13.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. O nouă acuzație de șantaj la adresa mogulului media Sebastian...

REVISTA PRESEI. O nouă acuzație de șantaj la adresa mogulului media Sebastian Ghiță

Ziarul Curentul scrie vineri,despre o nouă acuzație de șantaj la adresa mogulului media Sbastian Ghiță. Denunțul a fost depusă la DNA de către Carmen Roșu, fosta șefă a Autorității de Management din cadrul POSDRU, instituție care se ocupă cu verificarea legalității solicitărilor de fonduri europene cerute de companiile românești care accesează fonduri europene pentru programe de educație și perfecționare profesională. Denunțătoarea Carmen Roșu l-a nominalizat chiar pe premierul Victor Ponta, prietenul lui Sebastian Ghiță, care ar putea fi acuzat și el de abuz în serviciu sau cel puțin complicitate la presupusele fapte penale de șantaj și trafic de influență de care este acuzat Ghiță, pentru că a dispus înlăturarea din funcție a denunțătoarei imediat după momentul când mogulul RTV, care are la bază afaceri în industria IT, a pierdut finanțarea europeană. 

Karen Donfried, preşedintele German Marshall Fund of United States, a vorbit într-un interviu pentru Gândul despre poziţia României ca ţară de graniţă a NATO, despre garanţiile oferite de aliaţi, precum și despre despre vulnerabilităţile Rusiei şi despre posibilitatea unui război în adevăratul sens al cuvântului în Europa anului 2014. Ea a declarat că este niciun dubiu că Rusia s-a angajat în acţiuni provocatoare, dar statele membre NATO  ar trebui să se simtă în siguranţă.

O investigație făcută de „Evenimentul Zilei” scoate la lumină neglijența și „manevrele costisitoare” ale echipei lui Negoiță, dar și grave suspiciuni de abuz în serviciu, cu iz de corupție. Afacerea „Centrul de Îngrijire Magnolia” este un exemplu relevant despre modul în care își bate joc administrația Negoiță de banii publici ai sectorului 3. În 2012, edilul sectorului 3 a decis să transforme Centrul de plasament Sfântul Nicolae, pentru copii și adolescenți, în căminul Magnolia pentru vârstnici. 

Jurnalul Național titrează: Suntem puţini, dar ne înmulţim la alegeri. Deşi populaţia României scade constant după 1990 încoace, numărul cetăţenilor cu drept de vot înscrişi în listele electorale rămâne aceleaşi, cu diferenţe nesemnificative de la un scrutin la altul. Şi pentru ca situaţia să fie şi mai încâlcită, statisticienii de la INS pun cireaşa pe tort: persoanele cu vârste de cel puţin 18 ani nu reprezintă populaţia cu drept de vot din România. 

Adevărul scrie despre războiul pe portul Constanța. Apariţia pe masa de lucru a Guvernului Ponta a hotărârii prin care statul cedează, fără nicio pretenţie, un pachet de 13% din acţiunile Portului Constanţa către administraţia Mazăre a sporit tensiunile de pe platforma portuară. Nici operatorii, nici sindicaliştii, nici specialiştii portuari nu doresc ca Ministerul Transporturilor să renunţe la postura de acţionar majoritar al companiei de stat aflate în topul profitabilităţii, care aduce la bugetul ţării 10 milioane euro pe an.

Cele mai citite

Emilia Corbu, noua campioană naţională individuală la floretă

Scrimera Emilia Corbu, legitimată la CS Rapid Bucureşti, este noua campioană naţională individuală la floretă după ce a învins-o în finală pe Rebeca Cândescu,...

FC Barcelona și-a „betonat” poziția secundă în Spania, după victoria cu „lanterna roșie” Almeria

FC Barcelona și-a consolidat poziția secundă în La Liga, după ce s-a impus cu scorul de 2-0 în deplasarea de la Almeria, în etapa...

Iohannis o poate acuza pe Andra că i-a furat opera “Pas cu pas”

Ilustrație: Laurențiu Mușoiu Dacă își tot vede năruit visul de a ajunge secretar general al Alianței Atlanticului de Nord (NATO), iar cu meditațiile nu...
Ultima oră
Pe aceeași temă