15.7 C
București
joi, 16 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Şeful CNADNR, Narcis Neaga, a mers "camuflat" la DNA

REVISTA PRESEI. Şeful CNADNR, Narcis Neaga, a mers “camuflat” la DNA

În ziarele de vineri, citim despre una dintre revendicările străzii, care vizează organizarea alegerilor locale în două tururi, nedorite, însă, de partide, dar şi despre un studiu care arată că populaţia României îmbătrâneşte şi scade într-un ritm accelerat.

Adevărul scrie despre reprezentanţii societăţii civile, care susţin două tururi de scrutin pentru alegerile locale de anul viitor, ca parte dintr-un sistem mult mai democratic, dar care se lovesc de refuzul partidelor, care “ îşi urmăresc, pragmatic, propriiile interese electorale”. Astfel, “PSD refuză din start ideea, iar PNL o acceptă cu jumătate de gură, doar din motive de imagine”. 

HotNews prezintă un studiu, “People in the EU: who are we and how do we live?”, emis de Biroul European de Statistică, ce arată că populaţia României cunoaşte una dintre cele mai bruşte rate de îmbătrânire, pe fondul migraţiei şi a prăbuşii natalităţii, în condiţiile în care românii trăiesc în cele mai mici locuinţe din Uniunea Europeană. Astfel, populaţia României a avut cea mai mare scădere din UE, în perioada 1994-2013, astfel  că a pierdut mai bine de 2 milioane de locuitori, ajungând la 19,9 milioane. 

În Gândul citim despre realizările preşedintelui Asociaţiei Tandem, organizaţie non-guvernamentală menită să ajute persoanele cu deficienţe de vedere, care a reuşit să îşi învingă deficienţa de vedere şi să îşi transforme ţelurile în realitate. Florin Georgescu este doctor în Psihologie şi Ştiinţele Educaţiei, a străbătut aproape toată România pe bicicletă şi, dând din pedale, a ajuns în 2012 de la Arad la Londra.

Evenimentul Zilei dezvăluie că Şeful CNADNR, Narcis Neaga, a mers “camuflat” la DNA zilele trecute. Plângerea penală deousă de oficialii CNADNR împotriva italienilor de la Salini Impreglio, constructorul autostrăzii demolate Orăştie-Sibiu, a ajuns la DNA.

„Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu și-a declinat competența în favoarea DNA, structura centrală. Dosarul autostrăzii este pe masa procurorilor din vara anului 2013, încă din timpul mandatului fostului director al CNADNR, Mircea Pop. Pe lângă conducerea CNADNR, majoritatea angajaților departamentului autostrăzi și de la Direcția Regională de Drumuri și Poduri Brașov au fost audiați. Unii au spus că au fost supuși anumitor presiuni, iar după audieri și-au dat demisia”, au precizat surse, pentru Evz.

Din ZF aflăm că Bucureştiul se află printre primele ze­ce oraşe la nivel euro­pean în ceea ce priveşte numă­rul de maşini la mia de lo­cuitori, aproape unu din doi bucu­reşteni preferând să se afle în spatele vola­nu­­lui pentru a ajunge la des­­tinaţie faţă de alte mijloa­ce de transport.  Astfel, anul trecut erau înre­gis­tra­te circa 455 de ma­şini la mia de lo­cuitori în Bu­cureşti. Cu acest număr, Bucureştiul se află într-o companie se­lectă dominată de me­tropole precum Ro­ma sau Madrid.

Din Wall Street  aflăm despre tendinţa de modernizare a Uzinei Dacia care, în cinci ani, va ajunge la o rată de robotizare de 20%, datorită instalării unor roboţi care înlocuiesc oamenii, pentru că sunt mai rapizi şi pot face operaţiuni mai dificile. Astfel, în viitor, liniile de fabricaţie vor îngloba noi tehnologii, precum sudura cu plasmă, control VISIO pentru geometria caroseriei. 

GSP scrie despre salariile noului staff al echipei Steaua. Astfel, Gigi Becali ar urma să plătească 2,8 milioane de euro în cazul în care Reghecampf duce la vară echipa în grupele Champions League.

 

Cele mai citite

Ce pedeapsă riscă o doctoriță din Rusia după ce ar fi tratat-o fără respect pe văduva unui soldat rus din Ucraina

Procesul unei doctoriţe pediatru ruse, care riscă 10 ani de închisoare după ce a fost acuzată de văduva unui soldat rus mort în Ucraina...

Rețelele Politice ale lui Nicușor Dan: Influența USR în Primăria București

În mandatul lui Nicușor Dan ca primar al Capitalei, bucureștenii nu au avut parte de proiectele și investițiile necesare pentru rezolvarea problemelor locale. În...

Asistat de Xi Jinping, Putin se pregătește de un război lung cu Occidentul

Prezența unui civil în fruntea ministerului apărării din Federația Rusă și recenta modificare a legii învățământului din China, prin care elevii din gimnaziu vor...
Ultima oră
Pe aceeași temă