10.6 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Ecaterina Andronescu se dezice de noua Lege a Educaţiei. Cui...

REVISTA PRESEI: Ecaterina Andronescu se dezice de noua Lege a Educaţiei. Cui pasează vina

În ziarele de miercuri, citim despre noua Lege a Educaţiei de care se dezic şi cei care au supravegheat elaborarea proiectului, contrabanda cu ţigări din România, cum ajuta un fost ofiţer SRI un afacerist să se ascundă de filaj, dar şi despre motivele pentru care România este în topul ţărilor cu cea mai mare fraudă în tranzacţiile online. 

Adevărul prezintă un interviu cu Ecaterina Andronescu, şefa Comisiei pentru Învăţământ a Senatului, despre noua Lege a Educaţiei. Andronescu a subliniat că nu îşi asumă prevederile şi că proiectul trebuie modificat, deşi Legea a plecat spre dezbatere publică din comisia pe care o conduce. „Aş vrea să nu-mi puneţi în sarcină prevederile acestui proiect. Au rezultat din dezbaterea din Comisia pentru Învăţământ a Senatului”, a declarat marţi Ecaterina Andronescu. Mai mult, şi ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, se arată dezamăgit de proiect şi spune că are nevoie de modificări. 

În Gândul citim despre contrabanda cu ţigări şi metodele ingenioase folosite de contrabandişti pentru a introduce marfa ilegală în ţară. În Portul Constanţa vameşii au realizat cea mai mare captură de ţigări din 2010. Containerul cu ţigări de contrabandă a venit din Egipt, vaporul fiind descărcat în Portul Constanţa. „Ne-am trezit cu ele descărcate în Port”, povesteşte vameşul. Ţigările arată ca cele obişnuite, doar că au nume diferite, precum Malimbo, Roseman şi Capital. Pentru a nu fi prinşi cu captura contrabandiştii au folosit metoda capacul. 

Evenimentul Zilei arată cum îl învăța un fost ofițer SRI, Daniel Dragomir, pe un afacerist corupt să se ferească de filaj. Astfel, cuvinte precum: bombă, președinte, terorist, atentat, Allah, nu puteau fi folosite de către afacerist. Detaliile despre activitatea fostului ofiţer SRI provin din dosarul în care este cercetat pentru trafic de influenţă, spălare a banilor și folosire de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii. Potrivit denunțătorului, Dragomir era precaut și îi ținea adevărate lecții afaceristului Rami Ghaziri despre filaj și monitorizare, și despre cum să se ferească de monitorizarea SRI. Ei ar mai fi discutat despre afaceri cu bitum , petrol și gaz, dosarul de la DNA, probleme legate de ANAF și inspecția fiscală pentru rambursarea TVA.

Hotnews prezintă o infografie cu cele zece mituri în care cred românii cu privire la şomaj. Institutul Naţional de Statistică va da publicităţii, miercuri, datele privind şomajul, populaţia activă şi rata şomajului pe sexe şi grupe de vârstă. Unul dintre miturile demontate este facptul că familiile de şomeri o duc mai bine acum decât în 2013. Totuşi, acest lucru nu este adevărat întrucât circa 64 % dintre ei nu şi-au putut plăti datoriile. 

Capital arată că Asociaţia Naţională a Agenţiilor de Turism (ANAT) a demarat o campanie împotriva ofertelor înşelătoare pentru vacanţă. Astfel, Dan Goicea, preşedinte al Consiliului regional Bucureşti-Ilfov din cadrul ANAT a explicat că le-a solicitat agenţiilor să afişeze preţul total al serviciului turistic, cu toate taxele incluse. Cu alte cuvinte, turistul care plătește 99 de euro pentru ”un sejur de șapte zile în Grecia”, de exemplu, este posibil să descopere că are de achitat ”noi costuri, suplimentare, despre care nu știa nimic”.”Noi nu încercăm să rupem din clientela de autocare. Aș încerca să creez un pachet până în 300 de euro, care să nu genereze probleme. Întotdeauna un pachet de 99 de euro aduce și reclamații”, precizează acesta.

În Ziarul Financiarul citim un interviu cu Andreas Treichl, CEO al Erste Group, acţionarul principal al celei mai mari bănci din România despre evoluţia ac­tuală a BCR, procesul de restructurare a băncii şi curăţare de credite neperforman­te, dar şi planurile pentru viitor. În acest moment ne concentrăm eforturile pe îmbunătăţiri structurale, cum ar fi regândirea procesului de creditare, modernizarea infrastructurii şi a reţelelor informatice, managementul operaţional şi analitic al relaţiei cu clienţii, instruirea, testarea şi licenţierea personalului“, a declarat Treichl.

Wall Street prezintă un studiu potrivit căruia România se află în topul cinci al ţărilor care fraudează în eCommerce. Climatul economic instabil împinge oamenii la a frauda online”, spune Noam Inbar, vicepreşedinte dezvoltare business la Forter. Compania a analizat peste 1 milion de tranzacţii online ale mai multor retaileri din diferite industrii, apoi a calculat ratele de fraudare pentru fiecare stat în parte, bazându-se pe plângerile comercianţilor şi consumatorilor. Faptul că în România legislaţia în ceea ce priveşte mediul online nu este foarte puternică a facilitat fraudarea. România ocupă locul cinci în acest top (negativ), fiind depăşită doar de Indonezia, Venezuela, Africa de Sud şi Brazilia. În Indonezia, rata de fraudare este de 35%.

Pro Sport scrie despre întâlnirea dintre Mirel Rădoi şi comandantul CSA, George Boroi. Mirel Rădoi a fost sfătuit să se înscrie la Şcoala de Antrenori, dar cu rezerva că nu va putea obţine prea repede licenţa Pro. I s-a sugerat să încerce să urmeze cursurile şcolii italiene, de la Coverciano, pentru că ar putea lua licenţa mult mai repede. Numirea lui Rădoi în funcţia de antrenor la Steaua nu e privită cu ochi buni de tehnicienii români. „Pedrazzini va sta pe bancă pentru că are licenţă şi va fi doar un paravan pentru Rădoi. Nu se poate aşa ceva. Federaţia nu poate permite o astfel de manevră. De ce mai facem Şcoala de Antrenori?”, a spus un tehnician român.

Cele mai citite

VIDEO. Cătălin Cîrstoiu: “Îmi pare rău că nu l-am ascultat pe Traian Băsescu”

Cătălin Cîrstoiu, candidatul comun PSD - PNL la Primăria Capitalei, a vorbit, înt-o conferință de presă, despre expunerea publică ce i-a adus "mult rău"...

Piedone, la depunerea candidaturii pentru Primăria Capitalei: „Voi câștiga alegerile cu 42%”

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, și-a depus astăzi candidatura pentru Primăria Municipiului Bucureşti și a declarat că va câștiga alegerile cu 42%.„Se pare...

Rusia – Ucraina, ziua 765: G7 se angajează să întărească apărarea aeriană a Kievului

Miniştrii de Externe ai statelor din G7 s-au angajat astăzi "să întărească mijloacele de apărare aeriană ale Ucrainei" împotriva atacurilor Rusiei, informează AFP.În comunicatul...
Ultima oră
Pe aceeași temă