19.9 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Întrerup emisia ca să-ţi cer demisia

REVISTA PRESEI: Întrerup emisia ca să-ţi cer demisia

EVZ oferă noi amănunte din scandalul Bercea Mondial și spune că Voiculescu „a fentat” Curtea Supremă, interlopul a fost condamnat. Atacul televiziunii Antena 3 asupra Justiției are o explicație: frica lui Dan Voiculescu de Curtea Supremă. Bercea Mondial a fost condamnat definitiv chiar de această instanță.

Scandalul arestării lui Mircea Băsescu, fratele președintelui Traian Băsescu, aduce în prim plan cazul denunțătorului Sandu Anghel, zis Bercea Mondial. Acesta a fost folosit de televiziunile controlate de familia Voiculescu pentru a ataca magistrații din fruntea Curții Supreme și a DNA. Ambele instituții au cerut apărarea independenței în acest caz. De ce a sărit Antena 3 să atace Justiția? Și Bercea Mondial și președintele onorific al PC, Dan Voiculescu, au probleme cu anchetele procurorilor. Deosebirea este că Bercea Mondial a fost condamnat, chiar de Curtea Supremă, pentru înjunghierea nepotului. Interlopul a încercat, timp de trei ani, tergiversarea procesului.

Jurnalul vorbește despre același subiect, însă dintr-un unghi cu totul diferit și spune că șefa Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Craiova, Elisabeta Ponea, fostă Drăguţ, a ţinut dosarul “Bercea-Băsescu” la sertar. Procurorul Eugen Iacobescu de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt a fost primul care a instrumentat dosarul lui Sandu Anghel, cunoscut sub numele de Bercea Mondial, în care era cercetat pentru tentativă de omor. În dimineaţa zilei de 24 martie 2011, aproximativ 200 de poliţişti şi jandarmi au descins în locuinţele deţinute de Sandu Anghel, şi ale rudelor sale, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani. Ancheta a fost condusă de procurorul Iacobescu.

Câteva ore mai târziu, un cotidian central relata că “potrivit unor surse din cadrul anchetatorilor (în articolul ziarului fiind consemnat numele procurorului Eugen Iacobescu) care au făcut percheziţii la locuinţe ale lui Sandu Anghel şi ale fraţilor acestuia din Drăgăneşti-Olt şi Slatina, Mircea Băsescu, fratele preşedintelui Traian Băsescu, ar fi fost mituit de Bercea Mondial cu suma de 300.000 de euro, pentru a interveni într-unul din dosare, urmând ca acesta să mai primească 400.000 de euro”. Fratele preşedintelui, Mircea Băsescu a reacţionat imediat spunând că nu a discutat niciodată cu Anghel despre vreun dosar. “Cred că este imposibil ca un anchetator să facă astfel de afirmaţii. În mod normal, ar fi trebuit să vină să mă aresteze, dacă ar fi ceva de felul ăsta adevărat, nu să se fi dus la un ziar”, spunea atunci Mircea Băsescu. Dorinţa i-a fost respectată în tocmai după trei ani.

Adevărul avertizeză cu privire la pericolul pecare îl pot reprezenta telefoanele mobile și face un top al telefoanelor care iradiază cel mai mult. Un top mai puţin cunoscut este cel al telefoanelor care emit cea mai mare cantitate de radiaţii. Motorola ocupă primele locuri, în timp ce Samsung iradiază foarte puţin.

Ţinem gadgeturi în buzunar, în geantă şi la încheietură. Până astăzi însă, în epoca smartphone-ului, cercetătorii nu s-au pus de acord care sunt cele mai periculoase efecte ale gadgeturilor în privinţa sănătăţii. Radiaţile sunt un element nevăzut, dar prezent atunci când utilizăm un telefon. 

Hotnews prezintă ”Incă un episod din lupta lui Constantin Niță pentru a pune mâna pe marile companii energetice” și arată cum vrea ministrul Economiei să transforme Departamentul pentru Energie într-o conservă goală.

Ministerul Economiei a publicat luni pe site două proiecte de hotărâri de guvern prin care vrea să își subordoneze Departamentul pentru Energie și să aibă drept exclusiv de decizie în privința privatizării companiilor energetice. Miza este uriașă: marile companii din energie la care statul e acționar (Hidroelectrica, Romgaz, Cernavoda etc). Acesta este ultimul episod din lupta ministrului Energiei, Constantin Niță, pentru recăștigarea controlului asupra acestor companii foarte atractive.

