12.2 C
București
duminică, 19 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Susținătorii violatorilor amenință: ”Aţi merita să adunăm tot satul aici,...

REVISTA PRESEI: Susținătorii violatorilor amenință: ”Aţi merita să adunăm tot satul aici, să vă violeze, să vedeţi ce înseamnă un viol”

Din ziarele de vineri aflăm că sătenii care îi susțin pe violatorii din Vaslui au devenit violenți cu jurnaliștii,  creditele acordate de bănci populaţiei şi firmelor au crescut cu 5 mi­liarde de lei în lunile mai şi iunie, dar și de ce trebuie să crească salariile demnitarilor.

Din ziarul Adevărul aflăm că mai mulţi săteni care s-au strâns să îi susţină pe cei şapte violatori din Văleni, judeţul Vaslui, au devenit violenţi cu jurnaliştii care se adunaseră, joi după amiază, pentru a filma vizita zilnică a celor şapte la Poliţie. Localnicii şi-au exprimat din nou solidaritatea faţă de violatori, acuzând victima că de fapt ea  este vinovată de ceea ce s-a întâmplat. Mai mult, unul dintre susţinători a ameninţat că vor fi chemaţi bărbaţii din sat pentru a-i viola pe jurnalişti. ”Ştiţi ce aţi merita? Aţi merita să adunăm tot satul aici, să vă violeze, să vedeţi ce înseamnă un viol”, a strigat jurnaliştilor unul dintre tinerii din mulţime. Bărbatul care a ameninţat cu violul pe jurnalişti este ruda unuia dintre cei trei tineri care şi-a recunoscut faptele în faţa judecătorilor.

Din Capital.ro aflăm de ce trebuie să crească salariile demnitarilor. Lefurile celor mai importanţi angajaţi ai statului român sunt mult mai mici decât ale omologilor europeni, iar ierarhizarea remuneraţiilor pare a nu avea nicio legătură cu importanţa funcţiei.Preşedintele, premierul şi şefii celor două camere ale Parlamentului ar urma să primească, începând din august, salarii nete de 15.100 de lei pe lună. Ceva mai puţin (14.000 de lei pe lună) ar urma să încaseze vicepremierul, în timp ce miniştrii, miniştrii-delegaţi, secretarii şi chestorii Senatului şi Camerei Deputaţilor, consilierii prezidenţiali, secretarul general al Guvernului, şeful Cancelariei premierului, Avocatul Poporului, preşedintele Consiliului Legislativ, preşedintele Curţii de Conturi, directorii SRI, SIE, SPP şi STS ar trebui să primească 13.365 de lei net.

Ziarul Financiar ne informează că creditele acordate de bănci populaţiei şi firmelor au crescut cu 5 mi­liarde de lei în lunile mai şi iunie, iar stocul total a ajuns la 215 miliarde de lei (48 mld. euro) la jumătatea anului, acesta fiind primul semnal consistent de revigorare a creditării, care s-a aflat într-o peri­oadă de contracţie puternică în a doua jumătate a anului trecut şi la începutul acestui an, generată în principal de cu­răţarea de credite neperformante. Comparativ, în perioada aprilie 2014-aprilie 2015 stocul creditelor a avut o scădere medie lunară de circa 700 mil. lei.

Din Evenimentul Zilei aflăm că noul proiect de Lege-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice prevede majorări salariale foarte mari, începând de la 1 ianuarie 2016. Acestora li se adaugă spo ruri și prime. Conform reprezentantului Asociației Oamenilor de Afaceri, mediul privat este, de fapt, cel care va plăti salariile.

Din Wall Street aflăm că Computer Generated Solutions (CGS), cel mai mare jucător de pe piața locală de outsourcing, cu aproximativ 3.000 de angajați, are în plan să recruteze 200 de oameni până la finalul anului. Angajările vor fi făcute în toate cele patru centre pe care le are în România (București, Brașov, Sibiu și Târgu-Jiu), a declarat pentru wall-street.ro, Vladimir Sterescu, directorul general al companiei. 

Hotnews ne informează că, în ultimul an, RADET-ul a avut conturile blocate de către ELCEN (Electrocentrale București SĂ) pentru recuperarea datoriilor și s-a ajuns în situația ca regia să nu mai poată face reparațiile pentru funcționarea sistemului pe timpul iernii. Astfel, 1,2 milioane de bucureșteni care folosesc acest sistem riscă să rămână fără apa caldă și căldură. Mai mult, sindicaliștii RADET amenință că vor reduce la 30% furnizarea de apa caldă și căldură (urmând să beneficieze de această facilitate doar spitalele, gradinitete, creșele) de la 1 septembrie dacă nu se rezolvă problema cu finanțarea pentru reparații. În ceea ce privește prețul gigacaloriei la populație, Oprescu spune că Primăria nu mai poate acoperi cu subvenții majorările de preț aprobate de reglementatori, iar dacă nu se rezolvă situația RADET și ELCEN, prețul la populație va crește. 

Prosport ne informează că echipa de fotbal Astra s-a calificat în turul al treilea preliminar al Europa League, după 1-0 în tur şi 0-0 în retur cu scoţienii de la Inverness. La Giurgiu, elevii lui Marius Şumudică au făcut un meci modest, în care primul şut pe poarta adversă a venit abia în minutul 5-1.

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă