14.3 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Fata din Suceava care a adus fericire pe toată planeta

REVISTA PRESEI: Fata din Suceava care a adus fericire pe toată planeta

Gândul scrie despre cei 104 elevi care au obținut nota 10 la Bacalaureat. Rezultate Bacalaureat 2014. Pentru 104 absolvenţi de clasa a XII-a examenul de bacalaureat a fost un succes: au obţinut 10 pe linie, potrivit datelor publicate pe edu.ro. Răspândiţi în toată ţara, pentru elevii de 10 reţeta succesului pare a fi aceeaşi: multe ore de muncă şi multă ambiţie.

Să iei 10 pe linie la bacalaureat li se poate părea multora o adevărată performanţă în condiţiile în care, în ultimi ani, doar unul din doi absolvenţi de liceu a reuşit să obţină cel puţin media şase. Anul acesta, 104 elevi se pot mândri că au luat bacul cu 10. Gândul a stat de vorbă cu cinci dintre ei –  Lorena Budulan, Diana Gheorghe, George Pop, Cosmina Crăiniceanu şi Mădălina Cerbu – pentru a afla care este secretul mediei de 10 la bacalaureat şi care sunt planurile lor de viitor.

Adevărul prezintă fata din Suceava care a adus fericire pe toată planeta. Luminiţa Daniela Saviuc, o româncă de 29 ani, a cucerit lumea prin talentul său motivaţional. Articolul său „15 lucruri la care trebuie să renunţi pentru a fi fericit“ publicat de Huffington Post a devenit cel mai citit material de dezvoltare personală, fiind distribuit pe Internet de 1,2 milioane ori.

În aprilie 2012, celebra platformă media americană Huffington Post publica articolul motivaţional „15 lucruri la care trebuie să renunţi pentru a fi fericit“, semnat de cineva intitulat Purpose Fairy. Începutul textului era promiţător: „Te ţii cu dinţii de atât de multe lucruri care îţi cauzează durere, stres şi suferinţă. Vei învăţa cum să renunţi la ele şi vei îmbrăţişa schimbarea“.

Evenimentul Zilei spune că Victor Ponta este un ”Pucist consecvent la doi ani de la Lovitura de stat”. Alegerile prezidenţiale de anul acesta sar din nota momentelor electorale obişnuite din istoria postdecembristă. Le-am compara, prin importanţa lor, pentru destinul românesc, cu alegerile din 1996, cînd ţara a avut de ales între afundarea mai departe în mlaștina FSN-istă şi tentativa de a ieşi cît de cît la suprafaţă. Importanţa istorică a scrutinului prezidenţial din 2014 rezidă în întrebarea capitală, dramatică pentru România: Va supravieţui sau nu statul de drept în anii următori, sub un nou președinte?

Traian Băsescu a avut în cei 10 ani de mandat multe momente care-i pot fi reproşate din perspectiva Posterităţii.

Hotnews tratează subiectul noului termen din dosarul ICA. Al doilea termen in procesul ICA al lui Dan Voiculescu, in fata noului complet de judecata al Curtii de Apel, s-a terminat luni seara, dupa aproape zece ore de audieri, cu pronuntarea unui nou termen, in 4 august, cand vor mai fi audiati 2 inculpati. Pana atunci, cei doi magistrati care judeca dosarul intra in concediu. In cursul audierii de luni, avocatul Gheorghita Mateut a solicitat schimbarea incadrarii lui Dan Voiculescu de la spalare de bani la tainuire. Daca acest lucru este admis, Voiculescu scapa deoarece fapta e prescrisa. "In noul Cod Penal nu se mai justifica o asemenea incadrare (…) Practic ne gasim in prezenta unei dezincriminari", a spus Gheorghita Mateut.

Capital anunță că Rockefeller ar putea ieşi de pe piaţă în doi ani. Grupul financiar american Rockefeller mai are la dispoziţie doi ani să dezvolte şi să lichideze afacerile din România, după ce fondul dedicat regiunii noastre şi-a încheiat perioada de investiţii.

Europa Emerging Europe, unul dintre fondurile de investiţii gestionate de Europa Capital, al cărui pachet majoritar de acţiuni a fost achiziţionat în octombrie 2010 de Rockefeller Group International, a avut la dispoziţie 164 milioane euro pentru investiţii imobiliare orientate cu precădere către România şi Bulgaria. Până la sfârşitul perioadei de investiţii, încheiată recent, managerii fondului au reuşit să plaseze 130 milioane euro din suma atrasă de la acţionari, aproximativ jumătate fiind absorbită de piaţa românească.

Cele mai citite

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Captive ideologiei, euroelitele nu sesizează declinul capitalismului

Revoluţia franceză a desfiinţat latifundiile feudale, în folosul unităților de producție burgheze. Comuniștii au distrus proprietatea privată pentru a crea omul nou, eliberat de...

Explozie la Rafinăria Petromidia! Autoritățile au activat Planul Roșu de Intervenție

O explozie s-a produs, vineri, la Rafinăria Petromidia, iar autorităţile au activat Planul Roşu de Intervenţie. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) „Dobrogea”, explozia...
Ultima oră
Pe aceeași temă