15.3 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Datoriile PNL îi obligă pe liberali să ia decizii RADICALE

REVISTA PRESEI. Datoriile PNL îi obligă pe liberali să ia decizii RADICALE

În ziarele de vineri, citim ce s-a întâmplat cu politicienii care au încercat să îl înlăture pe Traian Băsescu în 2012, dar și de ce sunt obligați liberalii să renunțe la sediul lor din Kiseleff. În continuare, aflăm de ce investiția în aur nu mai este recomandată și detalii despre procesul dintre Radu Soviani și ASF. 

În Adevărul, citim ce s-a întâmplat cu politicienii care au inițiat referendumull din 2012, la trei ani de la eveniment.  Principalii actori ai tentativei de înlăturare a lui Traian Băsescu de la Cotroceni au fost: cei doi copreşedinţi ai USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, Liviu Dragnea, organizatorul Referendumului din 2012, şi Dan Voiculescu, patronul trustului Intact. Astfel,lLa trei ani de la Referendumul din vara lui 2012, Crin Antonescu nu mai reprezintă nimic în politica mare, Victor Ponta este inculpat într-un dosar, Liviu Dragnea este condamnat chiar în dosarul Referendumului, iar Dan Voiculescu se cere afară din închisoare.

Gândul scrie că din cauza problemelor financiare PNL s-a văzut obligat să renunțe la sediul său din Kiseleff.  Pe fondul datoriilor acumulate, atât de vechiul PNL, cât şi de vechiul PDL, liberalii au renunţat la sediul aflat pe Şoseaua Kiseleff numărul 10. Clădirea aparţine Regiei Autonome – Administraţia Patrimoniului Protocolului de Stat (RA-APPS), folosită de foarte mult timp de liberali. “Cererea e făcută la RA-APPS începând cu 1 august din motive economice, adică şi din cauza datoriilor. Rămânem cu sediul din Modrogan, iar Bucureştiul rămâne în Aviatorilor. În acel sediu a funcţionat USL, în principal, iar acum e o decizie de maturitate politică”, a declarat secretarul general al PNL, Marian Petrache, pentru gândul. Deşi datoriile PNL pe anul 2014 nu sunt publicate încă pe site-ul Ministerului de Finanţe, Petrache a precizat anterior, pentru gândul, că acestea s-ar ridica la aproximativ trei milioane de euro, fără a lua în calcul şi datoriile fostului PDL. În total, aproape şapte milioane de euro ar datora noul PNL.

Hotnews arată că Radu Soviani a dat în judecată Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) pentru neplata unor servicii prestate în calitate de purtător de cuvânt. Astfel,  Radu Soviani acuză  Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) că, în decembrie 2014, a încetat abuziv un acord cadru pe trei ani semnat în decembrie 2013 cu firma sa, RST Media, prin intermediul căreia furniza servicii de purtător de cuvânt pentru ASF. Acțiunea în instanță a fost demarată în luna mai din acest an de către RST Media, iar pretențiile financiare depășesc 230.000 de euro. Contactat de HotNews.ro, Radu Soviani a precizat că cea mai mare parte din valoarea sumelor pretinse reprezintă daune interese, iar pe de altă parte, servicii prestate de firma sa pentru ASF până în decembrie 2014, dar pe care autoritatea refuză să le achite. 

Evenimentul Zilei scrie despre cum o poveste de dragoste între un om de afaceri din București și o studentă care urma să-i fie angajată s-a încheiat într-o sală de judecată. Fata a căutat un loc de muncă și și-a depus CV-ul la o firmă de construcții. Patronul în vârstă de 48 de ani a întrebat-o la interviul de angajare dacă ar fi o problemă să stea şi după program, iar ea i-a spus că nu, pentru că are nevoie de bani. După scurt timp între cei doi a început o poveste de dragoste. Afaceristul a apelat la un procuror de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 3, la care a depus plângere împotriva fostei iubite. A acuzat-o de furt calificat. Ieri, la Ploieşti, casa părintească a fetei a fost scotocită, fiind aduse la Bucureşti, cu girofar, cele şase inelele din aur şi geanta, dar şi alte cadouri, pe care bogătaşul le-a declarat furate. Fosta iubită a rămas și fără cadouri și s-a trezit și cu dosar penal.

