11.7 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Povestea femeii grațiate de Băsescu

REVISTA PRESEI. Povestea femeii grațiate de Băsescu

În Adevărul citim, joi, despre femeia grațiată de președintele Traian Băsescu: ”Graţiată de puşcărie, condamnată la sărăcie. Acasă la femeia eliberată de Traian Băsescu”.

”Angela Lican, o femeie de 38 de ani din satul Valea Roşie (judeţul Călăraşi), a fost graţiată marţi de preşedintele Traian Băsescu din motive umanitare. Ea ispăşea o pedeapsă de doi ani şi şase luni de închisoare pentru furt şi lăsase acasă o sărăcie lucie şi cinci copii minori. Graţierea Angelei nu e o poveste cu final fericit, aşa cum ar putea să pară, ci doar o pâlpâire de speranţă în viaţa unor oameni care se zbat să supravieţuiască într-un colţ de Românie încremenit în timp”, scrie Adevărul.

”Șefa Anticoruptie din CNAS a avizat analize pentru morți”, titreză, joi, Evenimentul Zilei.

”Una dintre principalele fraude care macină sistemul de asigurări de sănătate este prescrierea de rețete sau efectuarea de analize de laborator pentru persoane deja decedate. Cea care ar trebui să verifice dacă se fac analize la morți sau dacă furnizorii decontează ilegal bani de la Casa Națională de Asigurări de Sănătate, directorul general al Departamentului Antifraudă, a încălcat exact ceea ce ar trebui să sancționeze”, scrie EVZ.

În Gândul citim un reportaj despre vizita premierului Victor Ponta la inaugurarea centrului de cercetare CAMPUS: ”Aşteptându-l pe Victor Ponta. Cum a înmulţit premierul la Politehnică sfertul academic: „Au apărut inundaţiile şi am întârziat”.

”Victor Ponta apare la ora 16.45, însoţit de preşedintele Senatului de la Politehnică, Ecaterina Andronescu. Toată lumea se grăbeşte spre sală. ”Cheamă-i pe aia de afară”, îi strigă unul dintre studenţi altuia aflat la uşa balconului.

Vesel şi fără nicio grijă că a lăsat lumea să aştepte aproape o oră, Victor Ponta nu ştie pe unde să urce spre sala de festivităţi. ”Acolo suntem blocaţi de presă”, îi arată Ecaterina Andronescu scara pe unde ar trebui să urce direct. Anton Hadăr vine cu soluţia arătându-i scara în spirală: „Haideţi pe aici că e mai liber, nu e presă aici”. Ajuns cu bine în faţa biroului Senatului, premierul salută pe toată lumea. ”Prea multă presă, aţi chemat pe toată lumea!”, spune intrând în biroul ce dă în sala de festivităţi”, scrie Gândul.

În Capital citim, joi, despre cei patru români care stau la masă cu giganții imobiliari: ”Liviu Tudor, Dinu Patriciu, Iulian Dascălu şi Gabriel Popoviciu sunt singurii investitori români prezenţi în topurile celor mai mari proprietari de clădiri de birouri şi spaţii comerciale din România, sectorul spaţiilor logistice fiind dominat exclusiv de fonduri străine. Cu excepţia lui Dinu Patriciu, pentru care investiţiile imobiliare au fost un pariu, ceilalţi trei antreprenori au un profil similar”.

Din Ziarul Financiar aflăm că fermierii vor strânge, anul acesta, cea mai bogată recoltă de grâu din ultimii 27 de ani: 8,3 milioane de tone.

”România îşi va consolida a cincea poziţie în topul celor mai mari producă­tori de grâu din Uniunea Europeană şi va reduce cu o pătrime distanţa faţă de Polonia, ocupanta locului patru, arată un raport făcut public la sfârşitul lunii mai de traderul Toepfer, liderul local al comer­ţu­lui cu cereale şi seminţe oleaginoase”, notează ZF.

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă