8.6 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Cum arată topul orașelor românești cu cele mai accesibile locuinţe

REVISTA PRESEI. Cum arată topul orașelor românești cu cele mai accesibile locuinţe

Din ziarele de joi, aflăm ce părere au politicienii despre proiectul legislativ care le-ar putea permite primarilor care au primit condamnări cu suspendare să îşi păstreze mandatele,  în 1990, din ordinul lui Ion Iliescu, s-au aruncat 2.200 de fiole cu substanțe chimice de luptă, asupra populației Capitalei, dar și care este topul orașelor cu cele mai accesibile locuințe din România.

Din ziarul Adevărul aflăm ce părere au politicienii despre proiectul legislativ care le-ar putea permite primarilor care au primit condamnări cu suspendare să îşi păstreze mandatele. Deputatul PSD Sorin Avram Iacoban a declarat, pentru „Adevărul“, că edilii condamnaţi cu suspendare, dar cărora instanţa nu le-a interzis exercitarea drepturilor electorale, aşadar inclusiv dreptul de a candida, ar trebui să rămână în funcţie indiferent de hotărârea prefecţilor. Pe de altă parte, deputatul PNL Mircea Toader susţine că mai mulţi parlamentari vor amenda iniţiativa, astfel încât aleşii locali condamnaţi pentru fapte de corupţie să nu beneficieze de iertare. 

Din Evenimentul Zilei aflăm că, în 1990, din ordinul lui Ion Iliescu, s-au aruncat 2.200 de fiole cu substanțe chimice de luptă, asupra populației Capitalei. Astfel, „Jurnalul activităților desfășurate de unitățile Armatei, în Garnizoana București, în perioada 13-15.06.1990”, document ascuns de anchetatori, arată că Ion Iliescu, cel care i-a urmat dictatorului la cârma României, a aplicat aceleași metode de diversiune și atac, atât în timpul evenimentelor din decembrie 1989, cât și în timpul celor din iunie 1990.

Capital.ro ne prezintă topul orașelor cu cele mai accesibile locuințe din România. Astfel, în fruntea clasamentului se găsesc oraşele Piteşti, Târgu Jiu, Slatina, Bucureşti şi Alexandria, după ce, în urmă cu un an, pe primele locuri se poziţionau Piteşti, Bucureşti, Slatina, Târgu Jiu şi Sfântu Gheorghe. Cu excepţia Bucureştiului, celelalte localităţi prezente pe primele locuri în top se confruntă de un volum redus de tranzacţii, din lipsa unor produse imobiliare noi, ceea ce determină menţinerea lor pe primele poziţii în ceea ce priveşte gradul de atractivitate. 

Din Ziarul Financiar aflăm că România are preţuri similare cu cele din Po­lo­nia sau Ungaria deşi salariul mediu este de până la de două ori mai mic. Prin comparaţie cu media UE, preţurile sunt de două ori mai mici, dar salariul reprezintă doar 20% din media celor 28 de ţări membre, arată calculele ZF făcute pe baza datelor institutului de statistică european Eurostat. Astfel, dacă un coş de cumpărături costă 100 de euro în România şi circa 200 de euro în UE, un român îşi permite lunar 3,8 coşuri, faţă de 10 în UE. Pu­terea de cumpărare este de 2,5 ori mai mic. 

Din Wall Street aflăm că Astra Asigurări nu a reuțit să atragă un investitor strategic. A doua etapă de majorare a capitalului social, adresată atât acționarilor existenți, cât și altor investitori instituționali, pentru suma de 425 milioane lei și prevăzută de planul de redresare a Astra Asigurări, societate administrată în regim special de către KPMG de peste un an de zile, s-a încheiat pe 19 august 2015. KPMG arată însă că nu au fost înregistrate subscrieri de capital semnificative și nici nu au fost adresate solicitări de prelungire a procesului de majorare a capitalului social al Astra Asigurări de către investitorii interesați. 

Din Gândul.info aflăm că un fost director din CNADNR, Liviu Costache, susţine că mulţi dintre ei au intrat în buzunarul angajaţilor, iar şoferii care au plătit, de-a lungul anilor, taxe de pod peste Dunăre la Giurgiu, Feteşti sau la Giurgeni – Vadu-Oii au fost păcăliţi, primind bonuri fiscale false. Metoda a fost descoperită comparându-se imaginile de la camerele de supraveghere, pe care pot fi identificate numerele de înmatriculare ale maşinilor, cu înregistrările din sistemul CNADNR, unde plăţile nu se regăsesc.

Hotnews prezintă o sinteză a celor mai importante modificări vizate de Codul Fiscal. Astfel, sinteza realizată de  membrul CECCAR Cristi Rapcencu, împărțită în modificări în șase domenii cheie: impozitul pe profit, impozitul pe venit, microîntreprinderi, contribuții sociale, TVA, impozite și taxe locale.  

Din Prosport aflăm că, dacă echipa de fotbal Steaua se califică în grupele Europa League, numai din bonusurile primite de la UEFA şi din drepturile tv din Liga 1, Becali va putea să își acopere jumătate din bugetul propus pentru acest sezon. Prima manşă din playoff-ul Europa League, dintre FC Steaua şi Rosenborg BK va avea loc joi seara.

 

 

 

 

Cele mai citite

Belgia și Cehia vor ca UE să dea noi sancțiuni împotriva influenței Rusiei în viitoarele alegeri europene

Belgia şi Cehia cer ca Uniunea Europeană să adopte noi sancţiuni pentru a contracara influenţa Rusiei în viitoarele alegeri europene, după ce mai multe...

Un cutremur cu magnitudinea inițială de 6,4 grade pe Richter a lovit sudul Japoniei

Un cutremur cu magnitudinea preliminară de 6,4 grade a lovit miercuri seara sudul Japoniei, a anunțat Agenția Meteorologică Japoneză, citată de Reuters, conform stiripesurse.ro. Epicentrul...

Cătălin Cîrstoiu declară că a fost la clinica privată pentru a-și ajuta colegii

Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei PSD-PNL pentru funcţia de primar general al Capitalei, a declarat miercuri seara că a fost la clinica privată deţinută de...
Ultima oră
Pe aceeași temă