Capital notează că agricultura a fost lovită de cea mai mare secetă din ultimele sute de ani. Seceta face prăpăd în întreaga lume, iar una dintre cele mai afectate zone este California. Aici, suprafaţa afectată a ajuns la dimensiuni impresionante. Seceta actuală s-a întins pe o suprafaţă aproape dublă faţă cea afectată în momentul în care a avut loc Marea Foamete din anii ’50. Unele studii ajung şi mai departe. Cercetătorii de la Universitate Minnesota şi Institutul Oceanografic Woods Hole spun că seceta din California este cea mai mare din ultimii 1200 de ani. În România, seceta a afectat culturile de cereale. Astfel, fermierii se aşteaptă, în acest an, la producţii cu 30% mai mici decât în 2014. Dacă grâul a mai prins o perioadă de ploi, culturile de porumb par a fi afectate cel mai mult deoarece ele nu au avut parte de precipitaţii care să le aducă umiditatea necesară dezvoltării în condiţii optime.

Ziarul Financiar scrie că investiția în aur nu mai este așa rentabilă cum era odată. Astfel, lingoul de aur este greu de lichidat, iar diferenţele mari dintre preţurile de vânzare şi cele de cumpărare afişate de băncile care vând aur către populaţie fac extrem de dificilă vânzarea lingoului cu profit. În plus, investiţia în aur fizic presupune şi costuri adiacente, care reduc câştigul, precum comisioanele de custodie şi cele de pe tranzacţia de vânzare. De asemenea, Banca Naţională a României a cotat ieri gramul de aur la 140,25 lei, minimul acestui an. Pentru a nu pierde bani, investitorul ar trebui să vândă lingoul la un preţ de peste 160 de lei, adică cu cel puţin 20% mai mare decât cotaţia de acum de la cumpărare. 

Wall Street prezintă o comparație între banii plătiți de bucureșteni pentru mijloacele de transport în comun (RATB și Metrorex) și costurile transportului în comun în alte țări UE. Astfel, Wall Street a calcuat cât din salariul său plătește un bucureștean anual pentru RATB și Metrorex. Ponderea este de 7,87 %. Astfel, în timp ce bucureștenii dau aproape 8 % din salariul lor anual pe transportul în comun, în Viena ponderea este de 1,31 %. În Napoli ponderea este de 1, 41 %, în timp ce în Praga ponderea este de 2,01 %. 

Pro Sport arată că cel mai bun jucător al lui Partizan din meciul cu Steaua se află în mijlocul unui mare scandal în Serbia. Andrija Zivkovic, numărul 17 din echipa Partizan Belgrad, a lăsat o impresie foarte bună după jocul cu Steaua, scor 1-1. Fotbalistul în vârstă de numai 19 ani, care a evoluat pe postul de mijlocaş dreapta, deşi e stângaci, e considerat viitorul produs de export al campioanei Serbiei. Numai că în ţara vecină există un mare scandal în ceea ce-l priveşte pe fotbalistul care a ieşit campion mondial cu selecţionata U20 în această vară, în Noua Zeelandă. 75 % din drepturile federative ale acestui jucător au fost cedate, pe ascuns, de către fosta conducere a lui Partizan unei firme de impresariat care nu are nicio legătură cu agentul fotbalistului. Zivkovic şi agentul său nici nu ştiau de această afacere.

Cele mai citite

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

Securitatea și sănătatea în muncă – serviciu obligatoriu pentru orice afacere din România

Companiile active cu minim un angajat au obligația de a respecta un protocol foarte strict pentru a asigura întregului personal condiții sigure de muncă....

Pentagonul va aloca 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD

Forţele Aeriene ale SUA alocă aproape 20 de miliarde de dolari pentru a dezvolta avionul de luptă NGAD (Next Generation Air Dominance), înlocuitorul pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă