27.1 C
București
luni, 15 aprilie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Mitul Internetului din România, contrazis

REVISTA PRESEI. Mitul Internetului din România, contrazis

În ziarele de joi, citim despre afacerile membrului grupării grupării naţionalist-extremiste Mişcarea de Tineret 64 de Comitate, Beke István Attila, dar şi despre locul pe care îl ocupă România la capitolul conectivitate la Internet.

În Wall Street citim despre dezvoltatorul de jocuri “en-gros” Idea Studios, clujeanul Daniel Tamas, care a recunoscut că modelul lui de business implică “cantitate înainte de calitate”. „Business-ul l-a început când era la facultate (Drept), alături de un fost coleg de bancă din liceu, Tudor Râd, pe atunci Ideastudios fiind doar o modalitate, legală, prin care cei doi să poată să conducă un business 100% legal – nu erau interesați de jocuri. Ulterior, în 2008, un prieten le-a spus că ar trebui să cerceteze oportunitatea jocurilor Web și, de ce nu, să dezvolte câte ceva”, a spus el. 

Ziarul Financiar scrie că potrivit unui raport al Uniunii Internaţionale de Telecomunicaţii privind gradul de dezvoltar a industriei IT&C, mitul  local privind performanţele infrastructurii telecom începe să se destrame. România ocupă locul 59 din 167 de ţări la capitolul conec­tivi­tate la internet, fiind întrecută de ţări ca Liban, Costa Rica şi Kazakhstan, iar primul loc este ocupat de Coreea de Sud. Clasamentul este realizat în funcţie de viteza serviciilor de date, dar şi de pro­centul deţinătorilor de computere, nu­mărul utilizatorilor de internet, pro­cen­tajul locuinţelor cu acces la internet, internetul fix şi mobil la 100 de locuitori, dar şi utilizarea telefoanelor mobile.

HotNews prezintă un interviu cu europarlamentarul Cristian Preda, care susţine că estul este “panicat din lipsă experienței relevante” în ceea ce privește cele două crize europene majore: terorismul și migrația. Dragnea este condamnat, Blaga “mai degrabă tăce decât vorbește” și Gorghiu “spune enormitati”, când vine vorba despre criză politică de la București, mai susține el.

Evenimentul zilei scrie despre o copilă de patru ani, care i-a scris o scrisoare „tipului care aduce cadouri cu sacul”. „Partea haioasă e că, deocamdată, Oana nu știe să scrie, așa că desenează săgeți pe o foaie, care stă pe un colț al măsuței din sufragerie”, a spus mama ei. Când au văzut foaia, părinții au rămas umiți. Toate săgețile erau îndreptate spre televizor. „Sora cea mare a dezlegat misterul. A întrebat-o ce reprezintă semnele acestea, iar ea ne-a explicat prompt: când apare ceva care-i place în vreo reclamă la televizor, face o săgeată către ce își dorește, ca să știe Moșul ce cadouri să-i aducă!”, a mai spus mama fetei.

În ziarul Adevărul citim că modificarea legislaţiei electorale cu mai puţin de un an înainte de alegeri este posibilă legal, în pofida susţinerilor contrare pe care actori politici interesaţi le afirmă public în ultima vreme. „Atât Codul de bune practici în materie electorală elaborat de Comisia de la Veneţia, cât şi jurisprudenţa constantă a Curţii Constituţionale permit modificări legislative în interiorul acestui interval, cu condiţia ca acestea să opereze în sensul lărgirii, şi nu limitării drepturilor electorale consfinţite de Constituţie”, a scris jurnalistul.

Prosport scrie că în 24 mai 2009, sponsorul Ionuţ Negoiţă a asistat la Urziceni la partida care a decis soarta campionatului. Clubul de care îşi asocia imaginea este acum acuzat de antrenorul readus de Negoiţă la Dinamo că a cedat deliberat titlul. Negoiţă spune: „Ştiu că a ieşit cu scandal. Cu tot felul de discuţii şi bănuieli după meci.

În Capital citim că România este o ţară atractivă din punct de vedere economic pentru China. Conform Oficiului Naţional al Registrului Comerţului în România existau la finele anului trecut, 11.453 de societăţi comerciale cu participare chineză la capitalul social, valoarea investiţiilor chineze în România fiind de  408 milioane dolari, reprezentând 0,76% din totalul investiţiilor străine în România. „Anul viitor compania Huawei se va concentra şi mai mult pe zona de terminale şi pe extinderea echipei de marketing“, potrivit Sorinei Macarescu, country manager Huawei Devices România. Huawei are, în total, în ţara noastră 1.200 de angajaţi şi 8.000 în toată Europa.

Cele mai citite

Supradoza de siguranță

Încă dinainte de pandemie era cultivată până la obsesie tendința de-a născoci leacuri pentru tot felul de fleacuri. Nesiguranța ipohondrică e o bună metodă...

Prețul aurului crește spre 2.400 de dolari/uncie, apropiindu-se de un record istoric

Prețul unciei de aur a crescut până la aproape 2.400 de dolari iar specialiștii estimează că va crește în continuare, putând stabili un nou...

Premierul României se întâlnește cu președintele Congresului Mondial al Ucrainenilor

Premierul României, Marcel Ciolacu, se întâlnește, la București, cu președintele Congresului Mondial al Ucrainenilor, Paul Grod. Întâlnirea va avea loc la Palatul Victoria, în ziua...
Ultima oră
Pe aceeași temă