9.1 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialREVISTA PRESEI: Instituțiile UE nu pot fi reclamate la CEDO

REVISTA PRESEI: Instituțiile UE nu pot fi reclamate la CEDO

Decizia finalului de an in justitia europeana: Cetatenii statelor UE nu vor putea reclama institutiile Uniunii la CEDO titrează HotNews. „Curtea de Justitie a Uniunii Europene a luat recent una dintre cele mai importante decizii ale anului 2014: cetatenii statelor membre ale Uniunii Europene nu vor putea reclama institutiile UE si legislatia comunitara la Curtea Europeana a Drepturilor Omului. Romania sustinuse aderarea UE la CEDO si posibilitatea ca legislatia comunitara sa fie batuta de instanta de la Strasbourg, insa curtea de la Luxemburg s-a opus”, aflăm din material. 

În Adevărul, un reportah despre oameni de ispravă: Scheletul exterior face mersul mai uşor: doi orădeni fac exoschelete pentru persoanele cu dizabilităţi. „Andras Kapy (32 de ani) şi Dorin Hirţe (33de ani), din Bihor, sunt fondatorii firmei Axosuits, care dezvoltă exoschelete pentru persoanele cu dizabilităţi. În urmă cu câteva săptămâni, prototipul creat de ei a fost desemnat marele câştigator al unei competiţii dedicată start-up-urilor organizată în cadrul conferinţei How to Web. Premiul este în valoare de 10.000 de dolari”.

Rudele pilotului mort în accidentul de elicopter de pe Siutghiol, amendate pentru că nu au declarat decesul la timp, aflăm din Gândul. „Serviciul de Evidenţă a Persoanei şi Stare Civilă din Constanţa a considerat că rudele pilotului Petre Corneliu Cătuneanu, decedat în urma prăbuşirii elicopterului SMURD în lacul Siutghiol, au depăşit termenul legal de 48 de ore pentru declararea decesului şi le-au amendat cu suma de 50 de lei. Explicaţia autorităţilor: „Asta este procedura”.”

Ce provocari externe il asteapta pe presedintele Iohannis citim pe Ziare.com. „Terorismul, situatia din Republica Moldova si criza din Ucraina sunt principalele provocari pe plan extern pe care le va avea de infruntat presedintele Klaus Iohannis, afirma Iulian Chifu,consilier pentru Afaceri Strategice si Securitate Internationala al fostului presedinte Traian Basescu”.

Din Puterea aflăm că Bugetul pe 2015 va fi discutat luni de Curtea Constituțională a României la sesizarea PNL. „Curtea Constituțională a României va discuta o sesizare formulată de parlamentarii PNL privind legea bugetului de stat pe 2015. Adoptată de Parlament cu 339 de voturi „pentru” și 141 de voturi „împotrivă”, aceasta este acuzată de liberali că ar fi neconstituțională. PNL susține că proiectul de buget trebuia înaintat de Guvern Parlamentului până la data de 15 noiembrie și conține mai amendament anticonstituțional.” 

Din Ziarul Financiar aflăm Cea mai bună veste pentru economia globală: Fuziunile şi achiziţiile au ajuns la 3.300 de miliarde de dolari în 2014, cel mai bun an din 2007 încoace. „În perioada cea mai încinsă din punct de vedere al achiziţiilor din 2007 încoace, megadeal-urile au explodat pe piaţă, în condiţiile în care ratele mici ale dobânzilor şi creşterea preţurilor acţiunilor pe bursă au facilitat încheierea a numeroase tranzacţii care au marcat restructurări majore în industrii precum farma, IT sau media, scrie Financial Times în ediţia de marţi 23 decembrie 2014.”

Cele mai citite

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...

Ploiești #LetsPLAY – Capitala Tineretului din România 2024: Conferința „ 26 Martie – 143 de ani de la proclamarea Regatului României. „75 ani de...

COMUNICAT DE PRESĂConferințele „ Tinerii și Monarhia” Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, Asociația Eurospirit, Primăria Municipiului Ploiești și Casa de Cultură „I.L. Caragiale” a Municipiului...

O femeie de 31 de ani a fost reținută pentru efectuarea repetată de intervenții chirurgicale estetice minim invazive

O femeie în vârstă de 31 de ani a fost reţinută pentru 24 de ore, urmând să fie prezentată magistraţilor cu propunere legală, pentru...
Ultima oră
Pe aceeași temă