5.4 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Moșia secretă a lui Dan Voiculescu

REVISTA PRESEI: Moșia secretă a lui Dan Voiculescu

Adevarul scrie de ce ”condamnarea oligarhului Dan Voiculescu va condamna o revoluție”. Se va sfârşi tenebrosul ev marca Dan Voiculescu? Se vor putea demantela reţelele securisto-oligarhice din fostul univers comunist care pun democraţia în pericol? Condamnarea lui definitivă ar putea declanşa o revoluţie.

Gândul prezintă un interviu cu Sigrid Kaag, „Doamna de fier” trimisă în Siria cu o misiune istorică: să nu mai vedem asemenea imagini! Gândul vă prezintă azi un interviu cu diplomatul danez Sigrid Kaag, care coordonează, din octombrie 2013, misiunea Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU) şi a Organizaţiei pentru Interzicerea Armelor Chimice (OPCW) de distrugere a arsenalului chimic sirian.

Evenimentul Zilei prezintă moșia secretă a lui Dan Voiculescu. Imperiul Grivco, înființat de mogulul Antenelor, a primit, în 2007, două mii de hectare de teren arabil de la Academia Română într-o comună săracă din Călărași. "Chiar mă întrebam când o să ajungeți la noi să vedeți de ce am rămas fără teren pentru culturi și pământul nostru a ajuns în curtea lui Voiculescu”, sunt cuvintele cu care suntem întâmpinați de inginerii Institului de Cercetare Mărculești, Călărași.

Capital anunță că BERD li ING se pot implica în managementul Electrica. Electrica și-a găsit acționari importanți după oferta publică inițială încheiată cu succes, cu o suprasubscriere de peste 200%, printre care și BERD, cu un pachet de 8,6%, pe locul imediat următor fiind ING.

Hotnews arată imagini cu taifunul Neoguri care traverseaza principala insula a Japoniei. Taifunul Neoguri a atins, joi dimineata, una dintre principale insule ale arhipelagului japonez. Dupa mai multe zile de ploi torentiale, ciclonul tropical are o viteza de inaintare mai mica spre centrul si estul arhipelagului, unde autoritatile se tem ca va provoca inundatii si alunecari de teren.

Ziare.com deschide ediția electronică cu un interviu interviu cu Sulfina Barbu despre fuziunea PDL cu PNL. Noi suntem poate mai disciplinati, dar asta nu inseamna ca nu avem conditiile noastre pentru fuziunea cu PNL, orgoliile trebuie lasate la o parte, dar nu principiile, a declarat vicepresedintele democrat liberal Sulfina Barbu.

Ziarul Financiar spune că băncile austriece nu culeg decât ce au semănat în 2009 şi 2010. Deşi situaţia macroeconomică pare stabilă, iar oamenii sunt mai mult atenţi la lacrimile brazilienilor de la Campionatul Mondial decât la ce poate fi în neregulă eventual în economia românească, o undă de şoc subterană care poate avea efecte imprevizibile în perioada următoare traversează în aceste momente sistemul bancar.

Pro Sport arată că 70% din votanţii de la handbal au dispărut subit în numai cinci luni iar axdunarea Generală s-a amânat din lipsă de interes. În handbalul românesc se doarme profund în această perioadă. Sau lumea este plecată în concediu. Sau membrii afiliaţi au lucruri mult mai interesante de făcut decât să participe la o Adunare Generală a Federaţiei Române. Altfel, nu se explică numărul mic de membri prezenţi la şedinţa de luni, numai 52 din 200, adică aproximativ 25%.

Sport.ro anunță că Barcelona a vandut inca un mijlocas, la 24 de ore dupa ce englezii au anuntat trecerea lui Alexis la Arsenal. Jonathan dos Santos pleaca de la Barcelona dupa 12 ani in tricoul blaugrana. Tanarul mijlocas mexican crescut la academia La Masia, fratele lui Giovani dos Santos, va juca la Villarreal in urmatoarele 5 sezoane.

GSP.ro se întreabă unde au fost starurile la meciul dintre Olanda și Argentina. Semifinala dintre Olanda şi Argentina se anunţa a fi un duel spectaculos între vedetele Arjen Robben şi Lionel Messi. Rezultatul a fost însă unul dezamăgitor.

Cele mai citite

Urzicile: Delicii Verzi Pline de Nutrienți și Beneficii pentru Sănătate

Urzicile, deși adesea evitate din cauza proprietăților lor iritante la contactul cu pielea, sunt o sursă valoroasă de nutrienți și au numeroase beneficii pentru...

Părerea românilor despre cazinourile pe bani reali

În momentul de față se discută foarte mult la nivel național despre cazinouri și platforme care oferă jocuri pe bani reali. Operatorii de jocuri...
Ultima oră
Pe aceeași temă