7.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI. Un veteran român, luat ostatic de ruşi: Când m-am întors...

REVISTA PRESEI. Un veteran român, luat ostatic de ruşi: Când m-am întors acasă copilul meu trecea în clasa a doua

În ziarele de marţi citim povestea unui supravieţuitor al celui de-Al Doilea Război Mondial, dar şi în ce domenii sunt salariile mai mari, la Stat şi în privat, în România.

Ziarul Adevărul prezintă povestea lui Aurică Antonie, unul dintre supravieţuitorii celui de-Al Doilea Război Mondial. El „poate spune că a văzut Iadul nu o dată, ci de mai multe ori. Din bătaia gloanţelor de pe frontul de Est, vâlceanul a fost luat ostatic de ruşi şi trimis în lagărul din Siberia. Eliberat în 1950, Aurică Antonie s-a trezit din nou prizonier, de data asta în propria ţară”, au scris jurnaiştii. „Când am plecat la război soţia era însărcinată, eram căsătoriţi de patru luni, iar când m-am întors acasă copilul meu trecea în clasa a doua. Mi-a trebuit un an de zile să-l aud pe fiul meu spunându-mi tată”, a povestit veteranul.

În Hotnews citim că în 32 sectoare economice Statul face jocurile în privință salariilor, în vreme ce în 26 de cazuri situația e în favoarea mediului privat. Astfel, în bănci și asigurări, mai ales în zonă fondurilor de pensii, e mult mai bine să lucrezi la Stat; câștigi cu 2000 de lei mai mult decât în privat, pe o funcție similară. În învățământul de stat se iau, de asemenea, bani mai buni decât în cel privat. La fel și în domeniul metalurgic, unde românii care lucreaz la Stat iau cu peste 2400 de lei mai mult decât în privat.  

Din Ziarul Financiar aflăm cum se poziţionează România pe harta globală a economiei. România ocupă primul loc la capitolul costuri pentru construirea unei autostrăzi, la nivelul de aglomerare a locuinţelor şi la evoluţia vânzărilor din retail. Aceşti indicatori sunt printre cei foarte puţini cu care economia locală se poate „lăuda“ pe scena europeană sau globală, pentru că la majoritatea reperelor care dau valoare unei ţări din punctul de vedere al competitivităţii România încă este codaşă.

Capital prezintă predicțiile din agricultură pentru 2016. Prețurile mai mari la energie, instabilitatea politică și socială, inclusiv intensificarea confictelor de natură militară, cheltuielile de consum mai ridicate, o piață a muncii în revenire şi o monedă europeană mai slabă sunt factori care vor conduce la o revenire economică în sens larg, este de părere Ștefan Bucătaru, Director General Agribusiness, Agricover.

Din Wall Street aflăm ce trebuie să facă un retailer ca să câştige bătălia pentru clienţi, potrivit lui Thilo Kerner, head of business development SAP la Retail Arena. Primii doi paşi sunt: Dezvoltați ori cumpărați instrumente prin care să vedeți într-un singur loc datele despre clienți și produsele de pe stoc şi creați o rețea prin care consumatorii pot să cumpere, dar și să returneze produse oriunde.   

Evenimentul Zilei scrie despre Măriuca Enache, actrița de 10 ani care inaugurează un teatrul Grad Comedia din București. „Este o fetiță blonzie, firavă, dar foarte puternică și serioasă atunci când își interpretează rolul din piesa <<Noi doi>>. Am fost la una din repetiții și am privit pe furiș. Îți dă senzația că s-a născut pe scenă. Măriuca este unul dintre cei trei actori care apar pe scenă în piesa <<Noi doi>>, care va avea premiera vineri seară, într-un nou spațiu cultural, care se va deschide în nordul Bucureștiului”, au scris jurnalistul. 

Cele mai citite

Securizează fiecare încăpere cu priza cu întrerupător aplicată, de la sercomelectric.ro

Nu doar sistemele de securitate sporesc siguranța unei clădiri, ci și sistemul electric este cel care face diferența. Este bine ca acesta să fie...

Securizează fiecare încăpere cu priza cu întrerupător aplicată, de la sercomelectric.ro

Nu doar sistemele de securitate sporesc siguranța unei clădiri, ci și sistemul electric este cel care face diferența. Este bine ca acesta să fie...

Koeman: Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei

„ Olanda trebuie să fie mai calmă cu mingea în amicalul împotriva Germaniei, altfel va avea parte de o seară grea la Frankfurt”, și-a...
Ultima oră
Pe aceeași temă