10.6 C
București
vineri, 26 aprilie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Sindrofia de Ziua Naţională, un tertip al lui Tăriceanu pentru...

REVISTA PRESEI. Sindrofia de Ziua Naţională, un tertip al lui Tăriceanu pentru şicanarea lui Iohannis

În ziarele de luni citim că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu intenţionează să organizeze o sindrofie care să marcheze Ziua Naţională, astfel încât să îl şicaneze pe preşedintele Klaus Iohannis, dar şi despre asasinarea compozitorului şi dirijorului Ioan Luchian Mihalea.

Ziarul Adevărul scrie că preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu a găsit un nou tertip pentru a amâna votul privind arestarea senatorului PSD Dan Şova, prieten bun cu Victor Ponta şi, în acelaşi timp, să-l şicaneze pe preşedintele Klaus Iohannis. În premieră, şeful Senatului intenţionează să organizeze miercuri, pe data de 2 decembrie, când parlamentarii se întorc din mini-vacanţă, o sindrofie care să marcheze Ziua Naţională. Ideea i-a venit lui Tăriceanu cu doar câteva zile înainte de 1 decembrie, pe fondul deciziei preşedintelui Klaus Iohannis de a nu organiza tradiţionala recepţie ţinută anual la Palatul Cotroceni, ca urmare a tragediei de la Colectiv.

Evenimentul zilei scrie că asasinarea compozitorului şi dirijorului Ioan Luchian Mihalea șochează și după 22 de ani. Legiștii au numărat pe trupul său 27 de lovituri cu obiecte din fier. Crima “a fost povestea sfârșitului de an 1993. Poate și povestea lui 1994. Prima dramă cu adevărat interesantă pentru un public care timp de 4 ani gustase din presa liberă doar dezvăluiri despre clanțele aurite ale Ceaușeștilor”, au scris jurnaliştii.

În Ziarul Financiar citim că bancherii au acordat credite noi în lei pentru achiziţia de locuinţe în valoare de 7,5 miliarde de lei în intervalul ianuarie-septembrie din acest an, cu aproximativ 60% mai mult decât valoarea împrumuturilor acordate în aceeaşi perioadă a anului trecut. Stocul creditelor în lei pentru achiziţia de locuinţe a ajuns la 16,9 miliarde de lei în octombrie, după ce luna precedentă bancherii au mai vândut împrumuturi de 800 de milioane de lei. Avansul ipotecarelor în lei a fost generat atât de un volum mai mare al vânzărilor de credite Prima casă, cât şi de unul al împrumuturilor standard.

HotNews prezintă câteva scene dintr-o Europă păzită cu mitraliera după atentatele de la Paris şi starea de teroare din Bruxelles. „Sunt în gară centrală din Strasbourg, capitală regiunii Alsacia din Franța. De jumătate de oră mă plimb prin gară în așteptarea trenului spre Kehl, un mic oraș din Germania, aflat la o călătorie de 10 minute cu trenul distanță. Am întâlnit cel puțin cinci grupuri de polițiști și militari care patrulau neîntrerupt. Pe unii dintre ei i-am întrebat dacă îi pot fotografia, explicându-le că doresc să realizez un reportaj. <<Nu, nu ne puteți face poze; am putea fi recunoscuți de teroriști, dacă publicați imaginile>>, îmi spune un militar. La ușă fiecărui tren care pleacă spre Paris sau spre un alt mare oraș european veghează doi-trei polițiști înarmați care scanează cu privirea fiecare călător”, a scris jurnalistul.

Din Capital aflăm că deși este cel de-al treilea județ ca mărime din țară, iar înainte de Revoluție a traversat o perioadă prolifică datorită industriei siderurgice, astăzi Caraș-Severin a ajuns doar o amintire a trecutului glorios. În prezent, rata șomajului a ajuns la 4,2%, iar investitorii se lasă așteptați. Printre ultimele investiţii în judeţ se numără cele realizate de americanii de la Delphi Packard în Moldova Nouă, unde grupul produce sisteme de distribuţie electrică şi electronică.

În Wall Street citim că Badsi, cel mai mare dealer de mașini japoneze Nissan, este prima companie auto din România care încearcă să combine tehnologia IT existența pentru a face mașinile vechi și noi să comunice cu service-ul pentru a se strică mai greu. “Traficul de date este foarte ieftin, software-ul devine din ce în ce mai ușor de manipulat și costurile cu hardware-ul scad de la un an la altul, deci nu mai face sens că un producător să scoată o mașină fără să fie conectată”, a spus antreprenorul Paul Badea JR.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă