11.5 C
București
vineri, 29 martie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Cum comentează analiștii politici români criticile aduse de o publicație...

REVISTA PRESEI. Cum comentează analiștii politici români criticile aduse de o publicație germană președintelui Iohannis

Ziarele de luni scriu criticile aduse de o publicație germană președintelui Klaus Iohannis, dar și despre modificările aduse la normele de aplicare ale Codului Fiscal.

În Evz citim poziția analiștilor politici români cu privire la articolul publicat de săptămânalul Der Spiegel, în care președintele Klaus Iohannis este criticat dur, pentru că i-a retras lui Làszlo Tökés Ordinul „Steaua României”. 

„Principala critică din Der Spiegel se referă la retragerea decorației lui Laszlo Tokes, care a fost „cel puțin neinspirată”. „Și punctul meu de vedere în acest caz este că a fost o gravă eroare de analiză. Tokes a declanșat evenimentul din decembrie 89, și i-a fost retrasa decorația pentru declarații care nu au avut legătură cu evenimentul”, a declarat politologul Cristian Pârvulescu, citat de Evz.

HotNews.ro scrie despre noile modificări aduse la  normele de aplicare ale Legii Codului Fiscal, adoptat, vineri, de Guvern, printr-o Hotărâre.

„De exemplu, în ceea ce privește impozitul pe clădiri, s-au adus lămuriri privind “ultima valoare impozabila înregistrată în evidențele fiscale”, precizându-se că nu mai este necesară depunerea rapoartelor de evaluare în cazul rapoartelor de reevaluare întocmite în intervalul 2013-2014 și înregistrate în situațiile financiare în aceeași perioadă.   Au fost aduse clarificări în cazul clădirilor/terenurilor proprietate publică sau privată a statului ori a unităților administrativ teritoriale care fac obiectul unor contracte de concesiune, închiriere, administrare sau folosință, care se referă la perioade mai mici de o lună. În aceste situații obligația declarării și plătii taxei pe clădiri/teren aparține persoanei de drept public care transmite dreptul de concesiune, închiriere, administrare ori folosință. De asemenea, au fost completate prevederile referitoare la depunerea declarațiilor de către persoanele fizice care au în proprietate clădiri cu destinație mixtă sau nerezidențială. În cazul persoanelor care au în proprietate clădiri cu destinație mixtă pentru care suprafețele folosite în scop rezidențial și cele folosite în scop nerezidențial nu pot fi evidențiate distinct, dacă proprietarul depune declarația privind destinația mixtă a clădirii, însoțită de o declarație pe propria răspundere prin care se atesta faptul că “nici una din cheltuielile cu utilitățile nu este înregistrată în sarcină persoanei care desfășoară activitatea economică” se va datora impozitul pe proprietăți utilizate în scop rezidențial. Prin cheltuieli cu utilitățile se înțelege cheltuieli comune aferente imobilului, energia electrică, gaze natural, termoficare, apa, canalizare”, scrie HotNews.ro.

În Adevărul citim un interviu cu polițistul Marian Godină, care dezvăluie practicile din Poliția Română, în cartea sa, „Flash-uri din sens opus”.

„Am considerat mereu că poziţia poliţistului din stradă este perfectă pentru a observa societatea românească exact aşa cum este ea, cu bune şi cu rele. România reală este exact aşa cum arată în cartea Flash-uri din sens opus, poate ceva mai dură, ţinând cont că în carte am dorit să păstrez un registru amuzant şi să nu scriu prea mult despre tragediile pe care le vede aproape zilnic un poliţist rutier. Meseria de poliţist este complexă. Trebuie să înveţi să fii şi puţin profesor, şi consilier, dar mai ales psiholog. Un om rigid nu poate rezista prea mult ca poliţist. Trebuie să te adaptezi în funcţie de caracterul fiecărui om cu care interacţionezi. Această interacţiune e destul de obositoare, mai ales că nu întâlneşti doi oameni la fel, dar trebuie să înveţi de fiecare data câte ceva nou şi astfel să te perfecţionezi”, spune polițistul pentru Adevărul.

ZF scrie despre piața muncii, care este în creștere. Astfel, unu din patru angajatori  şi-a pus pe lista de priorităţi în următoarele trei luni creşterea numărului de salariaţi, optimismul companiilor în ceea ce priveşte angajările fiind în linie cu nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut.

Din Wall Street aflăm care au fost cele mai furate mașini, anul trecut.

„Cele mai multe autoturisme sustrase anul trecut au fost autovehicule ale mărcii Dacia, 326 de unități. Volkswagen nu este pe locuri fruntașe doar la vânzările de mașini în România, este și în preferințele hoților. În 2015, aceștia au lăsat 114 proprietari fără mașini. BMW este modelul premium cel mai urmărit de către hoți. Aproape 100 de unități au fost furate în 2015. Nu știm de ce hoții de mașini ar fură un Opel din România când există atâtea mărci cu modele mai atractive. Dar, iată că acest brand german este pe locul 4 în preferințele lor. Mercedes-Benz este al doilea cel mai furat brand premium la care se gândesc hoții din România când vor să conducă o mașină scumpă. Anul trecut, au fost furate 65 de unități”, scrie Wall-Street.

Gazeta Sporturilor scrie despre omul de afaceri Gigi Becali care a anunțat că Steaua ar putea să joace împotriva lui ASA pe Arena Națională, în 2 aprilie.

„O să jucăm cu ASA pe Arena Națională. Va fi Arena plină. Vor veni și galeriile… Dacă vor să vină bine, dacă nu…” a spus Gigi Becali, citat de GSP.

 

 

Cele mai citite

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...

Toți cei 45 de pasageri dintr-un autobuz și-au pierdut viața într-un accident în Africa de Sud

Aproape toţi pasagerii dintr-un autobuz, 45 de persoane, şi-au pierdut viaţa joi în Africa de Sud într-un accident rutier grav, după ce vehiculul în...

Cum hidroizolația poate face diferența între o iarnă sigură și o primăvară ușoară pentru locuința ta

O dată cu trecerea iernii și venirea primăverii, proprietarii de case și constructorii se gândesc la moduri de a proteja locuințele de umiditate și...
Ultima oră
Pe aceeași temă