20.3 C
București
sâmbătă, 11 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Trăim mai rău decât în timpul crizei

REVISTA PRESEI: Trăim mai rău decât în timpul crizei

Criza din Ucraina, scena politică românească, finanțele și dosare de corupție. Aceste subiecte deschid paginile ziarelor din România.

Kievul îl provoacă pe Vladimir Putin, scrie Adevărul. Noile autorităţi l-au arestat pe ataşatul militar al Rusiei la Kiev şi l-au declarat „persona non grata“. Armata a fost plasată în stare de alertă maximă de luptă, se înfiinţează şapte batalioane de luptă regionale formate din voluntari, iar guvernatorii au primit instrucţiuni să împiedice extinderea focarelor separatiste în alte regiuni ale Ucrainei.

Cum au apărut primele prezervative şi cine a fost prima lesbiană declarată din România. Emanciparea sexuală a românilor, din anii '30 până astăzi, aflăm tot din Adevărul. Specialiştii spun că mentalitatea sexuală a românilor s-a schimbat odată cu fiecare perioadă istorică. În România, aceasta a fost diferită faţă de ţările vestice, de vină fiind influenţa comunistă când sute de femei au murit după ce au încercat să facă avorturi acasă, folosindu-se de metode neconvenţionale.

Fotograful bielorus Dmitri Mikhalcow explică unde a surprins el, de fapt, „GRÂNARUL EUROPEI”. Pesediştii se apără cu Viaţa Satului şi cu rapiţa naţională, scrie Gândul. Fotograful care a realizat imaginea cu câmpul de grâu utilizată în campania electorală a PSD a confirmat pentru Gândul că poza a fost realizată în Belarus. Dmitri Mikhalcow, autorul imaginii de pe afişul PSD, spune că fotografia a fost făcută în Belarus, în iulie 2013. "Mici trucuri" ale adversarilor politici, "este exclus să fie din afara ţării", "nu v-aţi uitat la Viaţa Satului sau la câmpurile de rapiţă", au fost doar câteva din răspunsurile oferite de cei din Alianţa PSD-PC-UNPR după ce s-a descoperit că mai multe fotografii folosite pe afişele de campanie au fos luate dintr-o "bancă de imagini" – Shutterstock – şi sunt făcute de fotografi străini.

DNA:BARONUL PSD DE PRAHOVA, MIRCEA COSMA, ÎMPĂRȚEA ȘPAGA CU PARTIDUL, scrie Curentul. Stenogramele din dosarul președintelui Consiliului Județean Prahova, Mircea Cosma, arată că 10 la sută din banii încasați din contractele pe care oficialul le atribuia cu dedicație ajungeau la el, dar și la PSD.

Trăim mai rău decât în timpul crizei, scie Capital.  Cifrele nu mint. Deşi avem mai mulţi bani în buzunar, puterea de cumpărare a unei familii medii este clar inferioară celei din perioada 2009-2010 şi mult mai mică decât în 2008.

În 2008, salariul mediu net pe economie era de 1.282 de lei. În 2010, în ciuda tăierii cu 25% a lefurilor bugetarilor şi a reducerilor salariale practicate pe scară largă în sectorul privat, acesta a ajuns la 1.477 de lei. Anii de creştere economică au făcut ca, la sfârşitul lui 2013, salariul mediu net să ajungă la 1.650 de lei.

Creditele de consum revin pe plus după doi ani. Martie a fost cea mai bună lună pentru ipotecare, scrie Ziarul financiar.După revenirea din retailul de mâncare, îmbrăcăminte şi electroIT, a urmat plusul din auto, iar acum creşte şi creditarea. 

Creditarea de retail începe să dea semne mai consistente de revenire, dovadă că populaţia capătă încredere să treacă din nou pragul sucursalelor bancare pentru împrumuturi ipotecare şi mai nou pentru credite de consum.

Cele mai citite

Cluj: Spălare de bani și trafic de droguri. Procurorii DIICOT au reținut 12 persoane

Procurorii DIICOT au reținut 12 persoane în urma unei investigații referitoare la constituirea unui grup infracțional specializat în trafic de droguri și spălare de...

Familia Regală a României în centrul evenimentelor prilejuite de Ziua de 10 Mai

Ca în fiecare an de 10 Mai, Majestatea Sa Custodele Coroanei și ASR Principele Radu, având alături pe Altețele Lor Regale Principesele Sofia și...

Cluj: Spălare de bani și trafic de droguri. Procurorii DIICOT au reținut 12 persoane

Procurorii DIICOT au reținut 12 persoane în urma unei investigații referitoare la constituirea unui grup infracțional specializat în trafic de droguri și spălare de...
Ultima oră
Pe aceeași temă