6.9 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. General: Condamnarea la moarte a lui Ceaușescu s-a stabilit în...

REVISTA PRESEI. General: Condamnarea la moarte a lui Ceaușescu s-a stabilit în clădirea MApN

În ziarele de luni, citim despre cel mai bun sistem de învățământ din lume, tratatele de pace care au schimbat istoria României, care sunt schimbările majore din noul Cod Fiscal și cum afectează ele companiile, dar și despre cum ar putea arăta România viitorului. 

Gândul prezintă noua programă a celui mai bun sistem de învățământ din lume. Astfel, Finlanda a hotărât să scoată din programă materiile clasice precum matematica sau istoria şi înlocuite cu studiul unor teme sau fenomene. “Ceea ce avem nevoie acum este un altfel de educaţie care să-i pregătească pe oameni pentru viaţa profesională. Tinerii folosesc în acest moment computere destul de performante. În trecut, băncile aveau o mulţime de funcţionari care făceau calcule, lucru care s-a schimbat total astăzi. Prin urmare trebuie să facem schimbari în educaţie care sunt necesare industriei şi societăţii moderne”, a explicat directorul de dezvoltare al oraşului Helsinki, Pasi Silander.

Adevărul realizează o cronologie a celor zece tratate de pace care au schimbat istoria României. Astfel, este analizat modul în care au fost modificate granițele țării, în funcție de interesele Marilor Puteri. Cronologia începe cu anul 1718 când s-a semnat Tratatul de la Passariwitz, când Muntenia pierde Banatul și Oltenie, și se încheie cu anul 1947 cu Tratatul de la Paris, când s-a stabilit actualele granițele. 

În Evenimentul Zilei citim un interviu cu generalul în rezervă Dan Voinea despre ”teroriștii de la Revoluție” și căderea lui Nicolae Ceaușescu de la putere. ”Condamnarea la moarte a lui Ceaușescu s-a stabilit în clădirea Ministerului Apărării Naționale, în cabinetul generalului Stănculescu, de către Ion Iliescu, generalul Atanasie Stănculescu, Petre Roman, Gelu Voican Voiculescu, Ion Bârlădeanu, Silviu Brucan. Și el a fost sacrificat de comuniști pentru comunism”, a subliniat generalul. 

Ziarul Financiar prezintă povestea a doi tineri anterprenori care au investit 100.000 de euro într-o cafenea din Constanța. „Brandul Haute Cup întru­chipează pasiunea noastră pentru cafea şi a pornit din dorinţa de a împărtăşi această pasiune cu iubitorii cafelei de calitate. Ideea a luat naştere în 2012 , iar implementarea ei a durat un an şi jumătate“, spune Andrei Duda, absolvent de ştiinţe economice la fel ca partenerul lui Alexandru Wagner pentru ZF. În ceea ce privește planurile de dezvoltare, cei doi vor să își extindă afacerea și în alte orașe ale țării.

În Capital citim care sunt schimbările majore din noul Cod Fiscal și cum afectează ele activitatea companiilor în anii următori. Așadar, cele mai importante schimbări sunt: impozitul pe profit, impozitul pe microîntreprinderi, impozitul pe venit și contribuții sociale, venituri din salarii, venituri din dividende, venituri din chirii, TVA, impozite și taxe locale, Codul de procedură fiscală. În ceea ce privește noul Cod de procedură fiscală, ”principala noutate este introducerea unei penalităţi de nedeclarare sau subdeclarare a obligaţiilor fiscale. Penalitatea va fi de 5% din taxele nedeclarate dacă suma stabilită de control nu depăşeşte 25% din valoarea taxei declarate şi 25% din taxele nedeclarate dacă suma stabilită de control depăşeşte 25% din valoarea taxei declarate”, scrie Capital. 

Wall Street prezintă cum ar putea arăta România viitorulul. La evenimentul Cisco Connect, care a avult loc săptămâna trecută în București, au fost realizate primele este de proiecte aplicate pentru un oraș inteligent. Astfel, acest eveniment a reprezentat prima inițiativă de acest gen care vrea să facă din România ”o țară adaptată viitorului global, un viitor al lucrurilor și obiectelor interconectate, al dispozitivelor “smart” și al relaționării dintre om și device-uri”.

Pro Sport arată de ce nu a fost selecționată Oana Manea pentru Trofeul Carpaţi şi ce handbalistă din România este aşteptată să revină la naţională. Astfel, “Manea a fost pe listă, dar a considerat că nu este pregătită pentru acest moment să vină la naţională. Ea tocmai s-a refăcut după o accidentare destul de serioasă. Oana Manea este cel mai bun pivot al României din acest moment şi cu siguranţă îşi va aduce aportul la dubla din calificări cu Serbia”, a declarat Bogdan Burcea. 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă