJN e al lui Flavius Stoican (foto), ultima oară la FC Voluntari. ”

 

Cele mai citite

WC-urile din curțile școlilor vor fi secții de votare, ca tot alegătorul să găsească o utilitate buletinului de vot

Ilustrație: Marian Avramescu Pentru a elimina preconcepțiile conform cărora toaletele din curțile unităților de învățământ preuniversitar fără canalizare nu sunt bune de nimic, Guvernul...

Motivul pentru care un pacient stă neoperat de 10 zile la Spitalul Județean de Urgență Slobozia

Un pacient internat la Spitalul Județean de Urgență Slobozia așteaptă de 10 zile să fie operat după ce și-a rupt piciorul în urma unei...

Corvinul Hunedoara a intrat în istorie cu prima Cupă a României câștigată

Corvinul Hunedoara şi Oţelul Galaţi au disputat finalei Cupei României la fotbal, miercuri seara, pe Stadionul Municipal din Sibiu. După un meci disputat care...
Ultima oră
Pe aceeași temă