12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Cum au blocat Dragnea, Voiculescu și Oprișan un proiect de...

REVISTA PRESEI. Cum au blocat Dragnea, Voiculescu și Oprișan un proiect de 42 milioane de euro

În Adevărul citim, marți, despre lupta a trei firme apropiate unor politicieni PSD și PC pentru construirea unui sistem de colectare a deșeurilor în Vrancea. Din cauza contestațiilor depuse de cele trei firme, proiectul a rămas blocat din 2009.

”Companiile Tel Drum, Vega ’93 Galaţi şi Iridex Group, firme apropiate lui Liviu Dragnea, vicepremier (PSD), Marian Oprişan, şeful Consiliului Judeţean (CJ) şi al PSD Vrancea, respectiv Dan Voiculescu, preşedinte fondator al PC, au reuşit să blocheze o investiţie de 42 de milioane de euro, dintre care 32 de milioane de euro sunt bani europeni. Proiectul a fost semnat în noiembrie 2009, iar beneficiar este CJ Vrancea, care trebuie să asigure şi o cofinanţare de 10 milioane de euro. În urmă cu cinci ani, investiţia a adus Vrancea în top trei judeţe din România care au primit aprobarea Comisiei Europene pentru implementarea unui „Sistem de Management Integrat al Deşeurilor“. De atunci, proiectul a rămas la stadiul de început şi asta pentru că cele trei firme s-au duelat în contestaţii”, notează Adevărul.

Evenimentul Zilei scrie, marți, despre românii care muncesc peste hotare și primesc o pensie internațională: ”Milioanele de români care muncesc în afara țării și o fac cu acte în regulă primesc beneficii foarte mari comparativ cu cele oferite în România, după ce se pensionează. De altfel, date exclusive obținute de EVZ arată un fenomen extrem de interesant în această privință. Numărul românilor care au depus cerere pentru a primi pensie internațională a ajuns la o cifră impresionată”.

Gândul titrează,marți: ”Noua revoluţie sexuală a independenţilor Pericle şi Peter. Doctrina independenţilor la europarlamentare”.

”Spre deosebire de jucătorii „mari” de la europarlamentare, care vorbesc în şabloane şi generalităţi lăsând maşinăria de partid să le dea mandatul de Bruxelles, jucătorii mici, independenţii, sunt mult mai aplicaţi. Doctrina lor încearcă să se adreseze unor nişe electorale, care să le dea suficiente voturi încât să-şi vadă visul împlinit. Mulţi se adresează familiei creştine, unii sunt militanţi împotriva homosexualităţii, alţii apără valorile tradiţionale şi insistă pentru „dreptul” femeii de a face câţi copii îi dă Domnul. De pildă, Pericle Iulian Capsali, candidatul-tată a nouă copii, şi Peter Costea, un român din Texas, îşi propun ca, în această lună, să-i cheme pe români la o adevărată luptă „împotriva acestei revoluţii sexuale care a cuprins lumea”.

Curentul scrie, marți, despre faptul că președintele PSD Gorj a amenințat un judecător de față cu presa: „Bine, stăm noi de vorbă!”

 

”Florin Cârciumaru, primarul orașului Târgu Jiu dar și președintele PSD Gorj, care și-a permis să se rățoiască la judecătorul Ion Marin, președintele Biroului Electoral Județean. Așadar, la un reprezentant al justiției, care doar temporar se ocupă de alegerile locale parțiale pentru Senat. Penibilul episod s-a petrecut în momentul în care judecătorul Ion Marin a acceptat înscrierea candidaturii lui Ion Săvoiu, liderul local al Forței Civice, înaintea ministrului social-democrat Mihnea Costoiu, care se prezentase la „eveniment” adus de mânuță de însuși premierul Victor Ponta. Fără să fie deranjat, câtuși de puțin, de camerele de filmat ale televiziunilor prezente la fața locului, Cârciumaru s-a umflat în pene și s-a răstit, plin de ifose, la judecător: „Avem un prim ministru, așa, da?! Bine, stăm noi de vorbă! Nu se poate asa ceva!”. Prezent la acea scenă penibilă, Premierul Ponta nu a zis nici pâs”, notează Curentul.

Ziarul Financiar titrează, marți: ”Cum arată economia Buzăului, un judeţ cu „multe localităţi golite de tineri, care au plecat la muncă în străinătate“, şi cu 11 companii româneşti care au un sfert din business”.

”Astăzi vom prezenta în detaliu principalii indicatori economici ai judeţului Buzău, care are o populaţie de 451.069 de locuitori, cu 45.000 de persoane mai puţin decât în 2002. Cu o rată a şomajului de 8,6%, cu mult peste media naţională de 5,65%, judeţul Buzău se remarcă prin lipsa locurilor de muncă, dar şi prin numărul mare de antreprenori români care activează în businessul local, în special în industrie şi agricultură”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă