15 C
București
marți, 7 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Cum arată și ce poate să facă sistemul sol-aer Buk...

REVISTA PRESEI: Cum arată și ce poate să facă sistemul sol-aer Buk ce a doborât avionul Boeing 777 în Ucraina

Adevărul explică cum arată și ce poate să facă sistemul sol-aer Buk, care ar fi provocat prăbuşirea avionului Malaysia Airlines în Ucraina. Un avion Malaysia Airlines ar fi fost doborât în această seară la graniţa dintre Ucraina şi Rusia de un lansator de rachete Buk, de origine sovietică. Nu este clar cine este vinovat de prăbuşirea avionului Malaysia Airlines.

Gândul anunță că pe lista pasagerilor din avionul prăbușit în estul Ucrainei nu se aflau și români. Ministerul Afacerilor Externe anunţă că nu se confirmă prezenţa niciunui cetăţean de naţionalitate română pe lista pasagerilor aeronavei aparţinând companiei Malaysia Airlines şi care s-a prăbuşit în estul Ucrainei.

Ziarul Financiar titrează că nici salariile de 2.000 € nu-i mai conving pe tineri să stea în ţară. Aproape 1.000 de tineri care au reuşit să treacă de examenul de bacalaureat anul acesta au intrat pe por­ţile Universităţii Politehnica din Bucureşti în ul­timele cinci zile doar pentru a se înscrie la Facultatea de auto­matică şi calcula­toare. Ei „se luptă“ pe 500 de locuri la buget şi încă 150 la taxă, iar unii au „bătut drumul“ de la Piteşti, Mangalia sau Piatra-Neamţ pentru că sunt conştienţi că industria IT „este de viitor şi salariile sunt mari“.

Capital scrie că producția mai slabă de cereale va trage în jos creșterea economică din acest an. În condiţiile în care ponderea agriculturii în PIB este de 5-6%, producţia de cereale mai slabă din acest an va influenţa creşterea economică a României, aceasta nefiind mai mare de 2,3%.

Evenimentul Zilei relatează că au fost trase focuri de armă împotriva unor ucrainieni care au pătruns ilegal în România. Cinci persoane, trei cetăţeni ucraineni şi doi cetăţeni români, sunt cercetate pentru săvârşirea infracţiunilor de contrabandă sau trecere ilegală a frontierei de stat. Poliţiştii de frontieră din cadrul ITPF Sighetu Marmaţiei au descoperit şi confiscat, peste 70.000 pachete cu ţigări de contrabandă în valoare de 620.400 lei. Pentru reţinerea celor trei ucraineieni, care nu s-au supus somaţiilor legale, poliţiştii de frontieră au tras trei focuri de armă în plan vertical.

Wall-street arată că patru țări din Orientul Mijlociu se află în conflict. Conflictele din Orientul Mijlociu isi au radacina, de cele mai multe ori, in fundamentalismul religios, care a dat nastere mai multor grupari de tip terorist. Hamas, Hezbollah, Al-Qaida sau Fatah (Miscarea Nationala pentru Eliberarea Palestinei) sunt doar cateva dintre organizatiile din Orientul Apropiat care au facut ca pacea sa fie un deziderat al populatiilor printre intr-un conflict tesut ca o panza de paianjen rezistenta. Pentru cele patru tari analizate, orizontul pacii nu se intrezareste, iar locuitorii sunt prinsi in orase ca in adevarate inchisori urbane. Senatorul american John McCain a spus ca "date fiind conditiile din Orientul Mijlociu, situatia ar putea fi mai periculoasa decat a fost in orice moment din trecut".

Iar Sport.ro scrie că atacantul care a dat 30 de goluri in 40 de meciuri in ultimii 2 ani are emotii pentru mutarea la Steaua. Mbaye apartine de Juventus dar a fost imprumutat sezonul trecut la Lierse, echipa la care a dat 7 goluri in 11 aparitii. Cu un an inainte, ivorianul a inscris nu mai putin de 23 de goluri in 29 de meciuri pentru AC Bra, echipa din ligile inferioare din Italia, fiind transferat apoi de Juventus. Debutul lui Mbaye la Lierse a fost unul fulminant.

Cele mai citite

SUA nu are reprezentant la învestitura lui Putin de la Moscova

Statele Unite(SUA) au anunţat luni că nu vor participa la ceremonia de învestire a preşedintelui rus Vladimir Putin, care va începe oficial, marţi, al...

Astronauții dezvăluie ce miros unic are spațiul cosmic

După ce se întorc din ieșirile în spațiu astronauții simt în mod regulat un miros unic atunci când își scot căștile, iar colegii lor...

SUA nu are reprezentant la învestitura lui Putin de la Moscova

Statele Unite(SUA) au anunţat luni că nu vor participa la ceremonia de învestire a preşedintelui rus Vladimir Putin, care va începe oficial, marţi, al...
Ultima oră
Pe aceeași temă