Capital.ro anunță că în București se va deschide cea mai mare berărie din estul Europei. Iulian Stanciu, omul de afaceri care conduce cel mai mare magazin online din Sud-Estul Europei, eMAG, împreună cu alţi doi antreprenori români, vor inaugura luna viitoare, în fostul centru comercial din Parcul Herăstrău, Berăria H.

Investiţia în berărie, care se anunţă a fi la rândul ei cea mai mare din Estul Europei, se ridică la 2,5 milioane de euro, iar amortizarea se va realiza în cinci ani. Aşa consideră Vlad Dumitru, directorul general al Berăriei H.

Puterea arată cum contractul de concesiune a Lacului Văcăreşti este o falsă problemă a autorităţilor. Contractul de concesiune a Lacului Văcăreşti este anulat, susţin avocaţii apropiaţi cauzei. În urmă cu doar câţiva ani, instanţa a declarat falimentul firmei SC Royal Romanian Corporation SRL deţinută Tony Mikhael, cea care a concesionat terenul în 2001 pentru 49 de ani. Chiar şi aşa, autorităţile refuză să-i pună în drepturi pe sutele de oameni care-şi caută dreptatea de 25 de ani. Suspect este faptul că procurorii anticorupţie nu finalizează dosarul concesionării ilegale a terenului, în care primul vinovat este fostul premier Adrian Năstase, dar nici tergiversarea semnării actelor de proprietate de către autorităţi nu este în regulă. Casa de avocatură Leaua, care reprezintă Ministerul Mediului în instanţă, refuză să vorbească, deşi încasează bani publici frumoşi.

Iar Gândul deschide ediția online cu un material amplu despre jocurile de putere făcute odată cu cazul Bercea Mondial. Scandalul Bercea Mondial şi arestarea lui Mircea Băsescu au băgat întreaga clasă politică în breaking news. De trei zile, programul normal de ştiri este întrerupt pentru a se cere câte o demisie. Prima, a lui Traian Băsescu. Primul – Victor Ponta. A urmat Klaus Iohannis care i-a sugerat şi el şefului statului să plece. Călin Popescu Tăriceanu a intrat şi el în breaking news anunţând o declaraţie şi o şedinţă specială a parlamentului care să-i ceară demisia de onoare preşedintelui. Peste toate, liberalii, prin Puiu Haşotti, anunţă că vor şi ei ca Băsescu să plece, dar la pachet cer şi demisia lui Victor Ponta, pe motiv de trafic de influenţă la Palatul Victoria făcut de Adrian Duicu, fostul şef al PSD Mehedinţi, arestat şi el preventiv.

În replică, de la Palatul Cotroceni, preşedintele a calificat cererea de a demisiona drept una neserioasă, anunţându-i pe cei care i-au solicitat acest lucru că „nu voi lua în considerare strigătele lor şi nici declaraţia parlamentului”. Şeful statului a precizat că nicio structură de informaţii nu l-a „notificat referitor la relaţia Sandul Anghel – Mircea Băsescu”. Această din urmă declaraţie este considerată de editorialistul Gândul Cristian Tudor Popescu „extrem de gravă”. „Rezultă din aceste luări de poziţii ale SPP, SRI şi ale lui Traian Băsescu că relaţia cu Bercea Mondial era un lucru democratic, legal, care nu se afla în atenţia niciunui organ şi care se putea desfăşura în chip firesc pe teritoriul României în continuare”, a spus Cristian Tudor Popescu. El a calificat cazul Băsescu-Bercea drept un caz de siguranţă naţională, la fel cum este însă şi cel în care Adrian Duicu făcea trafic de influenţă din biroul premierului.

Cele mai citite

Ludovic Orban sare la gâtul lui Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: “Nesimțire sfidătoare!”

Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, inculpat pentru corupție și cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, continuă să surprindă....

Ludovic Orban sare la gâtul lui Iulian Dumitrescu, preşedintele PNL Prahova: “Nesimțire sfidătoare!”

Iulian Dumitrescu, președintele PNL Prahova, inculpat pentru corupție și cu interdicţia de a exercita funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean Prahova, continuă să surprindă....

Doi jucători din Premier League, în vârstă de 19 ani fiecare, arestați pentru viol

Premier League este fără îndoială unul dintre cele mai prestigioase și urmărite campionate de fotbal din întreaga lume, însă, în ciuda renumelui său și...
Ultima oră
Pe aceeași temă