9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Mărturia unei românce care a supraviețuit cutremurului din Amatrice: ...

REVISTA PRESEI. Mărturia unei românce care a supraviețuit cutremurului din Amatrice: Am căzut cu patul de la etajul doi la unu

În ziarele de marți citim mărturia unor românce, care au supraviețuit cutremurului de luna trecută, din Italia, dar și despre actorul Andy Garcia, care îl va interpreta pe Constantin Brâncuși, într-un film, cât și despre propunerea unui deputat PSD ca elevii să meargă la școală inclusiv în weekend.

Adevărul scrie despre actorul Andy Garcia, care ar urma să joace rolul lui Constantin Brâncuşi în filmul „The Sculptor“: „Informaţia a fost confirmată de regizorul Mick Davis, cel care a regizat filmul „Modigliani“, filmat în România.  Acesta a postat pe pagina personală de Facebook o fotografie cu celebrul actor Andy Garcia, iar acesta apare în imaginea alb negru cu o barbă <<brâncuşiană>> şi cu o pereche de ochelari. <<Andy will play Brancusi in The Sculptor>> (Andy îl va juca pe Brâncuşi în <<Sculptorul>>), a scris regizorul”.

Gândul scrie despre propunerea unui deputat PSD ca elevii să meargă la școală și în weekend: „Acesta susţine că prin iniţiativa sa legislativă dă posibilitatea şcolilor să organizeze ore facultative de sport sâmbăta. Beneficii ar avea şi profesorii: vor fi plătiţi dublu pentru aceste ore. <<Cu părinţii am discutat. Şi eu sunt părinte, am doi copii, ambii la şcoală. M-am gândit că ar fi bine ca sâmbătă să introducem două ore suplimentare pentru că majoritatea părinţilor îşi duc copiii la diverse discipline sportive în weekend. Am zis că aceste ore de sport să le facă în cadrul şcolii>>”, a spus deputatul.

Libertatea publică mărturiile unor românce care au supraviețuit seismului din Italia: „Am crezut că ea face o glumă și că ea (n.r.-una dintre celălalte românce) mișcă patul.  Glumă, glumă, dar au început să cadă lucruri peste noi. Apoi, am căzut cu patul de la etajul doi la unu, s-a prăbușit și tavanul și noi am căzut pe aragaz și pe chiuvetă în bucutărie, pentru că la etajul unu este bucutăria”, a declarat una dintre femei, pentru Libertatea.

Jurnalul Național scrie despre audierea lui Vasile Blaga la DNA. „Procurorii de la Parchetul Curții de Apel Brașov îl contrazic pe Vasile Blaga și susțin că dosarul accidentului, care a avut loc cu Liviu Popa la volan, este încă la Curtea de Apel Brașov. De asemenea, procurorii brașoveni susțin că nu au făcut nicio solicitare către DNA cu privire la audierea de luni dimineață a copreședintelui PNL”.

Din ZF aflăm că salariul mediu din bănci a rămas pe loc în ultimul an, deşi băncile au reintrat pe profit. 

Wall-Street scrie despre doi tineri care vand sute de perechi de pantofi și genti handmade: „ Lucrau amândoi în domeniul publicității, însă își doreau independență personală și financiară și un business care să fie doar al lor. Wilhelmina Tambac și Daniel Ștefan au mizat pe nevoia femeilor de a-și cheltui banii, iar în 2013 au început să creeze pantofi, fără să știe că în câțiva ani vor ajunge să vândă sute de produse pe lună și să aibă afaceri de peste 100.000 de euro”.

Prosport scrie despre reacția lui Marius Șumudică, după meciul dintre Astra și Gaz Metan: „Nu ieșim din pasa asta proastă. Am întâlnit o echipă robustă, care s-a apărat aproape tot meciul. Au jucat pe contraatac și noi n-am reușit să-i desfacem. Suntem umbra echipei care anul trecut câștiga campionatul. Nu-mi pot explica acum care sunt cauzele. Suntem într-un moment de criză, care trebuie gestionat foarte bine și din partea staff-ului. În prima repriză am avut câteva ocazii pe care trebuia să le gestionăm altfel. Felicit echipa adversă. Cu părere de rău spun că ne vom îndrepta spre play-out, nu spre play-off. La ce jucăm nu putem prinde primele 6 echipe. N-are rost să continuăm așa, pentru că ne facem de rușine”, a declarat Șumudică.

 

 

Cele mai citite

Pantaloni scurți de damă. Descoperiți inspirații de vară de la Reserved

Vara fără pantaloni scurți este ca și cum ai merge la film fără popcorn. Pe scurt - nu are rost. Când căldura doboară, pantalonii...

Gabriela Szabo, ambasadoarea ediției din acest an a UVT Liberty Marathon

Campioana olimpică și multipla campioană mondială la atletism Gabriela Szabo, declarată timp de zece ani la rând cea mai bună atletă a României, va...

România, pe ultimul loc din UE când vine vorba de vaccinare împotriva HPV

România nu stă deloc bine la capitolul vaccinare împotriva HPV. Potrivit standardelor impuse de Organizația Mondială a Sănătății (OMS), țara noastră va avea nevoie...
Ultima oră
Pe aceeași temă