14.8 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Ion Țiriac dezvăluie cui îi va lăsa averea sa

REVISTA PRESEI: Ion Țiriac dezvăluie cui îi va lăsa averea sa

În ziarele de luni, citim despre criza refugiaților și de ce se opresc imigranții în gara Keleti din Budapesta, dar și un interviu cu Ion Țiriac. În continuare, aflăm noi detalii privind asasinarea lui Mihai Bălășescu, fost secretar adjunct în PNL, războiul de pe piața muncii pentru ingineri și muncitori calificați, dar și despre strategia României la meciul cu Grecia. 

În Adevărul citim despre exodul refugiaţilor din Budapesta. Gara Keleti din Budapesta a devenit locul în care mii de refugiaţi se opresc în drumul lorcătre vestul Europei. “La Keleti am văzut mii de oameni dormind pe ciment, îngrădămiţi unii peste alţii, în aşteptarea unor trenuri care nu mai vin. I-am văzut pe corporatiştii maghiari întorcându-se de la serviciu şi trăgându-şi gulerele albe peste nas ca să nu mai simtă mirosul refugiaţilor. Am văzut copii uitându-se la desene animate pe un ecran improvizat de voluntari. Am văzut un tânăr sirian care şi-a tatuat pe mână „Siria iubeşte Germania“. Într-o noapte am văzut mai mulţi bărbaţi făcând skanderbeg ca să uite. Am văzut un musulman bătrân citind Noul Testament. Am văzut bebeluşi înfăşuraţi în pamperşii ONG-urilor, făcând primii paşi liberi pe Bătrânul Continent. Şi, mai presus de toate, am văzut imaginea biblică a unei mulţimi de oameni care porneşte pe jos către Ţara Făgăduinţei, ca într-un exod al timpurilor moderne”, au scris jurnaliștii de la Adevărul. 

Capital prezintă un interviu cu omul de afaceri Ion Țiriac despre Codul Fiscal, ce priorități ar trebui să aibă România, prețul petrolului, dar și despre averea sa. La vârsta de 76 de ani, cu o avere care depășește 1 miliard de euro, Ion Țiriac se gândește unde va ajunge averea sa. ”Asta o să vedeți când îmi numărați banii și o să fiu cel mai bogat om din cimitir. Atunci o să vedeți. Când am vândut tot sau când s-a terminat. Sau s-ar putea  întâmpla să fac altceva. Să las unei fundații tot! Lăsând fundațiilor tot, sper ca aceia care rămân să facă exact treaba cum consider eu să o fac. De altfel, încep deja să fac. Pentru că aici nu am absolut niciun sprijin din niciun punct de vedere, mai mult decât atât, prostia românească se manifestă peste tot. Noi avem pentru diferite segmente banii aceștia de la Bruxelles, și pentru învățământ și pentru școli. Imposibil de ajuns la ei, imposibil de făcut”, a spus Țiriac. 

Evenimentul Zilei scrie că Mihail Bălășescu, fost secretar general adjunct al PNL, ar fi fost torturat înainte de a fi ucis. Principalul suspect în cazul lui Bălășescu este fostul său socru, George Burchel, cu care s-ar fi luat la ceartă din cauza unei mașini. Legiștii au descoperit, la autopsierea cadavrului, că politicianul a fost strangulat cu un „șoricel” din plastic, folosit la susținerea capace lor de la roțile autoturismelor. Surse medico-legale au precizat, pentru EVZ, că victima era legată de mâini cu același tip de colier și avea mai multe urme de lovituri la ochi și la tâmplă, iar dintr-o ureche îi curgea sânge.  Mihail Bălășescu a fost descoperit mort, vineri seara, de către cea cu care a fost căsătorit a patra oară, Ana Maria Burchel. Cadavrul se afla în casa lui Epaminonda George Adrian Burchel, tatăl femeii și fostul socrul al lui Bălășescu, situată în Cartierul Latin. 

Ziarul Financiar arată că pe piaţa muncii din România există un adevărat război între producătorii din industria auto pentru ingineri şi în general pentru muncitori calificaţi. Rolf Breidenbach, CEO şi preşedinte al grupului german Hella, cu afaceri de 5,3 miliarde de euro şi aproape 31.000 de angajaţi în 35 de ţări a fost cel care a atras atenția asupra acestui aspect. ella România este unul dintre cei mai mari producători de componente auto de pe piaţa locală, cu afaceri anuale de circa 190 milioane euro. Considerăm că este foarte important ca Executivul de la Bucureşti să susţină sistemul educaţional din România şi mai mult decât în prezent astfel încât pe piaţa forţei de muncă să fie disponibili mai mulţi oameni bine calificaţi. În ziua de azi ne confruntăm cu un «război» tot mai mare pentru talente, în special pentru ingineri înalt calificaţi“, a spus Breidenbach.

Hotnews scrie care sunt cele 123 de modificări aduse Codului Fiscal. Cele mai multe modificări au fost aduse în privința impozitului pe profit. Însă, au mai fost modificate și impozitul pe venit, microîntreprinderile, contribuțiile sociale, TVA, impozitele și taxele locale. Astfel, în ceea ce ărovește impozitul pe profit: cota impozitului pe dividende scade de la 16% la 5%, începând cu 1 ianuarie 2017, a fost introdusă definiția pentru termenii “reținere la sursă” și pentru “impozite și contribuții sociale cu reținere la sursă” și pierderile înregistrate la scoaterea din evidență a creanțelor sunt deductibile și în cazul în care au fost încheiate contracte de asigurare pentru acele sume. 

În Wall Street, citim cum a ajuns compania Skin Media, unul dintre cei mai mari distribuitori prezenți pe plan local, de la ofertele prin fax la succesul în online. Skin Media împlinesște 15 ani pe piața de profil și se pregătește să depășească pragul de 50 de milioane de euro în afaceri. ”Când ajungi la 15 ani ajungi să reflectezi. Parcă ieri eram într-un sediu mic şi ne adresăm partenerilor prin intermediul unui fax – era o strategie foarte bună care ţinea loc de sales şi marketing. Azi, după 15 ani, unul dintre cei mai importanţi parteneri ai noştri nu există, este practic ceva virtual, este în online. Astăzi online-ul este modalitatea de a face business, iar lucrurile s-au schimbat enorm în toată această perioada”, a spus Camil Perian, administratorul firmei. 

Gazeta Sporturilor scrie că Iordănescu a refăcut planul naționalei pentru meciul din această seară cu Grecia. “Selecționerul crede că mecanismul din meciul cu Ungaria a funcționat excelent și ar vrea să-nceapă la fel și partida cu Grecia”, explică surse din cadrul staff-ului tehnic. Singura modificare ține de întoarcerea lui Pintilii în echipă, după ce a fost suspendat pentru cumul de galbene și nu a putut evolua împotriva maghiarilor. România va continua strategia cu doi închizători, Pintilii -Hoban, și tridentul Popa – Sînmărtean – Torje în spatele lui Keșeru. Deși se anunța o eventuală prezență a lui Budescu în primul “11”, se pare că Generalul nu-l va folosi pe căpitanul Astrei, notează GSP. 

Cele mai citite

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...

Clotilde Armand și-a lansat o carte în care descrie lupta “nevăzută” din Primăria Sectorului 1

Clotilde Armand, primarul Sectorului 1 și candidată la cel de-al doilea mandat, și-a lansat o carte pe care a intitulat-o "Din primărie. Partea nevăzută". O...
Ultima oră
Pe aceeași temă