11.3 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Electrica vrea să mărească prețurile

REVISTA PRESEI. Electrica vrea să mărească prețurile

Ziarele de miercuri prezintă intențiile companiilor de stat în relația cu cetățenii României, dar și despre reacțiile acestora în fața problemelor cotidiene.

Ziarul Gândul vorbește despre un proiect al companiei Electrica, acela de a crește prețurile. Compania cere anularea în instanță a unui ordin ANRE pentru tarifele de distribuție.

Ziarul Cotidianul prezintă un studiu asupra agriculturii românești și îl critică, în acest context, pe premierul Cioloș. “Vă respect ca profesionist pentru că ați dus un mandat ca și Comisar European pentru Agricultură și Dezvoltare Rurală. Ați fost primul Comisar European român și ați creat o impresie foarte pozitivă oriunde ați fost în Europa. Vă felicit pentru asta! Dar pentru rezultat, nu pot să vă felicit. Pentru tăranii români, consider mandatul dumneavoastra ca și comisar un eșec”.

Ziarul Adevărul prezintă o “misiune imposibilă pentru universitățile românești: să fie cinstite”. Un proiect de Ordonanță de Urgență, publicat spre dezbatere publică, retrage atribuţia Consiliului Naţional de Etică de a evalua tezele de doctorat ale demnitarilor. Demnitarii intră în rândul muritorilor de rând: vor fi evaluaţi de către universităţile care le-au acordat titlul doctoral.

Ziarul Libertatea vorbește despre dependenţa de cumpărături a oamenilor simpli, care e considerată “o tulburare psihică”. Simpla vedere a etichetelor de reduceri, anunţate cu litere mari şi roşii de magazine, stimulează creşterea tensiunii sanguine, produce o stare de agitaţie, creşte nivelul adrenalinei şi, în cazul multor români, acest stimul vizual îi “forţează” să cumpere mai mult decât de obicei.

Evenimentul Zilei prezintă un caz șocant, înregistrat la Curtea de Argeș. Doi poliţişti au fost bătuţi crunt de doi interlopi pe care îi băgaseră în închisoare. 

Cei doi interlopi au ieşit beţi dintr-o discotecă, iar unul dintre ei şi-a adus aminte că unul dintre poliţişti l-a băgat la puşcărie şi atunci s-au năpustit asupra oamenilor legii.

Din cauza rănilor grave, cei doi poliţişti au fost duşi la Spitalul municipal. Unul dintre ei a fost dus la sala de operaţii. Agresorii riscă între 4 luni şi 2 ani de închisoare.

ProTV prezintă cazul unui bărbat de 32 de ani din București, cu cazier, care și-a șantajat fosta iubită pentru a face sex cu el. Fata îl împrumutase cu 10.000 de euro și era amenințată că, dacă îl refuză pe bărbat, nu i-ar mai fi restituit datoria.

Ziarul ProSport vorbește despre echipa de fotbal Steaua. “Sclipiri pentru “noua” Steaua! Marica şi Bawab şi-au arătat clasa chiar de la debut! Cum s-au descurcat achiziţiile campioanei în primul meci din 2016″, titrează ProSport.

 

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă