20.8 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Cum a schimbat o fotografie piratată pe Facebook cursul unui...

REVISTA PRESEI. Cum a schimbat o fotografie piratată pe Facebook cursul unui proces

În ziarele de vineri,citim despre un proces răsturnat de o fotografie piratată, distribuită pe Facebook, un interviu cu Nicu Ceaușescu despre sfârșitul comunismului și al părinților săi, Nicolae și Elena Ceaușescu, dar și un interviu cu șeful BRD, despre Legea dării în plată. 

În ziarul Adevărul, citim despre o fotografie piratată a unei fete de 14 ani, distribuită pe Facebook, care a schimbat cursul unui proces. Curtea de Apel Iaşi a dispus rejudecarea dosarului în care trei eleve din Bârlad sunt acuzate că au umilit o colegă dintr-o clasă mai mică, după ce i-au spart contul de Facebook şi au distribuit o poză cu minora în ipostaze compromiţătoare, fotografia devenind virală pe Internet. Judecătorii au decis rejudecarea cauzei, arătând că victima nu a avut parte de un proces echitabil la Tribunalul Vaslui. 

La Vaslui, judecătorii le-au condamnat pe fetele și băiatul care au făcut asta la pedeapsa educativă a asistării zilnice, respectiv un an de închisoare cu suspendare, iar victimei nu i-au acordat nici o despăgubire. Decizia fusese luată după un termen. 

Evenimentul Zilei publică un interviu cu Nicu Ceaușescu, primul interviu acordat în 1990 jurnaliștilor sibieni Lucian Jiman și Rudolf Kamla, pentru ziarul Tribuna: „Am hotărît să nu mai stau de vorbă cu ziarişti – cu cei străini, ziariştilor români nu le-am acordat pînă acum nici un interviu, ei neprimind, probabil, aprobările necesare –, deoarece aceştia mi-au răstălmăcit spusele”.Îi prezentăm întrebările, le citeşte şi cădem de acord să purtăm o discuţie liberă, pe toate subiectele care ne interesează”, începe textul ziariștilor sibieni. 

Hotnews.ro prezintă un interviu cu CEO-ul BRD, Philippe Lhotte, despre Legea dării în plată. ”Cred ca intr-un Parlament care functioneaza bine, cei care fac propuneri de legi trebuie sa vina cu studii de impact pentru a explica toate consecintele. Ei nu au facut-o.  Ei spun – si asta este 100% comunicare -, ca “aceasta lege va fi favorabila”. Favorabila pentru cine ?  Este clar ca ea nu este favorabila bancilor, nu este favorabila celor care vor dori sa ia credite imobiliare in viitor, deoarece conditiile de acordare vor fi mai complexe si mai stricte. Ea nu este favorabila sectorului constructiilor, nici evolutiei preturilor pe piata imobiliara, ea nu este favorabila statului pentru ca daca economia functioneaza mai incet, ea va avea mai putine venituri fiscale si va exista mai mult somaj. Deci, cui ii este favorabila aceasta lege ? M-am gandit mult la asta impreuna cu colegii mei, pentru mine ea este favorabila doar anumitor speculatori, si doar pe termen scurt. Nu mi-o explic altfel.”, a explicat Lhotte, pentru Hotnews. 

Din ZF, aflăm că pe bursele lumii se răspândește zvonul unei noi crize mondiale. ”Bursa germană a scăzut ieri cu încă 2%, iar scă­de­rea acumulată de la în­ce­putul anului a ajuns la 18%. Bursa din Grecia este în scădere cu peste 30% de la înce­putul anului, iar cele americane au la fel un început de an dramatic. Situaţia amin­­teşte de cea din 2008, când vântul cri­zei a venit mai întâi prin bursă pentru ca apoi să ajun­gă în economia reală”, scrie Ziarul Financiar. Ce şanse sunt să afecteze şi România? Specialiștii consultați de ZF au declarat că nu este vorba de o nouă criză, sunt doar ”turbulențe”, însă România nu ar fi pregătită pentru o nouă criză.

În Gazeta Sporturilor, citim despre câți bani i-a cerut Laurențiu Reghecampf finanțatorului echipei de fotbal Steaua, Gigi Becali, ca să aducă echipa pe primul loc în play-off. 

ProSport scrie despre Meciul de Fed Cup cu Germania, care se va disputa tot la Cluj-Napoca. Jurnaliștii scriu că, mai mult ca sigur, sportivele vor juca pe zgură. 

Cele mai citite

Reforma austerității, îmblânzită. Plafonări peste plafonări de la Guvern

După austeritatatea de anul trecut și cu un deficit bugetar la limită, Executivul face cadouri pentru români, iar angajații din companiile de stat pot...

Premierul Ciolacu anunță că programul supermarketurilor NU se modifică în weekend

Supermarketurile nu se închid în weekend și nici nu vor avea program modificat. Premierul Marcel Ciolacu anunță că nu este benefică această măsură. „Vreau să...

Rusia cere o reuniune ONU pe tema atacului NATO asupra Iugoslaviei, de acum 25 de ani

Rusia a cerut organizarea unei reuniuni a Consiliului de Securitate al ONU care să discute atacul NATO asupra Iugoslaviei, din anul 1999. Cererea Rusiei ar...
Ultima oră
Pe aceeași temă