11.7 C
București
marți, 14 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Cum învârtea baronul de Bacău şpăgile prin trusturi de presă

REVISTA PRESEI: Cum învârtea baronul de Bacău şpăgile prin trusturi de presă

Adevărul prezintă în această dimineață cum învârtea baronul de Bacău şpăgile prin trusturi de presă. Procurorii DNA l-au reţinut, joi, 26 iunie, pe primarul municipiului Bacău, liberalul Romeo Stavarache, alături de alţi doi apropiaţi ai lui, pentru fapte de corupţie. Aceştia au fost duşi, ulterior, în faţa judecătorilor cu propunere de arestare preventivă. Anchetatorii au explicat în detaliu schema de corupţie implementată la vârful Primăriei Bacău de către Stavarache şi acoliţii săi, Liviu Goian şi Liviu Cenuşă, patroni din mass-media locală.
Primarul municipiului Bacău, liberalul Romeo Stavarache (51 de ani), a fost reţinut, ieri, de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) Bacău, şi este urmărit penal pentru luare de mită. Alături de edilul-şef, au mai fost reţinuţi Liviu Goian, fratele lui Dorin Goian, fost fotbalist al Stelei, şi Liviu Cenuşă, văr al lui Stavarache. Toţi au fost duşi în regim de urgenţă în faţa judecătorilor cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Capital ne spune unde se duc banii din poliţa de asigurare. Te-ai asigurat, ai cumpărat o poliţă RCA, de locuinţă sau de viaţă. Ce se întâmplă cu banii daţi? Arbitrul pieţei semnalează că firmele din România au unele costuri exagerate, comparativ cu practica din ţările dezvoltate.
Compania de asigurare încasează suma reprezentând contravaloarea contractului. Cum este structurată această sumă? Ea include, în primul rând, prima la risc (asociată daunelor viitoare şi calculată pe baza istoricului) şi care diferă, de la firmă la firmă, şi în funcţie de tipul produsului.

Gândul vorbește despre rezultatele la evaluarea națională. Primele rezultate la evaluarea naţională 2014, comunicate pentru Gândul de mai mulţi inspectori din ţară, arată o situaţie mai bună a notelor de 10 la matematică decât la limba şi literatura română. Gândul vă prezintă în timp real toate notele obţinute de elevi în Bucureşti şi în fiecare judeţ.
Au început să apară primele rezultate la evaluarea națională 2014. Emoţii mari pentru cei aproximativ 167.000 de elevi de clasa a VIII-a care au susţinut examenul de Evaluare Naţională şi aşteaptă rezultatele. Notele se afişează la şcolile unde au susţinut cele două, respectiv trei probe – în situaţia în care elevii au dat şi examen la limba maternă – vineri, până la ora 16:00. Înainte de începerea perioadei în care elevii fac opţiunile pentru liceu, Edu.ro va publica ierarhia mediilor la nivel judeţean, astfel încât fiecare elev să-şi poată evalua corect şansele de a fi admis la liceul dorit.

Jurnalul spune că președintele Băsescu a fost evitat de ceilalți șefi de stat la Bruxelles. Traian Băsescu la Bruxelles, confuz, derutat, trist, evitat de toţi liderii europeni. Prin voinţa proprie, Preşedintele României a dorit să participe la reuniunea Consiliului European, însă a fost evitat de absolut toţi liderii europeni prezenţi la eveniment.
Culmea, la un moment dat, Traian Băsescu a încercat să poarte un dialog cu cancelarul german Angela Merkel, însă doamna Merkel a folosit la minim politeţea, răspunzându-i fugar preşedintelui român, apoi ignorându-l.

Hotnews anunță că Gazprom ar fi în negocieri pentru achiziționarea unei participații de aproape 25% la OMV, compania care controlează Petrom. Gazprom (Rusia) se afla in negocieri cu fondul IPIC din Abu Dhabi pentru a cumpara o participatie de 24,9% in compania de petrol si gaze naturale OMV (Austria), a declarat o sursa apropiata discutiilor pentru Reuters. Zvonul apare dupa ce sefii Gazprom si OMV au semnat marti la Viena, in prezenta lui Vladimir Putin, un controversat contract pentru construirea gazoductului South Stream, Austria "sfidand" UE", dupa cum a comentat presa. In cazul in care negocierile au succes, acordul ar aprofunda relatiile deja controversate dintre Austria si Rusia. Amintim ca OMV este actionar majoritar Petrom.

Iar Cotidianul deschide pagina electronică de azi cu încă o surpriză de la CM de fotbal. Algeria trimite Rusia acasă. Rusia echipă cu antrenor italian plătit cu 8,1 milioane de euro a fost eliminată în grupe. Algeria se alătură şirului de echipe surpriză de la acest turneu final. Încă un meci de 1-0 decis de un gol neregulamentar.
Algeria a detonat bomba. S-a calificat în optimi clasându-se în faţa Rusiei şi Koreei de Sud. Înainte de începerea turneului final, Algeria era cotată ca a patra echipă din grupă. Şi era normală creditarea algerienilor cu a patra şansă. În 2013, în Campionatul Africii a terminat pe ultimul loc în grupă, după Coasta de Fildeş, Tunisia şi Togo.

Cele mai citite

PwC Romania: Jumătate dintre fraudele din companii se întâmplă din cauza lipsei controalelor privind conformarea

Tranzacţiile care implică criptomonede sunt în creştere, de asemenea, un risc in crestere este cel de greenwashing, adică raportări incorecte/manipulate în domeniul sustenabilităţii numai...

Prognoza meteo pe regiuni. Vremea se va încălzi în următoarele două săptămâni

Specialiștii de la Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) au emis prognoza meteo valabilă în intervalul 13 - 26 mai. Astfel, în următoarele două săptămâni,...

BREAKING NEWS. Istvan Kovacs va arbitra finala Europa League

Arbitrul român Istvan Kovacs a fost delegat de UEFA să conducă finala Europa League dintre Atalanta Bergamo și Bayer Leverkusen, care va avea loc...
Ultima oră
Pe aceeași temă