8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Românii cer pedepse exemplare, inclusiv castrarea chimică, pentru violatorii din...

REVISTA PRESEI. Românii cer pedepse exemplare, inclusiv castrarea chimică, pentru violatorii din Vaslui

Din ziarele de luni, aflăm că au fost strânse mii de semnături pentru pedepsirea violatorilor din Vaslui, care sunt paradoxurile generate de Noul Cod Fiscal, că Grecia a acceptat, la Bruxelles, un plan propus de creditori pentru a nu ieși din zona euro, dar și de ce Iohannis a respins promulgarea Noului Cod Fiscal.

Din Evenimentul Zilei aflăm că românii au strâns mii de semnături pentru pedepsirea violatorilor din Vaslui. Cazul celor șapte tineri din Comuna Văleni care au violat pe câmp o elevă a scandalizat întreaga țară. Astfel, a fost lansată o petiție lansată în mediul on-line, prin care se cere arestarea celor șapte violatori. Petiția a strâns ieri aproape 55 de mii de semnături și 4.800 de comentarii. Cele mai multe dintre ele sunt de solidaritate cu fata violată, semnatarii cerând pedepse exemplare pentru cei vinovați, inclusiv castrarea chimică.

Ziarul Financiar ne informează că Noul Cod fiscal devine ca o ”hârtie de turnesol” pentru mediul de afaceri local. Mulţi antreprenori români şi chiar firmele din Big 4 abia îl aşteaptă, Consiliul Investitorilor Străini îl priveşte cu neîncredere. Jumătate din 47 de organizaţii de afaceri, oameni de business şi manageri ai unor mari companii din România consultaţi ieri de Ziarul Financiar au răs­puns „DA“ la întrebarea „Ar trebui pus în vigoare noul Cod fiscal aşa cum a fost adoptat de Parlament?“.

Wall Street ne informează că inflația anuală a intrat recent în teritoriu negativ, ajungând la minus 1,6%, după o scădere puternică a prețurilor, cauzată de reducerea TVA la alimente. Prețurile de consum au scăzut în iunie cu aproape 3% față de mai, pe fondul reducerii TVA la alimente și băuturi la 9% de la 1 iunie, iar rata anuală a inflației a ajuns în teritoriu negativ, la -1,6%, pentru prima data în ultimii 25 de ani. Mai mult, economiștii estimează că inflația medie se va menține în teritoriul negativ până în 2016, mizând pe nouă reducere de TVA din ianuarie 2016, când cota standard va coborî cu 5%, până la nivelul de dinaintea crizei, de 19%. 

Din Capital.ro aflăm că, pentru a nu fi exclusă din zona euro, Grecia a acceptat la Bruxelles un plan al creditorilor conform căruia rămân cu datoriile de gât şi trec la „vânzarea din casă“. Grecii au spus „Nu“ într-un referendum propunerilor dure ale europenilor, însă au sfârşit prin a accepta, prin liderii lor politici, o înţelegere pe care consensul pieţei o apreciază ca fiind încă şi mai drastică. Acordul semnat de guvern şi Eurogrup prin care Grecia va rostogoli datoria primind o finanţare de 86 miliarde euro este condiţionat de majorarea de TVA, dar şi de „vânzarea din casă“ a unor active de valoare. 

Ziarul Adevărul a demarat campania „Dreptate pentru fata violată din Vaslui“. Timp de două săptămâni, vom dezbate unul dintre cele mai scandaloase cazuri de violenţă din ultimii ani care a cutremurat România: povestea elevei din Vaslui care a fost violată de şapte tineri. În prezent, violatorii sunt liberi. Scopul campaniei „Dreptate pentru fata violată din Vaslui“ este de a fi alături de victima pusă la zid, condamnată chiar de oamenii din comuna violatorilor, dar şi pentru a arăta hibele unui sistem de justiţie care, în judeţul cu cele mai multe infracţiuni sexuale, lasă în libertate şapte indivizi care au batjocorit o tânără. 

Gândul.info ne informează că, după ce a demisionat din conducerea PSD în urma condamnării la un an cu suspendare în dosarul fraudării referendumului, Liviu Dragnea îşi pregăteşte revenirea în fruntea social-democraţilor. „Pentru o perioadă tranzitorie”, spune el, până la organizarea Congresului care să legitimeze noua echipă de conducere. „PSD se află într-o situaţie specială, când se pot adopta măsuri speciale, pe perioade tranzitorii. Dacă se întâmplă să cer încrederea colegilor mei, va fi pe o perioadă tranzitorie, până la organizarea congresului”, a declarat Dragnea, comentând că „PSD trebuie să-şi vină în fire”. Cât îl priveşte pe Victor Ponta, liderul PSD a spus că premierul trece „printr-o perioadă foarte grea şi nu mai este foarte, foarte stabil”.

Hotnews ne prezintă principalele scenarii legate de motivele care au stat la baza deciziei lui Klaus Iohannis de a respinge promulgarea Noului Cod Fiscal.  Astfel, primul scenariu, lansat de Victor Ponta și alte voci din PSD susține Iohannis a acționat la comandă externă, pentru a fura șansa afacerilor românești de a deveni mai puternice și pentru a păstra România că o colonie pentru firmele occidentale. Al doilea scenariu susține că șeful statului încearcă să îi răpească premierului orice armă electorală pentru dublele alegeri (locale și parlamentare) din 2016, iar potrivit ultimului scenariu, Iohannis încearcă să oprească un eventual derapaj bugetar.

Din Prosport aflăm că Astra nu a reuşit să câştige niciun meci din primele două disputate în noua ediţie de campionat. Ambele au fost pe teren propriu, iar bilanţul e negru: şapte goluri primite, trei marcate şi fără orizont în ofensivă. Şumudică a greşit tactic la meciul cu ASA Târgu Mureş, poate chiar a subestimat viteza de contraatac a adversarei, iar mureşenii l-au pedepsit, câştigând cu 5-1. ASA dovedeşte că are un grup unit, care joacă excelent în ciuda problemelor financiare şi a schimbării antrenorului din startul sezonului
  

Cele mai citite

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Nicușor Dan cere bani pe internet, pe motiv că în acest mod ajuți Bucureștiul

Pe facebook a apărut o reclamă care ar fi plătită de Nicușor Dan, reclamă care le solicită românilor să doneze bani pentru Nicușor Dan,...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...
Ultima oră
Pe aceeași temă