11.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Numărul copiilor bătuți a scăzut, în ultimii 10 ani

REVISTA PRESEI. Numărul copiilor bătuți a scăzut, în ultimii 10 ani

În Adevărul citim, vineri, un studiu privind violența în familie, lansat de organizația Salvati Copiii: ”Violenţa faţă de copii în familie a scăzut în ultimii 10 ani, în România. Astfel, dacă în 2003, 22% din copii spuneau că sunt abuzaţi verbal de părinţi, în 2013 procentul a scăzut la 16%. Prin comparaţie, doar 3-5% din părinţi recunosc că îşi abuzează verbal copiii. În ceea ce priveşte cazurile de părinţi care îşi mai pălmuiesc copilul, fără a-i lăsa urme, acestea au scăzut cu peste 20% în ultimii ani, de la 84% la 62%. Însă numărul părinţilor care recunosc că îşi abuzează copiii este mai mic decât numărul copiilor care raportează asta”.

”STENOGRAMELE DIN DOSARUL ”TRANSALPINA – NELU IORDACHE”. Funcționarii statului au decontat, ilegal, zeci de milioane de euro pentru ”o gustare”, citim, vineri, în Evenimentul Zilei.

”Angajații statului s-au înghesuit să favorizeze, cu plăți în avans, firma Romstrade, controlată de ”Regele Asfaltului”, Nelu Iordache, potrivit procurorilor DNA”, scrie EVZ.

Gândul scrie despre femeia grațiată de Traian Băsescu: ”„După patru luni de închisoare, fetiţa mi-a murit. Am cerut învoire, să vin la-nmormântare. Nu mi-au dat”.

”Angela Lican, femeia graţiată, marţi, de Băsescu, stă pe „a cincea stradă de la biserică, pe partea stângă”, după cum ne-ndrumă un sătean proptit într-un arac lung, înfipt în coasta unei perechi de capre. „Da’ o găsiţi sigur, că-s acolo numai maşini de la teveuri”, scrie Gândul.

În Ziarul Financiar citim despre tramvaiele care vor fi produse la Arad: ”Industriaşul Valer Blidar demarează producţia de tramvaie la Arad”.

”Industriaşul Valer Blidar, care deţine fabrica Astra Vagoane Călători din Arad, va produce şase tramvaie noi pentru Primăria din Arad şi va moderniza alte 30 de garnituri în asociere cu o altă companie pentru Primăria din Timişoara, în urma licitaţiilor câştigate. Valoarea primului contract este de circa 9 milioane de euro, iar al celui de-al doilea, pe care l-a câştigat în asociere cu firma Electroputere VFU, de aproape 15 mil. euro”, notează ZF.

 

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă