25.3 C
București
sâmbătă, 25 mai 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Un nou gigant în România pe piața imobiliarelor și pensiilor...

REVISTA PRESEI. Un nou gigant în România pe piața imobiliarelor și pensiilor private

În ziarele de miercuri, aflăm că depozitele în dolari pot fi pariul câștigător, ce salarii au cei mai puternici oameni din lume, citim un interviu cu antreprenoarea Doinița Badea, aflăm că se conturează un nou gigant în România, dar și că Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală de la Indian Wells.

În ziarul Adevărul, miercuri, aflăm că depozitele în dolari pot fi pariul câştigător în acest an. Deşi depozitele în dolari au cele mai mici dobânzi comparativ cu cele în lei sau euro, ele se pot dovedi cele mai avantajoase având în vedere prognozele economiştilor care indică un nivel de peste 4,5 lei pentru moneda americană. Specialiștii sunt de părere că depozitele bancare în dolari se dovedesc a fi cea mai avantajoasă alegere pentru cei care vor să economisească, iar asta nu datorită nivelului dobânzilor, care nu este mare, ci graţie creşterii semnificative a cursului de schimb leu/dolar, avans care va continua.

Din Evenimentul Zilei aflăm cât câștigă cei mai puternici oameni din lume. Astfel, Barack Obama este liderul cel mai bine remunerat al acestui G12, câștigând 376.000 de euro pe an, respectiv 31.300 de euro pe lună. Cu toate acestea trebuie subliniat că Obama are un salariu mult mai mic decât alță lideri ai căror state nu fac parte din grupul primelor 12 puteri economice mondiale. Lee Hsien Loong, premierul din Singapore, primește 1,3 milioane de euro pe an, în timp ce premierul canadian Stephen Harper premierul canadian are salariu cu peste 100.000 de euro peste banii pe care îi ia Obama. Cancelarul Germaniei Angela Merkel câștigă 216.000 de euro anual, 18.000 de euro pe lună, iar premierul Marii Britanii David Cameron câștigă 201.600 de euro pe an, 16.800 de euro pe lună.

În Capital.ro aflăm că se conturează un nou gigant în România. Oligarhul rus Boris Mints (56 de ani), proprietarul O1 Group – specializat în investiţii imobiliare şi în fonduri de pensii private, alături de CA Immo, din care a cumpărat recent 26%, a prezentat acţionarilor Immofinanz o ofertă de preluare a 13,5% din acţiunile companiei pentru 423 mil. euro. Austriecii au respins oferta.Preţul oferit de consorţiu a fost de 2,8 euro/acţiune şi se extinde asupra a 13,5% din acţiunile Immofinanz, inclusiv acţiunile de trezorerie ale companiei, sau 15% din acţiunile în circulaţie. CA Immo deţine deja 3% din Immofinanz. Cele două companii sunt cei mari proprietari străini de clădiri de birouri din România. Oferta este cu 25,5% peste preţul mediu din ultimele şase luni al acţiunilor Immofinanz şi cu 15,9% peste preţul acţiunilor din 23 februarie 2015 (ultima zi înainte de apariţia primelor informaţii despre interesul consorţiului pentru achiziţie).

În Wall Street citim un interviu cu andreprenoarea Doinița Badea, care a intrat în lumea afacerilor cu o franciză a Băncii de Joburi, companie care recruteaza și trimite românii să muncească în străinătate. Antreprenoarea a investit 40.000 de euro, bani pe care estimează ca îi va recupera pănă la sfârșitul anului, în conditiile în care “apetitul” românilor pentru muncă iîn afara țării este tot mai mare. “Nu a fost puțin, nu a fost mult. Trebuie să investești la început ca să poți să pornești o afacere. Îmi plac oamenii și acest lucru m-a și determinat să cumpăr această franciză. Este fascinant pentru că în fiecare zi este altceva. Vin oameni noi, cunoaștem oameni noi”, spune Doiniță Badea, acum proprietara companiei de recrutare G&D Creations, care se va promova sub brandul, logo-ul și sloganul Băncii de Joburi.  

Din Hotnews  aflăm că Franța, Germania și Italia s-au hotărât să urmeze exemplul Mării Britanii și să se alăture Băncii Asiatice pentru Investiții în Infrastructura (AIIB), a scris Financial Times, citând oficiali europeni. Un diplomat american de rang înalt a declarat că depinde de fiecare țara dacă va intră în bancă internațională de dezvoltare condusă de China, scrie Reuters. Declarația vine într-o perioadă în care un număr din ce în ce mai mare de aliați apropiați ai SUA ignoră presiunile Washington-ului de evitare a instituției financiare ce poate deveni un rival al Băncii Mondiale. Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, a declarat că a primit cu bucurie vestea privind aderarea celor patru țări europene la AIIB, dar a adăugat că bancă trebuie să se conformeze standardelor acceptate internațional. “Cred că este un lucru bun că au aderat. Dacă mai multe state membre o vor face, cred că va fi și mai bine”, a spus acesta jurnaliștilor, în timpul unei vizite la Beijing.  

Din Prosport aflăm că Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de la Indian Wells cu o victorie categorică, 6-4, 6-4 în faţa reprezentantei Cehiei, Karolina Pliskova (cap de serie 14). A treia favorită a tabloului feminin o va întâlni în turul următor pe iberica Carla Suarez Navarro (favorită 12) – învingătoare în duelul cu reprezentanta Marii Britanii, Heather Watson, 7-6(5), 3-6, 6-1. Meciul este programat miercuri pe terenul central, nu înainte de ora 22:00 (ora României), între două optimi de finală de pe tabloul masculin: Kei Nishikori (cap de serie 5) – Feliciano Lopez (favorit 12), primul meci al zilei de pe Stadium 1 şi apoi Rafael Nadal (favorit 3) – Gilles Simon (cap de serie 13) Florin Mergea, cel de-al doilea reprezentant al României rămas pe tabloul de la Indian Wells, are meci alături de Dominic Inglot pe terenul 2, joi dimineaţă nu înainte de 05:30, împotriva perechii sârbo-poloneze Nenad Zimonjic / Marcin Matkowski, în sferturile probei masculine de dublu.

 

Cele mai citite

Consilier PSD sub control judiciar pentru fraudă cu fonduri europene

În dimineața zilei de vineri, în jurul orei 04:00, procurorii Direcției Generale Anticorupție (DGA) Buzău, sprijiniți de trupele speciale ale IPJ Buzău, au...

Accident pe autostrada Transilvania. Un bărbat a murit

Un bărbat în vârstă de 30 de ani a pierit sâmbătă, 25 mai 2024, într-un tragic accident rutier petrecut pe autostrada Transilvania. Bărbatul a fost...

Bărbatul suspectat de violarea şi uciderea fetiţei de opt ani din comuna Albeşti a fost prins

Bărbatul suspectat de violarea și uciderea fetiței de opt ani din comuna Albești a fost capturat de polițiști, conform purtătorului de cuvânt al Inspectoratului...
Ultima oră
Pe aceeași temă