11.1 C
București
duminică, 12 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: De ce se reia licitația pentru apartamentul din Kiseleff al...

REVISTA PRESEI: De ce se reia licitația pentru apartamentul din Kiseleff al lui Voiculescu

În ziarele de vineri, citim despre licitaţia pentru vânzarea uneia dintre proprietăţile lui Dan Voiculescu, cum se luptă vameșii cu contrabanda de țigări, concediul postnatal și alocația pentru copii, dar și despre cele mai controversate proiecte aprobate de Sorin Oprescu și PMB. 

Adevărul arată că licitaţia pentru vânzarea apartamentului omului de afaceri, Dan Voiculescu, din Kiseleff va fi reluată, după ce câştigătorul primei licitaţii nu a livrat banii la timp. În urmă cu o săptămână, joi – 28 mai, la sediul Administraţiei Sector 1 a Finanţelor Publice s-a desfăşurat prima licitaţie pentru vânzarea apartamentului omului de afaceri Dan Voiculescu, cu un preţ de pornire de 1,41 milioane de lei (317.000 de euro). Imobilul scos la licitaţie este situat pe Şoseaua Kiseleff, numărul 22, apartament 6, etaj 2, a fost construit în anul 1961 şi este compus din patru camere şi dependinţe, având o suprafaţă utilă de 206,5 metri pătraţi.  Locuinţa a fost achiziţionează cu preţul de 1,9 milioane de lei (427.000 de euro) . 

Gândul scrie despre vameșii din Punctul Vamal de Frontieră Sighetu Marmaţiei și cum se luptă cu contrabanda cu țigări. ”Nu putem spune că toate ţigările care se vând, în diverse localităţi, la colţ de stradă, provin din activităţi de contrabandă. Conform legislaţiei actuale, este permisă intrarea pe teritoriul unui stat al UE, cu două pachete de ţigări. La noi, cum PTF Sighet este şi pietonal, trec în 24 de ore, până la 2000 de persoane.Foarte rar sunt cazuri când o persoană vine fără cele două pachete de ţigări. Alte persoane, aflate în apropierea punctului, cumpără de la aceştia, la 4-5 lei, şi aşa ajunge lanţul la colţ de stradă, în centrul oraşului – pe „strada pieţei”, spunem noi, după cele văzute -, unde se mai adaugă un leu-doi la pachet, ajungând la preţul de şapte lei, unele ţigări, iar altele, chiar la 10 lei”, spune comisarul şef de poliţie, Petru Bledea, comandantul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sighetu. 

Hotnews notează câteva dintre cele mai controversate proiecte imobiliare aprobate de administraţia primarului Capitalei. Sorin Oprescu a promis în campania electorală că va proteja patrimoniul Capitalei, însă, în cele două mandate ale sale a semnat documentațiile de urbanism sau autorizațiile de construire pentru mai multe proiecte imobiliare controversate, printre care un bloc de 5 etaje pe stradă Mântuleasa, un ansamblu de blocuri de 3 etaje pe Şoseaua Kiseleff, peste o copie în miniatură a grădinilor din Versailles sau un bloc de 7 etaje peste casă Spiru Haret.  În plus, edilul a semnat autorizațiile pentru demolarea mai multor clădiri de peste 100 de ani vechime. 

Capital arată că producţia de oţel beton este pe cale de dispariţie. Producţia internă de oţel beton, un produs de bază în lucrările de construcţii, a scăzut în ultimii doi ani la circa un sfert faţă de anul de vârf 2007, consemnând cel mai mic nivel din ultimii 25 de ani. Piaţa locală este împărţită de numai trei producători care lucrează la capacităţi minime. „Deoarece această evoluţie este similară şi pentru alte sortimente de metal, companiile siderurgice din România şi-au redus în mod corespunzător activitatea, realizându-se o producţie internă de oţel brut comparativ cu perioada 1964-1965, adică 3-3,2 mil. tone/an. Efectul direct al acestor evoluţii a fost reducerea sau chiar închiderea definitivă, în ultima perioadă, a unor capacităţi siderurgice“, spune Călae Mândru, directorul adjunct al Asociaţiei Române a Distribuitorilor de Metal (ARDIMET).

Ziarul Financiar scrie care au fost condiţiile în care s-a realizat tranzacţia Ţiriac-UniCredit-HVB. Grupul UniCredit, care va prelua luna aceasta participaţia de 45% deţinută de Ion Ţiriac la UniCredit Ţiriac, era obligat, conform opţiunii de vânzare din 2005, să cumpere pachetul de acţiuni al fostului tenismen la un multiplu de 3,6-3,8 din activul net al băncii. Acest lucru înseamnă că Ţiriac ar putea încasa peste un miliard de euro de la italieni. Cele două părţi au convenit să nu facă publică valoarea tranzacţiei şi nici structura pachetului de exit.

Wall Street prezintă un interviu cu Antoaneta Curteanu, director executiv al UniCredit Leasing, cea mai mare societate de leasing din piaţta românească.  Directorul UniCredit Leasing spune că, imediat după Revoluție, cele câteva bănci private își recrutau specialiștii din cadrul Bancorex. “€œErau și oameni care plecau din Bancorex și își înființau propriile banci”. Însă, anii de glorie a sistemului bancar au venit de abia în 2000-2001, când toate băncile deschideau sucursale pe bandă, având în vedere că era o zonă mare nebancarizata și, în același timp, se ducea și o adevărată bătălie pe resursa umană. 

Pro Sport scrie că antrenorul Stelei, Coste Gâlcă, cu care echipa a câştigat toate cele trei trofee puse în joc în România – titlul, Cupa României şi Cupa Ligii, nu şi-a primit salariul de două luni. “Gigi gândeşte altfel lucrurile astea, nu îl interesează contractul. Dacă îl întrebaţi pe el, o să vă spună că Gâlcă nu are nevoie de salariul restant de la Steaua pentru că oricum la club şi-a făcut un nume important şi va prinde un contract uriaş în fotbalul arab. Deci, după mintea lui Gigi, Gâlcă îi este dator, nu invers”, au povestit sursele Pro Sport.

Cele mai citite

Rezultatele Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40 din 12 mai 2024. Numerele câștigătoare și premiile puse în joc

Duminică, 12 mai 2024, Loteria Română a organizat noi trageri pentru fiecare din jocurile Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40. Rezultate LOTO duminică 12 mai...

FOTO Sărbătoare uriașă pentru FCSB, noua campioană a României

Deși a pierdut, la București, meciul cu CFR Cluj, FCSB a sărbătorit câștigarea titlului de campioană a României. Meciul FCSB - CFR Cluj, disputat în...

Localnicii curăță apele la Roșia Montană

Localnici și susținători ai Roșiei Montane participă, în ziua de duminică, 12 mai, la prima din cele cinci campanii de ecologizare a malurilor apelor...
Ultima oră
Pe aceeași temă