15.4 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Cum ar fi fost cheltuiți banii din fondurile operative al...

REVISTA PRESEI. Cum ar fi fost cheltuiți banii din fondurile operative al DIPI

Ziarele de luni scriu despre drama unui medic chirurg din Slatina, care și-a pierdut fiul din cauza problemelor din sistemul medical românesc, dar și despre detaliile oferite de procurorii anticorupție privind modul în care ar fi fost cheltuiți banii din fondurile operative ale DIPI.

Adevărul scrie despre un medic chirurg din Slatina care acuză sistemul medical românesc pentru moartea fiului său: „George-Adrian Ciobanu, studentul eminent care, în ziua în care colegii îşi susţineau licenţa, era condus pe ultimul drum de rude şi prieteni, a murit răpus de un sistem medical ajuns la punctul cel mai de jos, susţine tatăl său, cunoscutul chirurg pediatru Gheorghe Ciobanu. <<Ce se întâmplă în sănătate este genocid. Ce se întâmplă în eşaloanele superioare ale medicinei româneşti este îngrozitor, absolut îngrozitor!>>, a declarat dr. Cioban”, pentru jurnaliștii Adevărul.

Gândul titrează „Cum <<au udat>> şefii DIPI cu palincă şi coniac strategia de securitate discutată cu Iohannis”: „Bani din fondurile operative al DIPI ar fi fost cheltuiţi pentru cadouri şi produse de consumaţie folosite la întâlniri festive şi de natură informativ-operativă, la care au participat şefii parchetelor, ai altor servicii de informaţii şi reprezentanţi ai Preşedinţiei, potrivit declaraţiilor din dosar. De exemplu, pentru o întâlnire de lucru pe teme de securitate între preşedintele Klaus Iohannis, conducerea MAI, DIPI, SRI, SIE, DGIA şi DNA au fost cheltuiţi 2.000 de lei pentru cumpărarea din fonduri operative a băuturi alcoolice (vin, whisky, palincă, coniac, votcă, lichior), băuturi răcoritoare, cafea şi zahăr.”

Sub titlul „Bumerangul DIPI lovește DNA CU MONT BLANC-ul”, Jurnalul.ro scrie: „Între documentele ridicate de parchetul anticorupție se află și listele unor informatori și lucrători sub acoperire amestecați cu persoane care au primit cadouri, ca obiecte de protocol la diferite ședințe de lucru sau aniversare ale DIPI. RECHIZITORIUL  probează risipa banilor cu achizitiia de stilouri Mont Blanc, 500 de euro/bucată, o piesă ajungând și pe mâna șefei DNA INVITATĂ la sindrofia respectivă.”

Cotidianul scrie despre Serbările Naţionale Ţebea 2016: „Coborârea moţilor din Apuseni la Sărbătoarea lui Iancu s-a redus astfel la folclor, cumpărături şi la o bere. Noutatea acestui an, trecută aproape neobservată pentru jurnaliştii moleşiţi de soarele de vară întârziată, stă în pomana cu bere şi cârnăciori făcută de PNL şi PMP (martorii nu pot garanta că PSD şi alte partide nu au făcut acelaşi lucru). Cu această ediţie s-a trecut la alt tip de campanie. Ea constă în gâdilarea papilelor gustative ale membrilor, simpatizanţilor şi mai ales ale potenţialilor susţinători”, notează sursa citată.

Evenimentul Zilei titrează: „A murit în închisoare de leucemie pentru că magistrații i-au amânat cererea de eliberare. Un cunoscut politician și-a găsit sfârșitul din cauza bolii incurabile, după gratii”: „Horia Vădrariu, de 52 de ani, cunoscut în Caraș-Severin ca fiind fostul consilier al președintelui Consiliului Județean Caraș-Severin, a murit în Penitenciarul Jilava din cauza leucemiei”, precizează Evz.ro.

Cancan scrie despre un fost ministru al Sănătății, care și-a comandat o mașină de 1,2 milioane de euro: „Fostul ministru al Sănătăţii, Ion Bazac, şi-ar putea schimba cu siguranţă numele în Ion “Bazat” dacă este să ne luăm după cât de bine îi merge politicianului care tocmai ce a intrat pe lista mega-exclusivistă a celor care vor deveni proprietarii noului bolid LaFerrari Spider sau Aperta! Compania devenită un simbol în lumea pasionaţilor de automobile scumpe şi puternice, a anunţat deja că va produce o serie limitată de unităţi a super-modelului LaFerrari Spider, acestea fiind destinate exclusiv clientilor şi colecţionarilor Ferrari. Viitorii posesori ai noului bolid ar putea scoate din buzunar o suma frumuşică de bani, şi anume 1,2 milioane de euro, reprezentativă pentru asemenea modele exclusiviste”.

GSP precizează cum i-a motivat Reghecampf pe jucătorii Stelei, spre finalul meciului cu Astra Giurgiu: „Au fost multe momente în care jucătorii au exagerat. Cred că Steaua trebuia să marcheze al doilea gol mai devreme. N-am reușit să marcăm și la sfârșit am tremurat la acea lovitură liberă din minutul 94. Le-am zis după meci, când i-am chemat la mijlocul terenului, că dacă erau mai concentrați și tratau mai bine anumite faze puteam închide meciul mai repede”, a precizat antrenorul.

Și Prosport scrie despre meciul dintre Steaua și Astra Giurgiu: „Becali, ironic la finalul meciului cu Astra”. „N-au avut nicio ocazie clară! Ca să ne batem cu ei la titlu trebuie să mai câştige şi ei. Cu ei am terminat deja, au 5 puncte şi noi 17. Ce să mai facă Astra? Ei să prindă playoff-ul, se bat cu Voluntari”, a spus Becali, citat de jurnaliștii Prosport.

În Wall Street citim despre modul în care stațiunea Sovata Cum a redevenit o atracție pentru zeci de mii de turiști: „ În 2016, stațiunea Sovată se poate mândri că a ajuns să concureze importante stațiuni balneoclimaterice din întreaga Europă, însă tot acest lucru se datorează unui plan bine pus la punct de autorități, în parteneriat cu investitorii privați, iar toate aceste eforturi sunt și rezultatul urma unor investiții de zeci de milioane de euro.”

Cele mai citite

Emirates și Flydubai își reiau operațiunile după inundațiile din Dubai

Emirates și compania aeriană Flydubai au restabilit operațiunile normale după ce ploile abundente au provocat inundații grave în Emiratele Arabe Unite la începutul acestei...

Corespondentul rus de război Semion Eremin a fost ucis într-un atac cu drone

Corespondentul rus de război Semion Eremin, care lucra pentru cotidianul rusesc Izvestia, a fost ucis vineri într-un atac cu drone ucrainene în sud-estul Ucrainei,...

Emma Răducanu, eliminată de Iga Swiatek în semifinalele turneului de la Stuttgart

Jucătoarea poloneză de tenis, Iga Swiatek, ocupanta locului 1 în clasamentul WTA și principala favorită la turneul WTA 500 de la Stuttgart, Germania, s-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă